SFP frågade regeringen om familjen i Lovisa som hotas av avvisning

Är det enligt inrikesministern rätt att oskyldiga barn sänds tillbaka till farliga förhållanden i Irak?

Svenska riksdagsgruppen frågade vid riksdagens frågetimme vad regeringen tänker göra för att öka medborgarnas tilltro till regeringens asylpolitik.

− På mindre än bara en vecka har en unik folkrörelse uppstått i Lovisa. Tusentals människor har ställt upp för att motsätta sig utvisningen av en familj i Lovisa med sju barn, sade Mikaela Nylander.

− Den enorma folkrörelsen tyder på att folks rättskänsla inte går med på att oskyldiga barn sänds till otrygga förhållanden i Irak. Förtroendet för Migrationsverket och regeringens politik är i botten.

Nylander frågade inrikesminister Kai Mykkänen (Saml.) om fallet.

− Är det enligt Er mening rätt att oskyldiga barn sänds tillbaka till farliga förhållanden i Irak? Vad ska Ni göra för att återupprätta medborgarnas tilltro till Migrationsverkets verksamhet och regeringens politik, frågade Mikaela Nylander.

Moderskapslagen förbättrar barnens ställning

...Det är viktigt att se att även många som inte har förespråkat den så kallade jämlika äktenskapslagstiftningen, nu kunde understöda moderskapslagen. Det visar att lagstiftaren har sett barnet och satt...

Lue edellinen artikkeli

Vahvistakaa naisten oikeusturvaa

- Lainsäädäntö ei ole pysynyt mukana kehityksessä. Nyt tarvitaan toimenpiteitä, jotta tasa-arvokehitys ei pysähdy, sanoo Anna-Maja Henriksson.

Lue seuraava artikkeli