Pohjanmaan RKP nimesi ehdokkaita eduskuntavaaleihin 2023

Suomen ruotsalainen kansanpuolue nimesi piirikokouksessaan 9. huhtikuuta Lapväärtissä ehdokkaita eduskuntavaaleihin 2023.

–  Vuoden 2019 vaaleissa tavoite oli voittaa takaisin neljäs eduskuntapaikka, jonka me myös teimme. Saimme eduskuntaan neljä erittäin pätevää ja motivointuneita kansanedustajaa. Mutta jokaisessa vaaleissa aloitamme puhdasta pöydästä. Emme voi seurata samoja jalanjälkiä kuin viime kerralla ja olla varmoja, että saavutamme saman tuloksen. Tarvitsemme siksi laajan ehdokasasettelun, joka tavoittaa uusia äänestäjiä, joka takaa aikaisemmat äänet ja joka voi viedä meidät askeleen pidemmälle kuin viime kerralla, sanoo eduskuntavaalien ehdokasasettelun valmistelusta vastaavan ryhmän puheenjohtaja Sven Jerkku.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Pohjanmaalla menee vaaleihin täydellä ehdokaslistalla. Piirikokouksessa nimettiin kuusi ensimmäistä ehdokasta.

Nimetyt ehdokkaat ovat:

Anna-Maja Henriksson

Anders Norrback

Mikko Ollikainen

Joacim Sandbacka

Sari Somppi

Joakim Strand

Henrik Antfolk RKP Pohjanmaan uusi puheenjohtaja

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Pohjanmaalla on piirikokouksessaan 9. huhtikuuta Lapväärtissä valinnut uuden puheenjohtajan. Henrik Antfolk, Kristiinankaupunki, valittiin piirin uudeksi puheenjohtajaksi. Varapuheenjohtajiksi valittiin Carola Bengs Lattunen, Maalahti ja Mikael Lindvall, Uusikaarlepyy.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Tärkein selonteko vuosikymmeniin. Kyse on maamme ja tulevien sukupolvien tulevaisuudesta.

Suomen ja Euroopan turvallisuus- ja toimintaympäristössä on tapahtunut perustavanlaatuisia muutoksia Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Venäjän käynnistämä sota vaarantaa koko Euroopan turvallisuuden ja vakauden. Tasavallan presidentti ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta ovat siksi laatineet ajankohtaisselonteon muutoksista turvallisuuspoliittisessa ympäristössä. Hallitus hyväksyi selonteon istunnossaan tänään.

Lue seuraava artikkeli