Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ja RKP:n kannanotto tämänhetkisestä poliittisesta tilanteesta

Ruotsalainen eduskuntaryhmä on tänään ryhmäkokouksessaan keskustellut Suomen poliittisesta ja hallituksen sisäisestä tilanteesta. Eduskuntaryhmä suhtautuu tämänhetkiseen tilanteeseen äärimmäisen vakavasti.

Ministeri Riikka Purran Twitterissä torstai-iltana tekemä päivitys on omiaan herättämään kysymyksiä hänen äskettäiseen anteeksipyyntönsä liittyen. Kyseinen anteeksipyyntö koski järkyttäviä kirjoituksia, jotka hän on tehnyt ennen hänen aikaansa kansanedustajana. 

Ruotsalainen eduskuntaryhmä edellyttää, että jokainen hallituksen ministeri ja hänen edustamansa puolue yksiselitteisesti irtisanoutuvat rasismista. Minkäänlaisille tulkinnanvaraisuuksille tai vihjailuille ei ole sijaa.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä pitää erittäin tärkeänä, että Suomella on toimintakykyinen hallitus. Eduskuntaryhmä on tällä hetkellä erittäin huolissaan hallituksen toimintakyvystä. Tästä johtuen haluamme nyt antaa pääministeri Orpolle aikaa arvioida tilannetta ja käydä vakava keskustelu hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa.  Pääministerin ja valtiovarainministerin ulkomaanmatkojen vuoksi tällaiseen keskusteluun ei vielä ole ollut mahdollisuutta. Näiden keskustelujen jälkeen RKP ja Ruotsalainen eduskuntaryhmä tulevat jatkamaan asian käsittelyä.

Torvalds tyytyväinen Euroopan parlamentin kantaan luonnon ennallistamisasetuksesta

Korkea tunnetaso jatkui, kun Euroopan parlamentti siirtyi neuvotteluista äänestämään keskiviikkona luonnon ennallistamisasetuksesta. Erittäin jännittävän äänestyksen jälkeen oli selvää, että 336 Euroopan parlamentin jäsentä äänesti sovitun tekstin puolesta, 300 äänesti vastaan ​​ja 13 pidättyi äänestämästä.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Teollisuusvaliokunta järkevän eurooppalaisen pakkausjätteitä koskevan lainsäädännön tienraivaajana

Euroopan parlamentin teollisuusvaliokunta hyväksyi keskiviikkona 19. heinäkuuta kantansa uuteen pakkauksia ja pakkausjätteitä koskevaan asetukseen laajalla enemmistöllä. 58 Europarlamentaarikkoa äänesti puolesta ja 11 vastaan, kolmen äänestäessä tyhjää. Parlamentin keskiryhmä Renew Europen neuvottelijana toiminut Nils Torvalds (RKP / Renew) on tyytyväinen sekä äänestystulokseen että tapaan, jolla neuvottelut käytiin valiokunnassa.

Lue seuraava artikkeli