Adlercreutz: Pitkäjänteinen talouspolitiikka on hyvinvoinnin tae

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluevaltuusto kokoontui lauantaina 21. syyskuuta Helsingissä. RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anders Adlercreutz korosti puheessaan pitkän aikavälin kasvun ja työllisyyden edistämisen tärkeyttä.

– Suomen taloustilanne on haastava ja siksi tarvitsemme sekä sopeutustoimia että rakenneuudistuksia. Ehdottoman ratkaisevaa on myös edistää toimenpiteitä, jotka luovat talouskasvua. Työ kasvuedellytysten luomiseksi vie kuitenkin aikaa – se ei tule nappia painamalla. SIksi meidän on tästä eteenpäin keskityttävä tähän: Suomen saamiseen takaisin kasvu-uralle, Adlercreutz sanoo.

– Tässä meillä on suuria mahdollisuuksia, ei vähiten esimerkiksi vihreässä siirtymässä, ja monia hyviä edellytyksiä kasvulle. Keskustelussa on keskityttävä myös näihin – meidän ei tule aliarvioida myönteisten asioiden huomioimisen voimaa.

Rakenteellisia haasteita ei ole helppo ratkaista, mutta hallitus on tehnyt monia uudistuksia, jotka vievät meitä oikeaan suuntaan, esimerkiksi liittyen työmarkkinoihin, investointien lupaprosesseihin ja byrokratian vähentämiseen. Lisäksi investoidaan tutkimukseen ja kehitykseen sekä vihreään siirtymään. Adlercreutz korostaa, että tämän työn on oltava pitkäjänteistä.

– Seuraavan hallituksen on jatkettava työtä talouden saamiseksi takaisin raiteilleen, hallituskokoonpanosta riippumatta. Vain siten voimme ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntamme edellytyksiä. Pitkäjänteisyys on tässä avainsana – ja se on myös RKP:n vahvuus. Me priorisoimme hyvinvointiamme pitkällä aikavälillä, emme pikavoittoja tai helppoja ratkaisuja monimutkaisiin ongelmiin. Näin kannamme vastuuta koko Suomen menestymisen edellytyksistä, Adlercreutz sanoo.

Seuraa RKP:n puoluevaltuuston kokousta 21.9.2024

RKP:n puoluevaltuusto kokoontuu lauantaina 21 syyskuuta 2024 Helsingissä. Puoluevaltuusto valitsee kokouksessaan puoluehallituksen ja käsittelee muita sisäisiä asioita. Kokouksen aikana järjestetään myös poliittinen keskustelu sekä kansanedustajien kyselytunti jotka ovat julkisia ja... Lue lisää »

Lue edellinen artikkeli

Eva Biaudet jatkaa RKP:n puoluevaltuuston puheenjohtajana

RKP:n puoluevaltuusto kokoontui lauantaina 21. syyskuuta Helsingissä valitsemaan puoluevaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Eva Biaudet valittiin uudelleen RKP:n puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Christoffer Ingo Mustasaaresta. Kokouksessa puoluevaltuusto valitsi myös RKP:n uuden puoluehallituksen.

Lue seuraava artikkeli