Tötterman jatkaa Turun RKP:n johdossa

Turun RKP piti syyskokouksensa 25.11. Kokouksessa keskusteltiin tulevista aluevaaleista ja käytiin puheenjohtajavaalit.

Anna-Karin Tötterman valittiin jatkokaudelle ja johtaa Turun RKP:tä tulevana toimintakaudella 2022. Tötterman on johtanut paikallisyhdistystä vuodesta 2019 lähtien. Hän toimii myös RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajana ja Folktingetin valtuutettuna.

– Olen erittäin kiitollinen minulle osoitetusta tuesta ja tulen nöyränä jatkamaan Turun RKP:n johdossa suurella omistautumisella. Meidän tulee jatkossakin olla luotettava liberaali ääni Turun politiikassa ja vaikuttaa kestävän kaupunkipolitiikan puolesta sekä aktiivisesti valvoa kysymyksiä, jotka koskevat Turun ruotsin- ja kaksikielistä väestöä. Fokuksemme on nyt tulevissa aluevaaleissa ja onnistuneet vaalit takaavat, että RKP voi tehdä töitä hyvän hoidon ja hoivan puolesta.

– Haluan myös kiittää vastaehdokastani puheenjohtajavaaleissa, Helen Honkasaarta, hyvistä keskusteluista ja odotan hyvää yhteistyötä, sanoo Anna-Karin Tötterman.

Syyskokous valitsi myös hallituksen toimintakaudelle 2022–2023. Hallitus koostuu varsinaisista jäsenistä: Sonja Rosenqvist, Helen Honkasaari, Markus Blomquist, Liisa Suopanki, Christine Engblom (Svenska Kvinnoförbundet), Kjell Wennström (Svenska seniorer) ja Sebastian Lindgren (RKP-nuoret). Varajäseniksi valittiin: Nina Lindholm, Solveig Basilier, Linda Johans, Marcos Casas Piiroinen, Camilla Sandell (Svenska Kvinnoförbundet), Susanne Segerstråhle (Svenska seniorer) ja Veera Julin (RKP-nuoret). Edellisen vuoden syyskokouksessa valittiin seuraavat jäsenet kaudelle 2021–2022: Gustaf Selén, Mats Nyman ja Johan Werkelin, varajäsenenä Rachel Nygård-Taxell. Varajäsenet kaudelle 2021–2022 täydennettiin seuraavilla henkilöillä: Nicke Wulff ja Ville Käldström. 

Uudenmaan RKP nimesi uusia ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi lisää ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. RKP on tähän mennessä nimennyt 73 ehdokasta Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Uusi kansalliskielistrategia vahvistaa ruotsin kielen asemaa

Valtioneuvosto hyväksyi tänään uuden kansalliskielistrategian. Strategia sisältää 62 toimenpidettä joiden pyrkimyksenä on parantaa kaikkien mahdollisuutta saada palvelua molemmilla kansalliskielillä. Kansalliskielistrategiassa löytyy monia toimenpiteitä, joiden eteen RKP on tehnyt kovaa työtä.

Lue seuraava artikkeli