Thomas Blomqvist: Kokonaisturvallisuus koostuu useista osista

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, Thomas Blomqvist, korostaa RKP:n puoluekokouksen puheessaan, kuinka kokonaisturvallisuutemme rakentuu useista osista, joita on suojeltava. Vahva yhteiskunta on yhtenäisempi ja selviytyy paremmin kriiseistä.

– Sekä pandemia, että sota Euroopassa ovat tuoneet Suomelle uusia haasteita, mutta korostaneet myös jo aiemmin asetettujen tavoitteiden arvoa. Vahva yhteiskunta, myös muussa kuin puolustuspoliittisessa mielessä, on yhtenäisempi ja selviytyy paremmin kriiseistä. Suomen liittyminen Natoon nyt on oikea päätös – ja samalla on tärkeää jatkaa työtä demokratian, oikeusvaltion, perusoikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon puolesta, ministeri Blomqvist korostaa.

– Pohjoismaisen yhteistyön ministerinä on myös ollut ilahduttavaa nähdä, kuinka hyvin pohjoismainen yhteistyö on toiminut tänä myrskyisenä aikana. Olen erittäin iloinen, että Suomi ja Ruotsi tekivät Nato-jäsenyyspäätöksensä rinnakkain. Nyt kaikki Pohjoismaat tulevat olemaan Naton jäseniä ja tämä tuo yhä enemmän yhteistä ja luo yhä parempia edellytyksiä pohjoismaiselle yhteistyölle tulevaisuudessa, sanoo ministeri Blomqvist.

Yhä globaalimassa maailmassa kriisit vaikuttavat koko maailmanyhteisöön aiempaa nopeammin ja konkreettisemmin. Kriisit vaikuttavat esimerkiksi sekä ruoan ja energian hintoihin ja saatavuuteen.

– Ukrainan sota on muuttanut energiapolitiikkaamme ja auttaa nopeuttamaan vihreää siirtymää. Se antaa meille myös suuria mahdollisuuksia, jos panostamme tutkimukseen, teknologiaan ja yritystemme kehittämiseen. Samalla ymmärrys kotimaisen elintarviketuotannon tarpeesta on myös vahvistunut. Viljelijöitä tarvitaan – ei vain elinkeinon näkökulmasta vaan siksi, että meillä olisi itsenäinen elintarviketuotanto, kansallinen omavaraisuusaste ja kriisivalmius, toteaa ministeri Blomqvist.

Henriksson: Työn verotusta tulee keventää!

Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson korosti Turussa RKP:n puoluekokouksessa pitämässään linjapuheessa, että työn verotusta on kevennettävä suomalaisten ostovoiman turvaamiseksi ja talouden vauhdittamiseksi.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz puoluekokouksessa: Nato vie Pohjoismaat uuteen aikaan

Suomi ei ole koskaan aiemmin saanut yhtä paljon positiivista huomiota kuin nyt, sanoi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz puheessaan RKP:n puoluepäivillä.

Lue seuraava artikkeli