Wickström: Lohjan synnytysosaston sulkemisen kiirehtiminen on väärin

Kansanedustaja Henrik Wickström (RKP) arvostelee HUS:n suunnitelmia nopeuttaa Lohjan synnytysosaston sulkemista. HUS ilmoitti tänään, että se valmistelee synnytysosaston siirtämistä pois Lohjan sairaalasta vuoden loppuun mennessä.

– Pidän erittäin valitettavana, että HUS haluaa nopeuttaa Lohjan synnytysosaston sulkemista. HUS ei ole julkistanut tietoja siitä, miten kesäkuukaudet ovat sujuneet synnytysten osalta. Julkisuudessa olemme saaneet lukea parkkihallissa tapahtuneesta  synnytyksestä, mikä johtui juuri Lohjan kesäsulusta. Mielestäni HUS ei toimi oikein, Wickström sanoo. 

Wickström huomauttaa, että myös muut kunnat ovat valittaneet päätöksestä. 

– Näyttää siltä, että HUS haluaa sivuuttaa valitusprosessin. Katsotaan, mitä hallinto-oikeus sanoo, kun se alkaa käsitellä asiaa. Tästä voi tulla hyvin sotkuinen prosessi, Wickström sanoo. 

 

Uudenmaan RKP aloittaa aluevaalien ehdokasasettelun

Uudenmaan RKP:n piirihallitus kokoontui syksyn ensimmäiseen piirihallituskokoukseen tiistaina 20. elokuuta Kirkkonummella. Piirihallitus nimesi ensimmäiset ehdokkaansa tuleviin aluevaaleihin, jotka järjestetään 13. huhtikuuta 2025.

Lue edellinen artikkeli

HUSin hallituksen jäsenet Cederlöf ja Blomqvist-Valtonen: Lohjan synnytysten lakkauttamisen kiirehtiminen suututtaa

Lohjan synnytysosaston sulkemisen valmistelut alkoivat tänään 2. syyskuuta 2024. Päätös synnytysosaston sulkemisen tarkasta ajankohdasta tehtiin virkamiespäätöksenä. Tavoitteena on sulkea Lohjan synnytysosasto lopullisesti 1.12.2024.

Lue seuraava artikkeli