Strand on tiedusteluvalvontavaliokunnan uusi puheenjohtaja

Eduskunta on tänään valinnut tiedusteluvaliokunnan jäseniä. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kansanedustaja Joakim Strand (RKP) on nimitetty valiokunnan puheenjohtajaksi, mikä tarkoittaa myös sitä, että Ruotsalaisen eduskuntaryhmällä on jälleen jäsen puhemiesneuvostossa. 

Tiedusteluvalvontavaliokunta valvoo parlamentaarisesti siviili- ja sotilastiedustelutoimintaa.

Valiokunta toimii lisäksi suojelupoliisin muun toiminnan parlamentaarisena valvojana. Valiokunnan jäsenet ovat olleet turvallisuusselvitysten kohteena, minkä vuoksi valiokunta on asetettu myöhemmin kuin muut valiokunnat.

– Odotan innolla tämän valiokunnan johtamista. Substanssin osalta tämä myös täydentää jäsenyyttäni puolustusvaliokunnassa. Puhemiesneuvoston jäsenyys, johon puhemiesten lisäksi kuuluvat kaikki valiokuntien puheenjohtajat, on erittäin arvokas myös alueellisen edunvalvonnan näkökulmasta, Strand sanoo.

Joakim Strand

Hallituksen tavoite ja tehtävä on sopeuttaa taloutta

Orpon hallitus piti ensimmäisen budjettiriihensä tänään 19. syyskuuta. Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist osallistui neuvotteluihin.

Lue edellinen artikkeli

Opetusministeri Henriksson aloittaa Ministeri koulussa -kiertueen

Kiertue tarkoittaa käytännössä sitä, että Henriksson opetusministerinä tulee vierailemaan kouluissa ja oppilaitoksissa ympäri Suomen tutustuakseen näiden arkeen ja toimintaan

Lue seuraava artikkeli