Wickström: Vähennämme byrokratiaa ja lisäämme joustavuutta yrityksille ja kansalaisille

Kansanedustaja Henrik Wickström edustaa Suomen ruotsalaista kansanpuoluetta hallituspuolueiden eduskuntaryhmien asettamassa norminpurkutyöryhmässä. Hallitusohjelman tavoitteena on tunnistaa 300 byrokraattista normia, jotka pitäisi poistaa tai joita pitäisi lieventää. Wickström on ottanut työn vastuulleen Strandin tultua nimitetyksi ministeriksi. Työryhmä on laatinut luettelon 33 normista, jotka kattavat useita eri aloja ja joita on tarkoitus lieventää byrokratian ja lisätä joustavuutta sekä yritysten että kansalaisten kannalta.

Esitetty luettelu sisältyy ehdotuksia osakeyhtiöiden lopettamisen helpottaminen sekä veronpalautuksia ja veronpalautusten koskevien prosessien selkeyttäminen, jotka vaikuttavat erityisesti pienempiin yrityksiin.

-On tärkeää helpottaa yrittäjyyttä Suomessa. Yrittäjyyden kautta käännämme maamme negatiivisen taloudellisen kehityksen, sillä yritykset luovat työpaikkoja ja siten myös hyvinvointia. Toivottavasti tämä laskee ihmisten kynnystä perustaa yrityksiä. 

Wickström korostaa myös sosiaali- ja terveydenhuoltoalaa koskevia ehdotuksia. Erityisesti tällä alalla hän pitää byrokraattisten prosessien yksinkertaistamista tärkeänä.

-Erityisen tyytyväinen olen ehdotukseen yksinkertaistaa terveydenhuollon ammattiharjoittajamalliin liittyviä byrokraattisia prosesseja, jotka ovat olleet ongelmallisia Länsi-Uudellamaalla. Terveydenhuollon haasteiden vuoksi on tärkeää helpottaa terveydenhuollon ammattilaisten toimintaa, ja siten myös potilaiden huolto, Wickström sanoo.

Korppoolainen haluaa RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajaksi

Laura Wickström Korppoosta asettuu ehdolle RKP Varsinais-Suomen varapuheenjohtajaksi. RKP:n piiri valitsee varapuheenjohtajan ylimääräisessä piirikokouksessaan, nykyisen varapuheenjohtajan Markus Blomquistin ollessa ehdolle piirin puheenjohtajaksi. Wickström on Paraisten kaupunginvaltuutettu ja muun muassa rakennus- ja ympäristölautakunnan sekä saaristolautakunnan jäsen. Lisäksi hän on Varsinais-Suomen liiton saaristotoimikunnan jäsen.

Lue edellinen artikkeli

Ollikainen: Hyvä, että turhia normeja ja byrokratiaa puretaan!

Tällä hallituskaudella hallitus on sitoutunut purkamaan erilaisia normeja. Tavoitteena on mahdollistaa sääntely, poistaa vähemmän tarpeellinen sääntely ja vähentää hallinnollista taakkaa. Tältä pohjalta pyritään helpottamaan kansalaisten elämää, parantamaan kilpailukykyä, edistämään markkinoille pääsyä ja digitalisaatiota. Tänään julkaistu lista kattaa monia aloja, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon ja rakentamisen. Kansanedustaja Mikko Ollikainen on erityisen tyytyväinen, että mukana on tievalaistusta koskeva vaatimus.

Lue seuraava artikkeli