RKP Varsinais-Suomen puhemiehistö hakee jatkokautta

RKP Varsinais-Suomen puhemiehistö hakee jatkoa 18. syyskuuta järjestettävässä piirikokouksessaan. Puhemiehistössä istuvat puheenjohtaja Regina Koskinen Paraisilta, ja varapuheenjohtajat Anna-Karin Tötterman Turusta sekä Ghita Edmark Kemiönsaarelta.

Päällimmäisenä tehtävänä on valmistautuminen tammikuun 2022 aluevaalieihin.

– Meillä on edessämme tärkeät vaalit. Fokuksena on ihmisläheiset palvelut kuten terveys- ja pelastuspalvelut. RKP:llä löytyy motivaatiota valvoa ja kehittää näitä palveluita. Ymmärrämme myös kuinka tärkeää on että apua saa omalla äidinkielellään, sanoo Regina Koskinen. 

– Haen jatkokautta varapuheenjohtajana voidakseni yhdessä piirihallituksen kanssa saavuttaa hyvän vaalituloksen tulevissa aluevaaleissa. Terveydenhuolto koskee meitä kaikkia ja RKP:n tulee olla mukana vaikuttamassa näihin kysymyksiin myös tulevaisuudessa, sanoo Anna-Karin Tötterman.

Ghita Edmark nostaa esille kaksikielisyyden.

 – Toimivat kaksikieliset palvelut vaativat, että molemmat kielet huomioidaan kun hyvinvointialuetta muodostetaan, sanoo Edmark.

Puhemiehistön lisäksi, piirikokous valitsee myös uuden piirihallituksen.

Henriksson: Talouskasvu, korkeampi kotitalousvähennys ja kunnianhimoisia ilmastopäätöksiä.

Hallitus on tänään saanut vuoden 2022 budjettia koskevat neuvottelut päätökseen Säätytalolla Helsingissä. Tuloksena on budjettiesitys, joka vahvistaa kasvua, tukee hallituksen kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa ja antaa uskoa tulevaisuuteen.

Lue edellinen artikkeli

Eva Biaudet: Selkeä tiekartta tarvitaan kehityspolitiikassa

– On päätetty selkeistä päivämääristä hallituksen työllistämispaketin suhteen ja myös ilmastotoimenpiteissä on selkeä aikataulu. Aivan samalla tavalla meidän täytyy päättää virstanpylväistä myös kehitysyhteistyön osalta.

Lue seuraava artikkeli