Rehn-Kivi iloitsee panostuksista ennaltaehkäisevään työhön valtion budjetissa

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) on tyytyväinen ehdotukseen valtion talousarvioksi vuodelle 2021.

– Olen iloinen, että ennaltaehkäiseviä toimia painotetaan ensi vuoden budjetissa. On erityisen tärkeää, että tuemme kuntia, yrityksiä ja järjestöjä koronaepidemian pahimman tilan yli, jotta he myös tulevaisuudessa voivat olla mukana rakentamassa yhteiskuntaa ja tarjoamassa kansalaisille heidän tarvitsemaansa palvelua, valtiovarainvaliokunnan työhön osallistunut Rehn-Kivi sanoo.

Rehn-Kivi korostaa, että on tärkeää korvata kunnille koronaepidemian seurauksena aiheutuneet välittömät kustannukset kokonaisuudessaan. Näitä korvauksia myönnetään rahoituskehyksen ulkopuolella niin kauan kuin se on tarpeen.

Rehn-Kivi jakaa valtiovarainvaliokunnan huolen mielenterveysongelmista Suomessa ja iloitsee siitä, että resursseihin, osaamiseen ja hoitoprosesseihin liittyvät puutteet nyt halutaan korjata. Lisäksi halutaan vahvistaa ennaltaehkäiseviä matalan kynnyksen palveluita perusterveydenhuollossa sekä tukea lapsiperheitä ja nuoria.

Myös harvinaisten sairauksien yhteensovittamistyö saa budjettivarauksen, mikä tarkoittaa, että harvinaisia sairauksia sairastavien ihmisten tasa-arvoisemman hoidon kansallisen ohjelman täytäntöönpano voidaan aloittaa.

Rehn-Kivi antaa erityismaininnan rokotehankinnoille ja kansallisen rokotustutkimuksen edistämiselle, jotka ovat keskeisiä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

– Kun koronarokote on saatavilla, se tullaan tarjoamaan maksuttomasti jokaiselle suomalaiselle, Rehn-Kivi sanoo.

Adlercreutz: Tärkeitä panostuksia nuorten yrittäjyystaitoihin ja vientiin

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja valtiovarainvaliokunnan jäsen Anders Adlercreutz on hyvin tyytyväinen valiokunnan tekemiin panostuksiin nuorten yrittäjyystaitoihin sekä viennin edistämiseen.

Lue edellinen artikkeli

Thomas Blomqvist: Hyviä lisäyksiä talousarvion eduskuntakäsittelyssä

Eduskunta on käsitellyt ensi vuoden talousarviota ja tehnyt siihen eräitä lisäyksiä koskien yksittäisiä projekteja. Talousvaliokunta päätti tänään lopullisista budjettivaroista.

Lue seuraava artikkeli