RKP:n puoluekokous järjestetään hybridimallina

Suomen ruotsalainen kansanpuolue rp:n puoluekokous 2020 järjestetään koronapandemiasta johtuen poikkeuksellisesti syyskuussa ja se on lyhennetty yhteen päivään. Puoluekokous järjestetään lauantaina 26. syyskuuta Vantaalla. Puoluekokous järjestetään tänä vuonna hybridimallina, jotta puoluekokoukseen osallistujat voisivat myös täysimääräisesti osallistua etänä.

– Mahdollisuus jäsenille osallistua RKP:n puoluekokoukseen etänä on erittäin tärkeä asia, ja olen hyvin iloinen siitä, että voimme nyt tarjota jo toimivaksi todetun konseptin jossa puheenvuorot ja äänestykset voidaan käydä tasavertaisesti sekä etänä että paikan päällä. Puoluekokous on puolueen tärkein yhteenkokoontuminen, jossa RKP:n politiikkaa määritellään ja jossa asioista voidaan keskustella ja väitellä. On tärkeää, että poliittinen keskustelu jatkuu koronapandemiasta huolimatta ja että löydämme uusia mahdollisuuksia jotta kaikki voivat osallistua siihen, RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff sanoo.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson avaa puoluekokouksen linjapuheellaan. Puoluekokous tulee valitsemaan puolueen puheenjohtajan, kolme varapuheenjohtajaa sekä puoluevaltuuston. Anna-Maja Henriksson on ilmoittanut asettuvansa ehdolle uudelleenvalintaa varten RKP:n puheenjohtajaksi. Sandra Bergqvist, Silja Borgarsdóttir Sandelin ja Henrik Wickström ovat ilmoittaneet halukkuutensa jatkaa varapuheenjohtajan tehtävissä. RKP:n puoluekokouksessa tullaan käsittelemään yhteensä 50 aloitetta, jotka ovat tulleet RKP:n koko toiminta-alueelta. Aloitteet ovat luettavissa puolueen kotisivuilla osoitteessa https://partidagen.sfp.fi/.

RKP seuraa viranomaisten suosituksia esimerkiksi turvaväleistä ja tarttuu tarvittaviin toimenpiteisiin, jotta puoluekokous olisi turvallinen kaikille jotka osallistuvat paikan päällä. Toivomuksena on, että moni hyödyntää mahdollisuuden osallistua etänä, jotta turvaetäisyydet paikan päällä voidaan taata helpommin.

Suora lähetys RKP:n puoluekokouksesta Vantaalla on nähtävissä puolueen kotisivuilla www.rkp.fi ja puolueen Facebook-sivuilla.

 

Adlercreutz: Pidennetty tilikausi helpottaisi teollisuuden tilannetta

Vientiteollisuuden näkymät ovat odotetusti synkkenemässä. Alkuvuonna koronakriisi iski lähinnä palvelualoihin teollisuuden vielä pyöriessä vahvojen tilauskirjojen turvin. Loppuvuodesta tilanne kuitenkin muuttuu. RKP:n valtiovarainvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Anders Adlercreutz on tilanteesta huolissaan.

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Thomas Blomqvist: Puurakentamisella on monta hyötyä

Puun käyttöaste rakennusmateriaalina tullaan kaksinkertaistamaan tämän hallituskauden aikana. Hallitusohjelmassa on useita toimenpiteitä, joiden avulla kehitystä viedään toivottuun suuntaan, muun muassa tänään julkaistut kansalliset tavoitteet julkiselle puurakentamiselle.

Lue seuraava artikkeli