Unohtakaa arvovalta ja antakaa Vaasalle laaja päivystys

RKP:n puheenjohtajan, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan hallituspuolueiden tulisi nyt valita ainoa järkevä vaihtoehto ja antaa Vaasan keskussairaalalle laaja ympärivuorokautinen päivystys.

Keskusta ja kokoomus riitelevät taas kerran. Tällä kertaa Vaasan keskussairaalan päivystyksestä. Minulla on heille selkeä viesti. Lopettakaa riita valitsemalla ainoa järkevä vaihtoehto. Antakaa Vaasan keskussairaalle laaja päivystys, sanoo Henriksson.

Henriksson muistuttaa hallituspuolueita, että tosiasiat puhuvat Vaasan laajan ympärivuorokautisen päivystyksen puolesta. Hallitus on edelleen lukkiutunut itse keksimäänsä lukuun, että laajan päivystyksen sairaaloita tulee Suomessa olla kaksitoista.

Hallituksen pitäisi nyt huomioida kaikki ne asiantuntijat, jotka vahvistavat, että Vaasan tulisi kuulua laajan päivystyksen sairaaloiden joukkoon. On myös tärkeää muistaa, että tasavallan presidentti antoi keskittämislain vahvistamisen yhteydessä lausuman. Sen mukaan kielelliset oikeudet tulee voida turvata käytännössä Seinäjoen keskussairaalassa ennen, kun sinne voidaan lähettää potilaita. Tiedämme, että tämäkin on käytännössä ollut vaikea asia ratkaista.

Asiantuntijat ovat todenneet erittäin selkeästi. Vaasan keskussairaalan tulee saada laaja ympärivuorokautinen päivystys. Uskon, että sisimmissään myös jokainen sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen tietää, mikä on ainoa oikea vaihtoehto.

Katainen och Torvalds: Hav är inte ett hinder för samarbete – kustländernas position måste tryggas i EU

Europaparlamentariker Elsi Katainen (C/ALDE) och Nils Torvalds (SFP/ALDE) ställer sig kritiska till EU-kommissionens nya förslag om programmet för gränsöverskridande regionala samarbeten.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz ja Blomqvist haluavat resursseja Rantaradalle

Rantarata on Länsi-Uudenmaan elinhermo ja tämän takia sen kuntoa tulee ylläpitää ja jatkuvasti parantaa.

Lue seuraava artikkeli