Kunta- ja aluevaalit 2025

Haluatko olla mukana muokkaamassa tulevaisuuden Suomea? Asetu ehdolle kuntavaaleissa tai hyvinvointialuevaaleissa 2025 ja anna äänesi kuulua!

Asetu ehdolle tai suosittele ehdokasta

Mitä etsit?

RKP on panostanut verkkosisällön saavutettavuuteen ja hakutoiminnon toimivuuteen. Voit hakea ihmisiä, yhteystietoja, artikkeleita, osoitteita ja paljon muuta.

Mitä etsit?

Liity jäseneksi

RKP:n jäsenenä tuet kaksikielistä ja vapaamielistä Suomea, joka on avoin ja suvaitsevainen ja jossa yksilön vapaus, mutta myös vastuu, ovat keskeisiä.

Liity jäseneksi

Uusimmat uutiset

| Anna-Maja Henriksson

Henriksson Suomelle tärkeiden EU-valiokuntien jäseneksi

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Euroopan parlamentin jäsen ja entinen puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson valittiin Euroopan parlamentin sisämarkkina - ja kuluttajavaliokunnan (IMCO) varsinaiseksi jäseneksi. Lisäksi Henriksson on saanut varajäsenyyden tärkeässä kansalaisvapauksien sekä oikeus - ja sisäasioiden valiokunnassa…

Lue lisää

Christoffer Ingo aloitti kansanedustajana

Vaasan vaalipiiristä kotoisin oleva Christoffer Ingo aloitti kansanedustajana tiistaina 16. heinäkuuta. Ingo on saanut myös valiokuntapaikkansa ja hän tulee istumaan eduskunnassa hallintovaliokunnassa ja ympäristövaliokunnassa.

Lue lisää

| Anders Adlercreutz

Adlercreutzin valtiosihteeri ja erityisavustajat nimitetty

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, opetusministeri Anders Adlercreutz on kutsunut erityisavustajikseen Crista Grönroosin, Andreas Elfvingin, Laura Ollilan, Lisa Palmin ja Anita Westerholmin. Opetusministerin valtiosihteerinä jatkaa Mikaela Nylander.

Lue lisää

| Anders Adlercreutz

Adlercreutz: Ruotsalainen eduskuntaryhmä on muodostanut kantansa esitykseen rajalaista

Olemme eduskuntaryhmänä päätyneet tukemaan rajalakia.

Lue lisää

Medborgarbladet

| Anna-Maja Henriksson

Anna-Maja Henriksson: Takaisin maailman kärkeen koulutuksessa

Yksi tärkeimmistä asioista Suomen tulevaisuuden kannalta on, että jatkamme panostamista lasten ja nuorten hyvään koulutukseen. PISA-tulokset julkaistaan kolmen vuoden välein, ja julkaisupäivää odotetaan aina jännityksellä koulutuspiireissä. Miten maamme on pärjännyt? Mihin sijoitumme kansainvälisessä vertailussa?

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota osaa keskusteluun