Wickström esittää työryhmää selvittämään Uudenmaan erillisratkaisun toimivuutta sekä HUS:in erikoissairaanhoidon tilannetta.

Kansanedustaja Henrik Wickström (r.) haluaa, että sosiaali- ja terveysministeriö asettaa työryhmän selvittämään Uudenmaan erillisratkaisun toimivuutta sekä HUS:in erikoissairaanhoidon tilannetta.

-HUS:in tänään julkaisemat rajut yt-neuvottelut eivät tulleet yllätyksenä huomioiden HUS:in talouden tilanne. Tilanne Uudellamaalla on ollut kauan aikaa jännitteinen hyvinvointialueiden ja HUS:in välille. Mielestäni olisi syytä nyt valtakunnallisesti pohtia, miten erillisratkaisua tulisi kehittää, sanoo Wickström.

Wickström toteaa, että HUS on valtakunnallisesti merkittävä toimia ja HUS:in toiminnalla on vaikutuksia myös koko valtakunnan sairaanhoitoon, koska HUS:illa on vastuu monesta valtakunnallisesta toiminnasta.

-HUS:in päivän uutiset osoittaa myös hyvivointialueiden tilanteen taloudellisen ahdingon sekä sen, ettei sote-uudistus ratkaissut itsestään hyvinvointialueiden kaikkia ongelmia, sanoo Wickström.

Wickström: Nyt on perintö- ja lahjaveron poistamisen aika

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on tyytyväinen siihen, että hallitus aikoo selvittää mahdollisuutta poistaa perintö- ja lahjaveroa. Hallitusohjelmaan sisältyy kirjaus tarpeesta tutkia perintöveron poistamisen mahdollisuutta. Selvitys tehdään vuonna 2025.

Lue edellinen artikkeli

HUS:n henkilöstövähennysten laajuus riippuu hyvinvointialueista

HUS- yhtymän hallitus kokoontui tänään 19. elokuuta päättämään yt-neuvotteluiden aloittamisesta osana vuoden 2025 talousarviovalmistelua. Yt-neuvotteluja ehdotettiin viimeisenä keinona muutaman vuoden ankarien säästötoimien jälkeen. Ratkaisevaa oli Uudenmaan hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin kesäkuussa 2024 tekemä päätös kiristää HUSn rahoitusta entisestään ja supistaa HUSn vuoden 2025 talousarviokehystä 43 miljoonalla eurolla. Päätös lisää säästötaakkaa, ja HUS joutuu nyt säästämään jopa 140 miljoonaa euroa vuonna 2025.

Lue seuraava artikkeli