Asukkaiden hyvinvointi on meille tärkeää ja sen lisäksi se luo isoja säästöjä. Tärkein asia on hyvinvointipalveluiden on harrastuksien riittävä tarjonta . Vapaaehtoistoiminta luo yhteenkuuluvuutta ja elämänlaatua . Kulttuuri-, urheilu-, , kotiseutu-, ja yhdistystoiminta vahvistaa identiteettiä ja on tärkeä osa meidän yhteiskuntaa. Elämänrytmi on annettava tilaa vapaaehtoistoiminnalle. Medialla, vallan valvojalla, on myös tärkeä rooli yhteiskunnassa.

Annica Tallqvist

Johdon assistentti

Yhteystiedot »

Bergqvist uudesta selvityksestä: ”Haluamme tukea ruotsinkielistä huippu-urheilua”

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist on asettanut selvityshenkilön kartoittamaan ruotsinkielisiä koulutuspolkuja ja huippu-urheilu-uraan panostavien urheilijoiden tukitoimintoja. Selvityksen taustalla ovat hallitusohjelman vahvat kirjaukset ruotsinkielisestä koulutuksesta sekä urheilu-uran yhteensovittamisen helpottaminen opiskelun ja työn kanssa. Hallituksen tavoitteena on myös parantaa urheilijoiden edellytyksiä edetä ammattimaisesti maailman huipulle.

Ministeri Bergqvist kansainvälisenä naistenpäivänä: ”Tarvitsemme lisää naisia urheilumaailman johtotehtäviin”

Tänään kansainvälisenä naistenpäivänä liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist järjesti aamiaistilaisuuden opetus- ja kulttuuriministeriössä aiheesta tasa-arvo urheilussa. Tapahtuma kokosi naisurheilijoita ja – johtajia keskustelemaan ja nostamaan esiin naisten asemaa suomalaisessa, eurooppalaisessa ja kansainvälisessä urheilumaailmassa.

Bergqvist hallituksen historiallisen iltakoulun jälkeen – ”Liikkumisen lisääminen Suomessa on kaikkien ministerien vastuulla”

Hallitus kokoontui torstai-iltana iltakouluun, jonka teemana oli liikkumattomuuden torjuminen. Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist sanoo, että lienee ensimmäinen kerta Suomen historiassa kun hallitus pitää iltakoulun liikkumattomuudesta. Hän pitää sitä osoituksena siitä, että tämä hallitus on ymmärtänyt poikkihallinnollisuuden merkityksen suomalaisten fyysisen hyvinvoinnin vahvistamisessa.

Eva Biaudet: “On erittäin surullista, että niin pienen kansan oikeudet näyttävät olevan näin vaikea asia suurelle enemmistölle”

Hallitus antoi joulukuussa eduskunnalle esityksen saamelaiskäräjälain muutoksiksi. Esityksen tavoitteena on edistää saamelaisten itsemääräämisoikeuden toteutumista sekä parantaa saamelaisten kieltään ja kulttuuriaan koskevan itsehallinnon ja saamelaiskäräjien toimintaedellytyksiä.

Blomqvist: Ruotsin kieli rakentaa siltoja

Ruotsalaisuuden päivä on käynnissä olevan ruotsalaisuuden viikon kohokohta, jota vietetään ympäri maata. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa kahta kansalliskieltä voimavarana ja sitä, että on rikkaus elää maassa, jossa kaksi kielikulttuuria kohtaavat ja rikastuttavat toisiaan.

Bergqvist: Meillä on loistava kielilainsäädäntö, mutta meidän on parannettava sen täytäntöönpanoa

Tänään juhlistamme ruotsalaisuuden päivää, ruotsin kieltä sekä Suomen kaksikielisyyttä. Koko viikon ajan ruotsin kieltä ja kulttuuria on juhlistettu eri puolilla maata, kun ruotsalaisuuden viikkoa on vietetty. Kansanedustaja ja Folktingetin puheenjohtaja Sandra Bergqvist (RKP) korostaa viikon merkitystä ruotsin kielen ja kulttuurin ymmärtämisen edistämisessä.

Aika auttaa kulttuuriala jaloilleen

Kulttuuriala kokoontui eduskuntatalon edessä torstaina. Koronarajoitukset ovat iskeneet erityisen kovaa kulttuurialan, joka on täysin riippuvainen siitä, että ihmiset kokoontuvat. Ruotsalainen eduskuntaryhmä jakaa kulttuurialan näkemyksen. Nyt on todellakin aika auttaa kulttuuriala jaloilleen.

Uudenmaan RKP: Me tarvitsemme kulttuuria ja kulttuuriala tarvitsee yleisönsä

Kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijat osoittivat eilen mieltään Eduskuntatalon edustalla Helsingissä. Koronapandemian tuomat rajoitukset ovat koetelleet kulttuurialaa ja ala vaatii nyt sen uudelleen avaamista. Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnforsin mielestä meidän on löydettävä ratkaisuja jotta kulttuuriala voi palata tärkeään työhönsä.