Torvalds kiitollinen: ALDEn tulee toimia sillanrakentajana

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) uusi paikkansa Euroopan parlamentissa, eilen 26.5. käydyissä EU-vaaleissa. Torvaldsin henkilökohtainen äänisaalis oli 46 448 ääntä, ja näin ollen Torvalds paransi tulostaan viime vaaleista.

– Olen todella kiitollinen puolueeni kanssaehdokkaille ja heidän tekemälle työlle, Torvalds toteaa. Mennyt kuukausi on ollut intensiivinen ja sisältänyt monia mielenkiintoisia tapaamisia äänestäjien kanssa. Aloittaessani kampanjani pääsiäislauantaina Utsjoella, lupasin toimia koko Suomen Europarlamentaarikkona. Tästä tulen myös pitämään kiinni tulevat viisi vuotta. Olen luonnollisesti erittäin kiitollinen uskomattomasta määrästä henkilökohtaisia ääniä.

Torvalds matkustaa takaisin Brysseliin jo vaalien jälkeisenä maanantaina, sillä neuvottelut parlamentin sisäisistä paikoista ja tehtävistä aloitetaan välittömästi. Liberaali ALDE-ryhmä kasvatti paikkojensa määrää parlamentissa, ja näin ollen ryhmällä tulee olemaan tärkeä rooli tulevassa parlamentissa.

– ALDEn on pakko toimia sillanrakentajana. Eurooppa tulee tarvitsemaan meitä mukaan rakentamaan enemmistöä, jotta saamme päätöksiä aikaiseksi, Torvalds sanoo. Myös pohjoismaisella yhteistyöllä tulee olemaan tässä tärkeä rooli.

– Parlamentin kyky tehdä sitovia päätöksiä tulee olemaan ratkaisevaa, muunmuassa kun pyrimme ratkaisemaan ympäristökysymyksiä tulevien viiden vuoden aikana. Tässä työssä haluan olla aktiivisesti osallisena, Torvalds päättää.

Martin Norrgård jatkaa RKP Pohjanmaan piirin puheenjohtajana

RKP Pohjanmaa piti piirikokoustaan Kruunupyyn kansanopistossa 11.4. Vaasalainen Martin Norrgård valittiin uudelleen piirin puheenjohtajaksi. Brita Brännbacka-Brunell Pietarsaresta ja Henrik Antfolk Kristiinankaupungista jatkavat varapuheenjohtajina.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi iloitsee hoitoon kohdistuvista panostuksista

Hallitus on tänään esitellyt uuden hallitusohjelman. Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi iloitsee siitä, että monet niistä asioista, joiden puolesta hän puhui eduskuntavaalikampanjassaan näyttävät nyt saavan tuulta purjeisiin. Tilanne sosiaali- ja terveydenhuollossa parantuu merkittävästi. Panostuksia ollaan esittämässä ennaltaehkäisevään työhön, lasten neuvolapalveluihin sekä senioreiden neuvolapalvelukokeiluun. Määrärahaa ollaan lisäämässä myös rokotus- ja seulontaohjelmiin. Muun muassa HPV-rokotetta esitetään tarjottavaksi myös pojille.

Lue seuraava artikkeli