Wickström: HUS, jättäkää aluesairaalat rauhaan!

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on tyrmistynyt HUS:n vuotaneista suunnitelmista vähentää Uudenmaan aluesairaaloiden palveluja. Mediatietojen mukaan HUS suunnittelee Lohjan naistenklinikan toiminnan vähentämistä entisestään, mikä vaikuttaa sekä Lohjan että Raaseporin sairaaloihin. Wickström haluaakin tarkistaa HUS:n erillisratkaisun ja avata uudelleen keskustelun HUS:n valtuuston tarpeellisuudesta.

– Ymmärrän, että taloutta on sopeutettava, mutta nyt näyttää siltä, että kaikki sopeutukset tehdään Raaseporin, Lohjan ja Porvoon kustannuksella. Olisi oikeudenmukaisempaa, jos myös muita yksiköitä tarkasteltaisiin, Wickström sanoo. 

Tänään keskusteltiin hallituksen esityksestä tulevasta sairaalaverkosta. Esityksen mukaan Raaseporissa voisi tulevaisuudessa olla 24/7 päivystys ja Lohjalla synnytysosasto. Mutta tätä eivät HUS tai hyvinvointialue ole halunnut järjestää. 

– Mielestäni HUS:n erillisratkaisua on tarkasteltava. Nykyinen malli johtaa siihen, että sopeutuksia tehdään epätasapainoisesti ja siitä kärsii etenkin Länsi-Uudenmaan palvelut. Toivon, selvitystä siitä, olisiko kannattavaa, että hyvinvointialueet ottaisivat aluesairaalatoiminnan koordinoinnin hoitaakseen. Valtuuston palauttamista HUS:in ylimmäksi päätöksentekoelimeksi tulisi myös uudelleen arvioida. Tämä vahvistaisi demokratiaa päätöksenteossa, Wickström sanoo. 

Wickström osallistui tänään eduskunnassa käytyyn sairaalaverkkokeskusteluun. Keskustelun aikana hän toi esille huolensa HUS:n päätöksestä sulkea Lohjan sairaala ja erikoissairaanhoidon vähentämisestä pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Adlercreutz vieraili Ukrainassa: Suomen tuki on vankkumaton

RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anders Adlercreutz vieraili Kiovassa maanantaina 14. lokakuuta. Adlercreutz tapasi muun muassa Ukrainan opetus- ja tiedeministeri Oksen Lisovyin ja koulutuskomitean puheenjohtaja Sergio Babakin sekä komitean jäseniä Ukrainan parlamentissa. Lisovyi ja Babak edustavat presidentti Zelenskyin Sluha narodu -puoluetta, joka yhdessä RKP:n kanssa kuuluu eurooppalaiseen liberaalipuolueiden ALDE-ryhmään.

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Joakim Strand: Kolmekymmentä vuotta oikean päätöksen tekemisestä!

Tänään tulee kuluneeksi tarkalleen 30 vuotta siitä, kun Suomessa järjestettiin neuvoa-antava kansanäänestys EU-jäsenyydestämme. Tuolloin tulos oli selvä, 57 prosenttia äänesti jäsenyyden puolesta. Eduskunta vahvisti kansanäänestyksen tuloksen 16. marraskuuta, ja Suomi saattoi liittyä Euroopan unioniin 1.1.1995.

Lue seuraava artikkeli