Borgarsdóttir Sandelin: Arkkitehtuuri- ja designmuseo etenee

– Hienoa, että Arkkitehtuuri- ja designmuseon suunnittelu nyt etenee. Helsingin kaupungin ja valtion yhteinen sitoutuminen mahdollistaa erittäin kiinnostavan hakkeen etenemisen. Tämä vahvistaa Helsingin ja Suomen kansainvälistä imagoa. Uusi museo tulee tarjoamaan modernin ympäristön suomalaiselle muotoilulle ja arkkitehtuurille sekä kansainväliselle vuoropuhelulle. Olen varma, että uusi arkkitehtuuri- ja designmuseo tule olemaan maamerkki, josta jokainen helsinkiläinen ja suomalainen voi olla ylpeä, sanoo RKP:n varapuheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Borgarsdóttir Sandelin.

Orpon hallitus on sopinut kolmannesta lisätalousarviosta, jossa Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön pääomittamiseen ehdotetaan 58 milj. euron määrärahaa. Rahoituksen ehtona on mm., että Helsingin kaupungin rahoitusosuus vastaa valtion rahoitusosuutta (yhteensä 60 milj. euroa) ja että yksityisten rahoittajien rahoitusosuus on vähintään 30 milj. euroa. Helsingin kaupunki on aikaisemmin päättänyt yhteensä 60 miljoonan euron pääomalahjoituksesta uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon perustamisesta vastaavalle säätiölle.

– On erittäin innostavaa, että Eteläsatamaan nousee kansainvälinen ja moderni museo, joka kutsuu elämyksiin. Satama-alue tulee elävöitymään uudella kaupunkikuvallisesti mielenkiintoisella ja kestävällä museolla, joka houkuttelee myös kansainvälisiä turisteja, sanoo Silja Borgarsdóttir Sandelin.

Henriksson peräänkuuluttaa yhteistä EU-lainsäädäntöä rajalla tapahtuvaa hybridivaikuttamista vastaan

Venäjän Suomeen kohdistama hybridivaikuttaminen maahanmuuttajien välineellistämisen muodossa vaatii yhteisen ratkaisun eurooppalaisella tasolla. Europarlamentaarikko Anna-Maja Henriksson (RKP) korosti tarvetta vahvistaa EU:n ulkorajoja puheessaan Euroopan parlamentin istunnossa Strasbourgissa keskiviikkona 9. lokakuuta.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson Strasbourgissa: Terapiatakuu nuorille koko EU:ssa

Europarlamentaarikko Anna-Maja Henriksson (RKP) ehdottaa terapiatakuuta nuorille koko EU:ssa. Hän korosti mielenterveyteen panostamisen tarvetta puheessaan Euroopan parlamentin istunnossa Strasbourgissa torstaina 10.10.

Lue seuraava artikkeli