RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella

RKP ja Kokoomus ovat solmineet vaaliliiton Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella aluevaaleissa tammikuussa 2022. Puolueet julkaisivat ensimmäiset ehdokkaat keskiviikkona 17. marraskuuta. Vaaliliiton tavoite on täysi lista, mikä tarkoittaisi 73 ehdokasta. RKP on nimennyt kaikki ehdokkaansa ja Kokoomus on nimennyt 23 ehdokasta.

Tammikuun aluevaaleissa valitaan hyvinvointialueille valtuustot, jotka tulevat vastaamaan sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluista sekä pelastustoimesta omilla alueillaan maaliskuusta 2022 alkaen. Tulevan valtuuston tehtävä on rakentaa uutta hyvinvointialuetta, miltä sen organisaatio tulee näyttämään ja miten palvelut järjestetään tulevaisuudessa.

– Kokoomus tuntui luonnolliselta yhteistyökumppanilta vaaliliittoa ajatellen aluevaaleissa. Molemmille osapuolille on tärkeää, että sosiaali- ja terveydenhuoltopalveluiden saatavuus on myös tulevaisuudessa sujuvaa ja, että ihmiset saisivat tarvitsemaansa hoitoa. Hyvinvointialueellamme on myös tärkeää turvata hoidon saatavuus molemmilla kielillä ja tässä on tehtävä yhteistyötä, jotta myös ruotsinkielinen kehitys toimii niin kuin pitää. Julkisen terveydenhuollon täydennykseksi tarvitsemme myös yksityistä, että kolmatta sektoria voidaksemme kehittää tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuoltoa parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Kokkolan RKP:n puheenjohtaja Camilla Wikman.

– Haluamme vahvistaa puolueiden asemia hyvinvointialueella vaaliliitolla. Kokoomuksen ja RKP:n yhteistyö on ollut alusta asti saumatonta. Puolueina olemme sitoutuneet rakentamaan tulevasta hyvinvointialueesta mahdollisimman hyvän ja toimivan. Tavoitteen saavuttamiseksi sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden on toimittava saumattomasti yhteen. Meille on tärkeää, että hyvinvointialueita rakennettaessa myös pelastuspalveluiden asema on vahva, toteaa Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja. Jesse Luhtala.

Lisää nimityksiä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi neljä ehdokasta Vantaa ja Keravan aluevaaleihin. RKP on tähän mennessä nimennyt 9 ehdokasta Vantaan ja Keravan aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

Lue edellinen artikkeli

Pohjanmaan RKP nimesi lisää ehdokkaita aluevaaleihin

Pohjanmaan RKP:n piirihallitus kokoontui tiistaina 16. marraskuuta. Kokouksessa nimettiin useampi ehdokas aluevaaleihin. RKP on aikaisemmin nimennyt 67 ehdokasta Pohjanmaan hyvinvointialueella. Nyt listaa täydennettiin kuudella uudella ehdokkaalla. Tämä tarkoittaa, että RKP lähtee vaaleihin täydellä listalla Pohjanmaalla.

Lue seuraava artikkeli