Viljami Kaskiluoto asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa Pirkanmaalla

Viljami Kaskiluoto (RKP) asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa Pirkanmaalla. Kaskiluoto asuu Tampereella ja opiskelee Pohjoismaisia kieliä Tampereen yliopistolla. Hän on pitkään ollut aktiivinen RKP:n nuorisojärjestässö Svensk Ungdom:ssa ja hän toimii tällä hetkellä Svensk Ungdomin Helsingin ja Muu Suomen piirin varapuheenjohtajana.

– Jos nuorten huoli kohdataan vähättelevillä kommenteilla, kuten esimerkiksi ”lähde takaisin kouluuun ja opi asioita”, on järjestelmässä jotain vialla. Tämän päivän nuoriso joutuu elämään päätöksien kanssa, joita nyt tehdään ilman heitä. Minun sukupolveni on tulevaisuudessa elettävä niiden ongelmien kanssa jotka tämän päivän poliitikot sivuttavat. Tarvitsemme muutosta, joten meidän on käsiteltävä ongelmia nyt ja siksi olen politiikassa mukana, Kaskiluoto sanoo.

– Ihana satu maasta toisella puolella merta; näin Suomea kuvaillaan ruotsin 1 kruunussa vuodelta 2009. Suomen on oltava aktiivinen toimija Pohjoismaissa ja EU:ssa, ja toimittava esimerkkinä kansainvälisesti. Tarvitsemme korkealaatuisen koulutuksen, vahvaa motivaatiota ja uskoa parempaan tulevaisuuteen jotta pystymme saavuttamaan tavoitteemme. Meidän pitää antaa tuemme heille jotka sitä tarvitsevat ja nostamaan ylös heitä jotka ovat kaatuneet. Pystymme parempaan ja pääsemme pidemmälle jos teemme enemmän asioita yhdessä, Kaskiluoto sanoo.

RKP haluaa vähentää lapsiköyhyyttä ja ehkäistä nuorten syrjäytymistä

Nuoren ihmisen syrjäytyminen on tragedia nuorelle itselle ja miljoonaluokan kustannus yhteiskunnalle. Jokainen syrjäytynyt nuori on yksi liikaa, siksi RKP haluaa nähdä erilaisia, sekä välittömiä että pidemmän aikavälin toimenpiteitä. Lähtökohtana pitää olla, että kukaan ei jää ulkopuolelle.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson hallituspuolueiden päätöksestä: Valiokunnan enemmistö ottaa nyt äärettömän suuren riskin

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kyseenalaistaa voimakkaasti eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan hallituspuolueiden edustajien päätöksen lopettaa asiantuntijakuulemiset hallituksen sote-uudistusta koskevasta vastineesta.

Lue seuraava artikkeli