Kunta- ja aluevaalit 2025

Haluatko olla mukana muokkaamassa tulevaisuuden Suomea? Asetu ehdolle kuntavaaleissa tai hyvinvointialuevaaleissa 2025 ja anna äänesi kuulua!

Asetu ehdolle tai suosittele ehdokasta

Mitä etsit?

RKP on panostanut verkkosisällön saavutettavuuteen ja hakutoiminnon toimivuuteen. Voit hakea ihmisiä, yhteystietoja, artikkeleita, osoitteita ja paljon muuta.

Mitä etsit?

Liity jäseneksi

RKP:n jäsenenä tuet kaksikielistä ja vapaamielistä Suomea, joka on avoin ja suvaitsevainen ja jossa yksilön vapaus, mutta myös vastuu, ovat keskeisiä.

Liity jäseneksi

Uusimmat uutiset

| Sandra Bergqvist

Ministeri Bergqvist: Rasismia on olemassa yhteiskunnassamme, mutta yhdessä voimme pysäyttää sen

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja, Sandra Bergqvist järjesti keskiviikkona pyöreän pöydän keskustelun monikielisten nuorten osallisuudesta. Keskusteluun osallistui tutkijoita, nuoria ja edustajia eri kaupunkien nuorisopalveluista, koulumaailmasta ja yhdistyksistä.

Lue lisää

| Anders Adlercreutz

Adlercreutz, Bergqvist ja Strand RKP:n ministereiksi

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen hallitus ja Ruotsalaisen eduskuntaryhmä kokoontui tiistaiaamuna päättämään RKP:n ministereistä.

Lue lisää

Adlercreutz valittu RKP:n uudeksi puheenjohtajaksi

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri ja kolmannen kauden kansanedustaja Anders Adlercreutz on 183 äänellä valittu Ruotsalaisen kansanpuolueen uudeksi puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Helsingissä.

Lue lisää

| Henrik Wickström

Kansanedustaja Henrik Wickström luopuu paikastaan RKP:n puheenjohtajakilpailussa

Kansanedustaja Henrik Wickström kertoo luopuvansa paikastaan RKP:n puheenjohtajakilpailussa. Wickström kertoo päätyneensä tähän ratkaisuun puoluekokouksen aikana.

Lue lisää

Medborgarbladet

| Anna-Maja Henriksson

Anna-Maja Henriksson: Takaisin maailman kärkeen koulutuksessa

Yksi tärkeimmistä asioista Suomen tulevaisuuden kannalta on, että jatkamme panostamista lasten ja nuorten hyvään koulutukseen. PISA-tulokset julkaistaan kolmen vuoden välein, ja julkaisupäivää odotetaan aina jännityksellä koulutuspiireissä. Miten maamme on pärjännyt? Mihin sijoitumme kansainvälisessä vertailussa?

Lue lisää

Sosiaalinen media

Ota osaa keskusteluun