Torvalds: Vasemmisto ja vihreät pelaavat kovilla panoksilla maapallon kustannuksella

Euroopan parlamentti erimielinen ilmastopaketista

Keskiviikkona 8. kesäkuuta EU:n vihreä siirtymä sai odottamattoman käänteen, Euroopan parlamentin enemmistön hylättyä päästökaupan uudistamista koskevan kompromissin. Koska kompromissit muutamissa muissa lakiesityksissä ovat niin läheisesti sidoksissa päästökauppaan, päätös johti siihen, että myös nämä muut vihreän siirtymän lakipaketin osat laitettiin jäihin, kunnes parlamentti löytää päästökauppauudistukseen enemmistön hyväksymän ratkaisun.

– Olen ennenkin muistuttanut kollegoitani, että teemme asiat hyvin vaikeiksi itsellemme, jos ympäristövaliokunnassa päädymme kompromissiin, joka on kaukana realistisesta parlamentin enemmistön kannasta, ja sitten yritämme korjata sitä ennen täysistunnon äänestystä. Kun monella Euroopan parlamentin jäsenellä on myös vahva tahto näyttää, kuka on kaikista ”vihrein”, äänestämällä vastaan itse neuvottelemia kompromisseja, tulos voi olla juuri tämä. Pelataan kovilla panoksilla maapallon kustannuksella, sanoo Nils Torvalds (RKP / Renew).

Torvalds viittaa sosiaalidemokraattien, vihreiden ja vasemmistoliiton poliittisiin ryhmiin, joilla oli keskeinen rooli neuvotteluissa, mutta jotka lopulta päättivät äänestää kompromissia vastaan.

Ehdotus palautuu nyt ympäristövaliokuntaan enemmistön tukeman kompromissin löytämiseksi. Toinen hylkäys täysistunnossa saattaisi olla kohtalokas.

– Vielä on toiveita, että ehdittäisiin äänestää päästökaupasta uudelleen heinäkuussa ennen kesälomia. Pääasia on nyt kuitenkin, että päästään ratkaisuun, jonka takana vahva enemmistö voi vahvistaa seisovansa, Torvalds huomauttaa.

Jos tulos ei muutu seuraavaan täysistuntoäänestykseen, se johtaisi käytännössä vihreän kehityksen ohjelman kaatumiseen isoilta osin. Tämä puolestaan ​​vaikeuttaisi huomattavissa määrin EU:n ilmastotavoitteiden ja -velvoitteiden saavuttamista. Torvalds ei kuitenkaan usko, että Euroopan parlamentin jäsenet antavat tämän tapahtua.

– En usko, että olemme kaukana sopimuksesta, mutta nyt on tärkeää toivoa ja tehdä lujasti töitä sen eteen, että järki voittaisi itsepäisyyden, Torvalds päättää.

Adlercreutz: LNG-terminaali on voitto koko seudulle

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti tänään, että Inkoo tulee saamaan LNG-terminaalin. Valtion kaasuverkkoyhtiö Gasgrid ja energiayhtiö Fortum ovat allekirjoittaneet sataman käyttöä koskevan sopimuksen. Maakaasu, jota tuodaan laivoilla satamaan tulee korvaamaan venäläisen maakaasun, jonka toimitukset päättyivät toukokuussa.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Energiasiirtymä tuo mukanaan suuria mahdollisuuksia

Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, korostaa päästöttömään energiaan siirtymisen ja energiantuotannon omavaraisuuden lisäämisen merkitystä. Ministeri Blomqvist vieraili Kristiinankaupungissa, Kaskisessa ja Närpiössä 13. kesäkuuta ja tapasi muun muassa yrityksiä, jotka ovat panostaneet uusiutuviin ratkaisuihin.

Lue seuraava artikkeli