RKP Varsinais-Suomessa nimesi Sixten Laine ja Märta Marjamäki eduskuntavaaliehdokkaiksi

RKP Varsinais-Suomessa nimesi Sixten LAine ja Märta Marjamäki eduskuntavaaliehdokkaiksi piirikokouksen yhteydessä keskiviikkona.

Sixten Laine, 61 vuotta, joka on kotoisin Rosalasta Kemiönsaarella on koulutukseltaan stuertti, mutta hän on pidemmän ajan toiminut yksinyrittäjänä.

– Yrittäjyys on kampanjani tärkein asia. Edellytykset oman yrityksen perustamiseen ja yrittäjyyteen ovat parannettavia. Jäykkä byrokratia ei saa olla este yrittäjyydelle, Laine sanoo.

Laine asuu ja toimii saaristossa ja myös siksi saaristokysymykset ovat hänelle tärkeitä. Terveydenhuollon saatavuus omalla äidinkielellä ja vanhustenhuolto ovat asioita joiden eteen Laine haluaa tehdä töitä.

Märta Marjamäki, 69 vuotta, asuu Naantalissa ja hän on nykyään eläkkeellä. Koulutukseltaan Marjamäki on sairaanhoitaja, valtiotieteiden maisteri ja terveystieteiden tohtori ja hänellä on sosiaali- ja terveyshuollosta vankka tuntemus. Marjamäellä on 46 vuoden ura takana sosiaali- ja terveyshuollon alalla.

– Kamppanjassa haluan keskittyä sosiaali- ja terveyshuoltoon yksittäisen henkilön näkökulmasta. Haluan erityisesti nostaa esille vanhustenhuollon, mielenterveyshuollon ja vammaispalvelut. Emme myöskään saa unohtaa työtä jota omaishoitajat ja vapaaehtoiset tekevät. Nämä ihmiset ovat arjen tukipilareita, Marjamäki sanoo.

Marjamäellä on useampi luottamustehtävä eri ammattiopistossa ja siksi hän haluaa myös tehdä töitä koulutuskysymykset eteen.

– Hyvä koulutus antaa edellytykset hyvään elämään ja vankka tutkimus on edellytys tulevaisuuden kehitykselle. Nykyinen hallitus ei ole huomioinut näitä kysymyksiä riittävästi, Marjamäki sanoo.

Marjamäki haluaa työskennellä yhteiskunnan puolesta jossa ihmisen oikeus turvalliseen ja toimivaan arkeen turvataan kaikissa elämänvaiheissa toimivien peruspalveluiden kautta.

Löfström: Merenkulun kilpailukykyä pitää ylläpitää välttääkseen ulosliputuksia


Edellinen eduskunta lupasi, että merimieseläkejärjestelmän uudistaminen tapahtuisi kustannusneutraalisti varustamoiden kannalta. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Fosterlandet bör behandla beväringar och fredsbevarare på lika villkor


Riksdagen har idag röstat om en lagmotion om förbättrade ersättningar till värnpliktiga vid olycksfall.

Lue seuraava artikkeli