Wickström: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on arvioitava tarvetta pidentää sairaalan päivystysaikoja

Kansanedustaja Henrik Wickström (RKP) toivoo, että Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue arvioi, miten Raaseporin sairaalan 8–20 päivystys toimii. Hallitus on tänään ilmoittanut, että Raaseporin päivystys saisi olla avoinna 24/7, mutta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue teki tänä vuonna toisenlaisen päätöksen, mikä tarkoittaa, että päivystysaikoja on rajoitettu.

-Hallitus haluaa investoida Raaseporin sairaalaan ja antaa vuosittain taloudellisia resursseja ruotsinkielisten palvelujen kehittämiseen sairaalassa. Hallitus haluaa myös, että päivystys olisi avoinna 24/7, mutta meidän hyvinvointialueemme teki toisenlaisen päätöksen, mikä on hyvin surullista, Wickström sanoo. 

– Mielestäni meidän on vielä arvioitava, miten päivystys on toiminut. Meillä on rajoitetusti ambulansseja alueella ja matka Hangon ja Raaseporin saaristosta Lohjan sairaalaan on pitkä. RKP:n osalta voin sanoa, että tulemme nostamaan Raaseporin sairaalan päivystyspalvelut uudelleen keskusteluun Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella tänä syksynä, Wickström sanoo.

Wickström pitää sairaalaverkoston hyvänä puolena sitä, että hallitus mahdollistaa päivystyspalvelut eri puolilla ruotsinkielistä Suomea. Hän mainitsee muun muassa Pietarsaaren hätäkeskuksen, joka saa saman statuksen kuin Raaseporin hätäkeskus. Hän on kuitenkin hyvin pettynyt HUS:iin, joka ajaa kovasti Lohjan sairaalan sulkemista.

-Päätöksen Lohjan synnytysosastosta teki HUS, eikä hallituksella ole mitään tekemistä sen kanssa. On surullista, että Kokoomus, Vihreät ja useat SDP:n jäsenet HUS:in hallituksessa halusivat sulkea yhden maan parhaista synnytysosastoista, Wickström sanoo.

Adlercreutz: Paikallinen sopiminen etenee eduskuntaan

– Hallitus on tänään valtakunnallisena Yrittäjän päivänä hyväksynyt esityksen paikallisen sopimisen edistämiseksi ja sen etenemisestä eduskuntaan. Tämän eteen RKP on tehnyt töitä pitkään. Otamme nyt tärkeän askeleen kohti työmarkkinoiden joustavuuden lisäämistä ja yritysten tuottavuuden parantamista, opetusministeri ja RKP:n puheenjohtaja Anders Adlercreutz sanoo.

Lue edellinen artikkeli

Eva Biaudet: Suomen tavoitteena tulee olla Palestiinan tunnustaminen

– Ukrainan sota on vaikuttanut syvästi myös meihin suomalaisiin. Kriisinkestävyytemme, eli resilienssimme, on keskeinen osa vahvuuttamme. Resilienssimme vahvistaminen sekä käytännössä että myös sosiaalisesti ja henkisesti ovat tärkeimpiä asioita, joita voimme tehdä. Suomi on oikeusvaltio ja demokratia, ja tästä huolehtiminen on osa kriisinkestävyyttämme, kansanedustaja Eva Biaudet painotti RKP:n ryhmäpuheenvuorossa ulko- ja turvallisuuspoliittista selontekoa koskevassa lähetekeskustelussa.

Lue seuraava artikkeli