Adlercreutz, Bergqvist ja Strand RKP:n ministereiksi

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen hallitus ja Ruotsalaisen eduskuntaryhmä kokoontui tiistaiaamuna päättämään RKP:n ministereistä.

RKP:n puheenjohtaja, Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutzista tulee uusi opetusministeri, jonka vastuualueena ovat pohjoismaiset asiat. Urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist jatkaa tehtävässään, ja Joakim Strandista tulee uusi Eurooppa- ja omistajaohjausministeri.

– Olen iloinen voidessani toivottaa Joakim Strandin tervetulleeksi RKP:n ministeriryhmään. Yhdessä jatkamme hallitusohjelman eteenpäin viemistä Suomen tarvitseman talouskasvun ja tulevaisuudenuskon aikaansaamiseksi, Adlercreutz sanoo.

RKP:n puheenjohtaja Anders Adlercreutz esitteli ministerivalinnat tiedotustilaisuudessa RKP:n puoluetoimistolla 18. kesäkuuta.

RKP:n ministerit:

Opetusministeri: Anders Adlercreutz
Anders Adlercreutz on RKP:n kansanedustaja ja toimi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana vuosina 2019-2023. Adlercreutz valittiin eduskuntaan vuonna 2015 Uudenmaan vaalipiiristä.

Urheilu- ja nuorisoministeri: Sandra Bergqvist
Sandra Bergqvist on RKP:n kansanedustaja. Hänet valittiin eduskuntaan vuonna 2019 Varsinais-Suomen vaalipiiristä.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri: Joakim Strand
Joakim Strand on RKP:n kansanedustaja. Strand valittiin eduskuntaan vuonna 2015 Vaasan vaalipiiristä.

 

Adlercreutz valittu RKP:n uudeksi puheenjohtajaksi

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri ja kolmannen kauden kansanedustaja Anders Adlercreutz on 183 äänellä valittu Ruotsalaisen kansanpuolueen uudeksi puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Helsingissä.

Lue edellinen artikkeli

Ministeri Bergqvist: Rasismia on olemassa yhteiskunnassamme, mutta yhdessä voimme pysäyttää sen

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, RKP:n varapuheenjohtaja, Sandra Bergqvist järjesti keskiviikkona pyöreän pöydän keskustelun monikielisten nuorten osallisuudesta. Keskusteluun osallistui tutkijoita, nuoria ja edustajia eri kaupunkien nuorisopalveluista, koulumaailmasta ja yhdistyksistä.

Lue seuraava artikkeli