Ruotsalainen eduskuntaryhmä avasi kesäkokouksensa Vaasassa tänään maanantaina 19. elokuuta.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä avasi kesäkokouksensa Vaasassa tänään maanantaina 19. elokuuta.

– Odotamme innolla eduskuntatyön alkamista. Suomessa tarvitaan talouskasvua ja  tulevaisuudenuskoa. Ainoastaan kasvua vahvistamalla voimme turvata hyvinvoinnin ja palvelut. Tarvitsemme lisää ihmisiä työelämään, lisää menestyviä yrityksiä ja lisää investointeja. Siksi eduskuntaryhmä esittelee huomisessa lehdistötilaisuudessaan toimenpiteitä talouskasvun edistämiseksi, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson.

– Suomen haastava taloustilanne on seurausta pitkään jatkuneesta kehityksestä. Syyllisten etsimisen sijaan meidän on nyt keskityttävä siihen, että Suomi saadaan takaisin jaloilleen. Suomella on monia vahvuuksia ja kaikki edellytykset yhdessä löytää kestävä tie eteenpäin. Nyt tarvitaan yhteistyötä, päättäväisyyttä, uutta ajattelua ja uskoa tulevaisuuteen, sanoo RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anders Adlercreutz.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä on jakanut valiokuntapaikat uudelleen sen jälkeen, kun Joakim Strand nimitettiin Eurooppa- ja omistajaohjausministeriksi ja Christoffer Ingo nousi kansanedustajaksi Anna-Maja Henrikssonin siirryttyä Euroopan parlamenttiin. Uudet valiokuntapaikat vahvistetaan virallisesti keskiviikkona 4. syyskuuta eduskunnan täysistunnossa.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson siirtyy puolustusvaliokuntaan ja jatkaa valtiovarainvaliokunnassa.

Eduskuntaryhmän uudesta jäsenestä Christoffer Ingosta tulee ympäristövaliokunnan ja hallintovaliokunnan jäsen.

Mats Löfströmistä tulee tiedusteluvalvontavaliokunnan puheenjohtaja. Hän jatkaa perustuslakivaliokunnassa ja liikenne- ja viestintävaliokunnassa.

Mikko Ollikaisesta tulee talousvaliokunnan ja tulevaisuusvaliokunnan jäsen. Hän jatkaa sivistysvaliokunnassa.

Eva Biaudet jatkaa lakivaliokunnan varapuheenjohtajana sekä ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan jäsenenä.

Anders Norrback jatkaa maa- ja metsätalousvaliokunnassa, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnassa sekä varajäsenenä suuressa valiokunnassa.

Henrik Wickström jatkaa sosiaali- ja terveysvaliokunnassa ja varajäsenenä valtiovarainvaliokunnassa.

HUS:n henkilöstövähennysten laajuus riippuu hyvinvointialueista

HUS- yhtymän hallitus kokoontui tänään 19. elokuuta päättämään yt-neuvotteluiden aloittamisesta osana vuoden 2025 talousarviovalmistelua. Yt-neuvotteluja ehdotettiin viimeisenä keinona muutaman vuoden ankarien säästötoimien jälkeen. Ratkaisevaa oli Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin kesäkuussa 2024 tekemä päätös kiristää HUSn rahoitusta entisestään ja supistaa HUSn vuoden 2025 talousarviokehystä 43 miljoonalla eurolla. Päätös lisää säästötaakkaa, ja HUS joutuu nyt säästämään jopa 140 miljoonaa euroa vuonna 2025.

Lue edellinen artikkeli

RKP:n eduskuntaryhmän toimenpiteet kasvun vauhdittamiseksi

Ruotsalainen eduskuntaryhmä on kesäkokouksessaan koonnut kasvutoimet neljään keskeiseen kokonaisuuteen, jotka ovat ratkaisevia kasvun vauhdittamiseksi: investoinnit, ulkomainen työvoima, yritysten kasvumahdollisuudet ja vahva inhimillinen pääoma.

Lue seuraava artikkeli