Ministeri Joakim Strand: Kolmekymmentä vuotta oikean päätöksen tekemisestä!

Tänään tulee kuluneeksi tarkalleen 30 vuotta siitä, kun Suomessa järjestettiin neuvoa-antava kansanäänestys EU-jäsenyydestämme. Tuolloin tulos oli selvä, 57 prosenttia äänesti jäsenyyden puolesta. Eduskunta vahvisti kansanäänestyksen tuloksen 16. marraskuuta, ja Suomi saattoi liittyä Euroopan unioniin 1.1.1995.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Joakim Strand toteaa tänä historiallisena päivänä, että päätös oli edelleen oikea.

”Olemme hyötyneet paljon päätöksestä ja EU-jäsenyydestä. Pienenä maana Euroopan koilliskulmassa meidän oli vahvistettava asemamme länsieurooppalaisena maana. Samalla jäsenyyspäätös oli erittäin tärkeä maan taloudelle ja kasvulle. Olemme hyötyneet sekä sisämarkkinoista että eurosta”, Strand toteaa.

Ministeri Strand on toiminut Eurooppa- ja omistajaohjausministerinä hieman yli neljä kuukautta. Tänä aikana hän on ehtinyt edustaa Suomea useissa EU-yhteyksissä.

”Suomalaisena ja eurooppalaisena oleminen eivät sulje toisiaan pois, kansallinen identiteetti säilyy aina ja voi jopa vahvistua laajemmissa yhteyksissä. Siksi on hienoa, että oikeasta ja tärkeästä päätöksestämme on kulunut jo kolmekymmentä vuotta tänään”, Strand päättää.

Wickström: HUS, jättäkää aluesairaalat rauhaan!

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on tyrmistynyt HUS:n vuotaneista suunnitelmista vähentää Uudenmaan aluesairaaloiden palveluja. Mediatietojen mukaan HUS suunnittelee Lohjan naistenklinikan toiminnan vähentämistä entisestään, mikä vaikuttaa sekä Lohjan että Raaseporin sairaaloihin. Wickström haluaakin tarkistaa HUS:n erillisratkaisun ja avata uudelleen keskustelun HUS:n valtuuston tarpeellisuudesta.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Valtion on oltava valmis turvaamaan junaliikenne Raaseporin alueelta Turkuun ja Helsinkiin

VR näkee mahdollisuudet kasvattaa junaliikennettä rantaradalla

Lue seuraava artikkeli