Ministeri Bergqvist: Paristenväylä toteutuu – aloitus vuonna 2025

Liikunta-, urheilu- ja nuorisministeri, RKP:n varapuheenjohtaja, Sandra Bergqvist toteaa nyt tyytyväisenä, että Paraistenväylän toteutus voi käynnistyä ensi vuonna. Hallitus on tänään päättänyt niin sanotuista MAL-hankkeista, jotka tähtäävät suurimpien alueiden maankäytön, asumisen ja liikennesuunnittelun kehittämiseen. Näiden neuvottelujen yhteydessä on päätetty myös Paraistenväylän rahoituksesta.

– Kova työ tuottaa tuloksia! Olemme RKP:ssä pitkään työskennelleet Paraistenväylän rakentamisen ja toteuttamisen puolesta. Paraistenväylän suunnittelu voitiin toteuttaa RKP:n joululahjarahojen ansiosta, ja tänään hanke ottaa jälleen ison askeleen eteenpäin. Tämän päivän päätöksen myötä hankkeen rahoituksen viimeiset palaset ovat loksahtaneet paikalleen. Uutta tieosuutta voitaisiin alkaa toteuttaa ensi vuonna. Jotta saadaan synergiaetuja meneillään olevan Kirjalansalmen sillan rakentamisen kanssa, on tärkeää, että hanke saadaan käyntiin mahdollisimman nopeasti, Bergqvist sanoo.

Viime vuoden niin sanotun budjettiriihen yhteydessä Paraistenväylä sai aseman yhtenä hallituksen kiireellisesti edistettävänä suunnittelukohteena. Paraistenväylällä, eli E18-moottoritien ja Kirjalansalmen sillan (Saaristotie) välisellä uudella tieosuudella on merkittävä vaikutus alueen liikenteeseen.

– Paraistenväylällä on suuri merkitys muun muassa koko Etelä-Suomen rakennusteollisuudelle. Paraiselta kuljetetaan paljon rakennusmateriaalia Saaristotietä pitkin. Hanke parantaa liikenneturvallisuutta Saaristotien varrella ja yhdistää myös Paraisen ja Turun entistä paremmin toisiinsa. Tällä tulee olemaan suuri merkitys sekä Paraisten että saariston kehittämisessä, sanoo Bergqvist.

Väyläviraston viimeisimmän päivityksen mukaan uuden tieosuuden rakentaminen arvioidaan maksavan 113,2 miljoonaa euroa.

– Hankkeen kustannukset ovat vuosien saatossa kaksinkertaistunut. Tämä vaikeutti lähtötilannetta, mutta RKP on tehnyt kovasti töitä rahoituksen turvaamisen ja Paraistenväylän täysimääräisen toteuttamisen eteen, Bergqvist päättää. 

Eva Biaudet jatkaa RKP:n puoluevaltuuston puheenjohtajana

RKP:n puoluevaltuusto kokoontui lauantaina 21. syyskuuta Helsingissä valitsemaan puoluevaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Eva Biaudet valittiin uudelleen RKP:n puoluevaltuuston puheenjohtajaksi. Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Christoffer Ingo Mustasaaresta. Kokouksessa puoluevaltuusto valitsi myös RKP:n uuden puoluehallituksen.

Lue edellinen artikkeli

Opetusministeri Adlercreutz: Oppimisen tukea vahvistetaan

Esi- ja perusopetuksen oppimisen tuen uudistus on tänään maanantaina 23. syyskuuta lähetetty eduskuntaan käsittelyyn.

Lue seuraava artikkeli