Wickström: Nyt on perintö- ja lahjaveron poistamisen aika

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on tyytyväinen siihen, että hallitus aikoo selvittää mahdollisuutta poistaa perintö- ja lahjaveroa. Hallitusohjelmaan sisältyy kirjaus tarpeesta tutkia perintöveron poistamisen mahdollisuutta. Selvitys tehdään vuonna 2025.

Wickströmin mukaan monet suomalaiset suhtautuvat kriittisesti perintö- ja lahjaveroon sen nykymuodossa. Wickström uskoo, että perintö- ja lahjaveron poistamisella olisi myönteinen vaikutus työllisyyteen. 

– On hyvä, että hallitusohjelmassa todetaan, että  perintöveron poistamisen mahdollisuutta selvitetään. Toivon, että työ etenee, jotta hallitus voi ottaa kantaa selvitykseen, Wickström sanoo. 

Wickström uskoo, että perintö- ja lahjaveron poistaminen loisi yrityksille paremmat mahdollisuudet jatkaa toimintaa. Vero voitaisiin korvata uudella veromuodolla, joka maksetaan perinnön realisoituessa. Malli perustuu oletukseen, että tätä mallia voisi perilliset, sukulaiset tai esimerkiksi työntekijät, jotka ottavat yrityksen haltuunsa ja jatkavat yrityksen toimintaa. 

– Tämä vähentäisi yhtä yrityksen olemassaolon aikana olevista suurimmista riskeistä , Wickström sanoo.

Cederlöf: Aika nousta pois tunnin junasta – rajalliset resurssimme on käytettävä viisaammin.

Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Karin Cederlöf pitää tervetulleena kriittistä keskustelua Länsiradasta sen jälkeen, kun EU ei myöntänyt hankkeelle rahallista tukea. Liikenneministeriö haki 176 miljoonaa euroa Länsirata -hankkeelle, joka tunnettiin aiemmin nimellä tunnin juna. EU:n kerrotaan hylänneen hakemuksen sillä perusteella, että investointi on taloudellisesti kestämätön.

Lue edellinen artikkeli

Wickström esittää työryhmää selvittämään Uudenmaan erillisratkaisun toimivuutta sekä HUS:in erikoissairaanhoidon tilannetta.

Kansanedustaja Henrik Wickström (r.) haluaa, että sosiaali- ja terveysministeriö asettaa työryhmän selvittämään Uudenmaan erillisratkaisun toimivuutta sekä HUS:in erikoissairaanhoidon tilannetta.

Lue seuraava artikkeli