Vihreä siirtymä on tulevaisuuden kansainvälisten taloussuhteidemme perusta

Eduskunta on tänään käsitellyt hallituksen selontekoa kansainvälisistä taloussuhteista ja kehitysyhteistyöstä. Aihe on ajankohtainen ottaen huomioon nopeasti muuttuvan maailmamme ja tarpeemme turvata elinolomme täällä Suomessa.

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron piti tänään ensimmäistä kertaa kansanedustaja Christoffer Ingo. Hän korosti tarvetta priorisoida kasvavaa teollisuutta, tukea vihreää siirtymää sekä nosti esiin elintarviketuotantomme ja vientimme merkitystä. 

– Hyvinvointia syntyy, kun yritykset voivat työllistää, tuottaa ja viedä. Siksi on hyvä, että hallitus tekee nyt lisäpanostuksia yritysten vienti- ja kansainvälistymismahdollisuuksiin. Tämä tapahtuu Team Finland -uudistuksella ja aktiivisilla lisäpanostuksilla vienninedistämistoimintaan yrityksen koosta riippumatta, Ingo sanoo.

Kun Suomen kehitysyhteistyötä uudistetaan, meidän on hyödynnettävä osaamistamme ja vietävä sitä maailmalle. Maailma on siirtymässä uuteen, vihreämpään tulevaisuuteen, mikä merkitsee satojen miljardien eurojen edestä vientimahdollisuuksia.

– Vihreä siirtymä on Suomelle valtava mahdollisuus. Jotta voimme saavuttaa globaalit ilmastotavoitteet, Suomen tarjoamien ratkaisujen täytyy olla todellinen vaihtoehto, kun kehitysmaihin tehdään uusia investointeja, Ingo sanoo. 

Yksi suurimmista globaaleista haasteista on se, miten varmistetaan, että ruokaa riittää, kun väestö kasvaa ja elintaso nousee maailmanlaajuisesti. Suomen investoinnit elintarvikevientiin voivat olla avainasemassa tähän haasteeseen vastaamisessa.

– Hallituksen ensi vuoden investoinnit lisäävät elintarvikevientiämme entisestään. Kannamme globaalin vastuumme tuottamalla puhdasta ja kestävää ruokaa sekä itsellemme että ihmisille ympäri maailmaa, Ingo päättää.

Bergqvist: Ei rasismille!

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist toivottaa urheiluliikkeen rasisminvastaiset toimet tervetulleiksi.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson peräänkuuluttaa yhteistä EU-lainsäädäntöä rajalla tapahtuvaa hybridivaikuttamista vastaan

Venäjän Suomeen kohdistama hybridivaikuttaminen maahanmuuttajien välineellistämisen muodossa vaatii yhteisen ratkaisun eurooppalaisella tasolla. Europarlamentaarikko Anna-Maja Henriksson (RKP) korosti tarvetta vahvistaa EU:n ulkorajoja puheessaan Euroopan parlamentin istunnossa Strasbourgissa keskiviikkona 9. lokakuuta.

Lue seuraava artikkeli