RKP, Keskusta ja kristilliset vaaliliittoon Salossa

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Salon kunnallisjärjestö, Keskustan Salon kunnallisjärjestö ja Suomen Kristillisdemokraattien Salon seudun paikallisosasto ry ovat solmineet teknisen vaaliliiton 2021 kuntavaaleihin. Keskiryhmien tavoite on täysi 75 ehdokkaan lista.

Ruotsalainen kansanpuolue on toiminut Salossa kaksikymmentä vuotta, ja haluaa jatkaa työtä Salon seutukunnan voimavarat parhaimmalla tavalla hyödyntävän ja avarakatseisen arjen puolesta.

– Koemme tärkeäksi voida edustaa väestömme moninaisuutta ja vastuullista yhteistyötä. Ensi vuonna RKP on toiminut kansallisella tasolla 115 vuotta, ja meillä on yhä paljon tehtävää ja annettavaa yhteiskunnallisten haasteiden edessä, toteaa paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Kenneth J. Jönsson.

– Keskusta on Salossa onnistunut tasapainoisessa ja vastuullisessa politiikassa, jossa ryhmän sisäiset ristiriidat eivät ole vieneet energiaa päätöksenteosta, vaan olemme voineet käyttää kaikki voimavaramme oleelliseen. Meille on tärkeää ajaa koko Salon etua, kaupungin reuna-alueet mukaan lukien. Tätä periaatetta tulemme noudattamaan myös tulevalla valtuustokaudella, kertoo Keskustan Salon kunnallisjärjestön puheenjohtaja Johanna Riski.

– Me Keskustassa uskomme yhteistyöhön ja ratkaisuhakuisuuteen. Keskusta on tunnetusti vahva sillanrakentajapuolue ja paikkamme on olla poliittisen kentän keskellä.  Maltillisten keskiryhmien allianssi tuleviin kuntavaaleihin on osoitus tästä. Kyseessä on tekninen vaaliliitto, eli jokaisella ryhmällä on oma vaaliohjelmansa ja -kampanjansa sekä ehdokaslistansa, jatkaa puheenjohtaja Riski.

– Kokemuksemme mukaan yhteistyö keskiryhmien välillä on sujunut Salossa pääosin mutkattomasti ja hyvässä hengessä. Siksi myös yhteinen vaaliliitto kuntavaaleissa tuntuu luontevalta ja toimivalta vaihtoehdolta, toteaa Kristillisdemokraattien Salon seudun paikallisosaston puheenjohtaja Ella-Maria Tuomela.

Rehn-Kivi: Ensi vuoden budjetti panostaa eniten apua tarvitseviin

Eduskunta on tällä viikolla keskustellut hallituksen vuoden 2021 talousarvioesityksestä. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) painotti puheenvuorossaan ennaltaehkäisevän toiminnan merkitystä sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Ravintoloiden rajoituksia on tarkastettava uudelleen

Eduskunnan sosiaali – ja terveysvaliokunta on tänään ja eilen käsitellyt esitystä tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta. Esitys sisältää muutoksia ja rajoituksia ravitsemistoimintaan. Tarkoituksena on covid 19 – viruksen leviämisen estäminen, joka viime aikoina on tartuttanut useita ihmisiä etenkin baareissa ja yökerhoissa. Esityksessä käsitellään kaikkia baareja, kahviloita ja ravintoloita samalla tavalla. Kansanedustaja ja sosiaali – ja terveysvaliokunnan jäsenen Veronica Rehn-Kiven (RKP) mukaan on tärkeää asettaa rajoituksia ennen taudin vakavaa leviämistä, mutta näkee kuitenkin epäkohtia esityksessä.

Lue seuraava artikkeli