RKP saavutti tavoitteensa ja lähtee aluevaaleihin vahvoilla ehdokaslistoilla

Suomen ruotsalainen kansanpuolue lähtee aluevaaleihin vahvoilla ehdokaslistoilla 16 hyvinvointialueella. Puolueella on yhteensä 306 ehdokasta ympäri Suomea.

– RKP:n tavoite aluevaaleissa on vahva vaalitulos 5 prosentin kannatuksella. Tällä listalla meillä on kaikki edellytykset saavuttaa tavoitteemme ja jopa ylittää se, RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff sanoo.

Tavoitteena meillä oli hyvä sukupuolijakauma ja tämän olemme saavuttaneet ennätyksellisesti. RKP lähtee vaaleihin 50% nais- ja 50% miesehdokasmärällä. Alle 30-vuotiaita ehdokkaita on 11% ehdokasmäärästä, mikä myös vastaa puolueen tavoitteita.

Turvallisuuden tunne on oltava lähellä sinua joka päivä. Työ tämän eteen alkaa heti vaalien jälkeen, kun uudistamme sekä sosiaali- ja terveydenhuollon että pelastustoimen rakenteita. Puolueen vaalilause “Lähellä sinua”  kuvastaa tulevia aluevaaleja hyvin. Suomen ruotsalainen kansanpuolue haluaa tehdä työtä paremman hoidon ja hoivan puolesta Suomessa, missä hoidon aina on oltava lähellä sinua.

– Nyt alkaa tärkein työ hyvionvointialueissamme, kun rakennamme täysin uusia rakenteita. RKP:tä tarvitaan, jotta hoitoa olisi myös tulevaisuudessa saatavilla omalla äidinkielellä, suomeksi tai ruotsiksi. On tärkeää, että RKP on vahvasti edustettuna uusissa valtuustoissa, Guseff lopettaa.

Kaikki RKP:n ehdokkaat aluevaaleissa

RKP jätti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella täyden ehdokaslistan

Uudenmaan RKP jätti tiistaina 14. joulukuuta täyden 98 ehdokkaan listan Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. Ehdokkaat tulevat yhdeksästä eri kunnasta, ja heistä 52 % on miehiä ja 48 % naisia. 

Lue edellinen artikkeli

Uudenmaan RKP tavoittelee vaalivoittoa vahvalla ehdokaslistalla Itä-Uudellamaalla

Tiistaina 14.12. Uudenmaan RKP jätti vahvan ehdokaslistan Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. RKP:llä on täysi määrä ehdokkaita, 73 ehdokasta, hyvinvointialueella – 34 miestä ja 39 naista kuudesta eri kunnasta.

Lue seuraava artikkeli