Pohjanmaan RKP nimesi eduskuntavaaliehdokkaan

Pohjanmaan RKP:nhallitus nimesi kokouksessaan tiistai-iltana ehdokkaan vuoden 2023 eduskuntavaaleihin.

– Nyt olemme todella nimitysprosessin loppuvaiheessa. Tämä on tärkeä ja arvokas palapelin pala vahvan kokonaisuuden muodostamiseksi, sanoo nimityskomitean puheenjohtaja Sven Jerkku.

Ehdokkaaksi on nimetty:

Greger Forsblom

Greger Forsblom on 59-vuotias, kotoisin Ähtävästä, Pedersörestä, ja työskentelee toiminnanjohtajana Pörkenäsin leirintäalueella. Hän on naimisissa, neljän aikuisen lapsen ja viiden lapsenlapsen isä, joista yksi on taivaassa. Hän on myös Pedersören kaupunginvaltuuston jäsen, teknisen lautakunnan puheenjohtaja ja Kristet samhällsansvar (RKP:n suurin jäsenyhdistys) puheenjohtaja. Vapaa-ajallaan hän on myös IK Falkenin puheenjohtaja.

– Haluan tehdä työtä sen eteen, että voit elää, tehdä työtä ja voida hyvin koko Pohjanmaalla. Haluan myös tehdäö työtä sen eteen, että lapset ja nuoret voivat elää turvallisesti ja että heillä on tulevaisuuden uskoa. Myös vanhusten tulisi tuntea turvallisuutta ja voida elää arvokkaasti tutussa ympäristössä. Mielestäni on tärkeää korostaa, että  poliitikkojen tekemät päätökset tulisi perustua ihmisten tarpeisiin.

Aikaisemmin nimetyt ehdokkaat ovat: Rainer Bystedt, Steven Frostdahl, Anna-Maja Henriksson, Johanna Holmäng, Christoffer Ingo, Ida-Marie Jungell, Marja Lindberg, Ramieza Mahdi, Anders Norrback, Mikko Ollikainen, Joacim Sandbacka, Sari Somppi, Joakim Strand ja Frans Villanen.

Pohjanmaan RKP lähtee eduskuntavaaleihin Vaasan vaalipiirissä täydellä 16 ehdokkaan listalla.

Adlercreutz: Tarvitsemme yrittäjädiplomin toiselle asteelle.

- Asenne yrittäjyyteen on kehittynyt todella positiivisesti. Yhä useampi nuori kokee yrittäjyyden mahdollisuutena. Tämän asennemuutoksen tulisi näkyä myös opetuksessa. Siksi meidän tulisi ottaa yrittäjädiplomi osaksi toiseen asteen koulutusta. Näin toteaa Anders Adlercreutz, RKP:n kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Nollatoleranssi seksuaalista häirintää kohtaan

Seksuaalinen häirintä on edelleen suuri yhteiskunnallinen ongelma ja se on ristiriidassa jokaisen yksilön yksityisyyden ja turvallisuuden oikeuden kanssa. Ongelmasta eroon pääsemiseksi tarvitaan pitkäjänteistä työtä, huomauttaa pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist. Ministeri Blomqvist osallistuu tänään (8.2) pyöreän pöydän keskusteluun häirinnän ehkäisystä ja tasavertaisen kohtelun lisäämisestä pelastusalalla.

Lue seuraava artikkeli