Silja Borgarsdóttir Sandelin leder SFP i Helsingfors

SFP i Helsingfors har på sitt extra kretsmöte idag valt Silja Borgarsdóttir Sandelin till ny kretsordförande. Hon efterträder Johan Ekman som flyttar utomlands till hösten och således inte kan fortsätta.

– SFP i Helsingfors ska arbeta för att den svenskspråkiga servicen garanteras och att en levande tvåspråkighet upprätthålls i vårt lands huvudstad. Den lokala bevakningen av dessa frågor är viktig nu då SFP för första gången på länge kommer att vara ett oppositionsparti och inte kan påverka dessa saker i regeringen, säger Silja Borgarsdóttir Sandelin.

– Vi ska redan nu börja förbereda oss för kommande kommunalval och se till att vi gör ett minst lika gott val som i riksdagsvalet. Fokus ska vara på att tillsammans med våra lokalavdelningar och medlemmar hålla uppe en aktiv samhällsdebatt om hur vi vill att Helsingfors ska se ut i framtiden, tillägger Silja.

Silja har tidigare varit förbundssekreterare för SFP:s ungdomsorganisation, Svensk Ungdom, där hon bland annat drivit förbundets kampanj i senaste kommunalval. Hon har även själv kandiderat i ett flertal val, senast i riksdagsvalet i vår då hon var med och bidrog till de dryga 25 000 röster SFP:s kandidater i Helsingfors sammanlagt samlade ihop.

Silja är politices magister, arbetar som specialmedarbetare för försvarsmaktsminister Carl Haglund och hon har under de senaste två åren fungerat som vice kretsordförande för SFP i Helsingfors.

Silja Borgarsdóttir Sandelin vill leda Helsingfors

Silja Borgarsdóttir Sandelin ställer upp som kretsordförande för SFP i Helsingfors.

Lue edellinen artikkeli

Anna-Maja Henriksson leder Svenska riksdagsgruppen

Anna-Maja Henriksson blir ny ordförande för Svenska riksdagsgruppen. Hon efterträder Mikaela Nylander som ledde riksdagsgruppen under förra valperioden.

Lue seuraava artikkeli