Adlercreutz ja Rehn-Kivi: Eestinkyläntie saa uuden päällysteen

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta ehdottaa mietinnössään ensi vuoden talousarviosta, että Eestinkylätie Kirkkonummella saa uuden päällysteen. Eestinkylätien liikennemäärät ovat viime vuosina lisääntyneet huomattavasti, mikä on johtanut tien vakavaan kulumiseen. Valtiovarainvaliokunnan työhön osallistuneet kansanedustajat Anders Adlercreutz (RKP) ja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsevat päätöksestä.

– Tien varrella sijaitsevat muun muassa kunnan suosittu ulkoilualue, maatilakauppa ja kotieläinpuisto. Tie on kovassa käytössä, mikä on johtanut sen murentumiseen ja aiheuttaa nyt ison turvallisuusriskin autoilijoille, pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Olen nostanut ongelman esiin jo aikaisempina vuosina ja on ilahduttavaa, että tie vihdoin korjataan ruotsalaisen eduskuntaryhmän aloitteesta, Rehn-Kivi sanoo.

Uudenmaan ELY-keskuksen kartoituksen mukaan Eestinkylätie Kirkkonummella kuuluu kaikkein huonoimmassa kunnossa oleviin teihin.

– Aikaisemmin tänä vuonna hoidettiin iso osa Porkkalantiestä. Nyt töitä jatketaan Eestinkylätiellä, mikä ei ole päivääkään liian aikaisin. Rikkinäinen päällystys ja lukuisat kuopat tekevät nyt tiestä suorastaan vaarallisen, ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Adlercreutz sanoo.

Eduskunta äänestää talousarvioaloitteista ja hyväksyy hallituksen esitykset talousarviosta ensi viikolla.

Henriksson: Pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta – Joululahjarahoja muun muassa Viexpolle ja museolaiva Vegalle

Tänään selvisi, että eduskunta myöntää niin kutsuttuja joululahjarahoja muun muassa Nuori Yrittäjyys -yhdistykselle, yritysten kansainvälistymiselle, Suomen ammattikalastajaliitolle sekä Pietarsaaressa sijaitsevalle museolaiva Vegalle. Sillä on merkitystä, että RKP on taas hallituspuolue, sanoo puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Suomi antaa kehitysapua globaaliin rokotustyöhön

Eduskunnan valtiovarainkunta on saanut mietintönsä ensi vuoden talousarviosta valmiiksi. Siinä ehdotetaan ensimmäistä kertaa määrärahaa maailmanlaajuiselle rokotusliittoumalle Gaville osana kehitysapubudjettia. Rokotusliittouma on maailman suurin rokotteiden ostaja, joka suuren volyymin ansiosta pystyy tarjoamaan köyhille maille rokotteita huomattavasti halvemmalla, kuin avoimilla markkinoilla. Gavi toimii yhteistyöfoorumina valtioille, yrityksille ja organisaatioille sekä lääketeollisuudelle ja tutkimuslaitoksille. Kaikki Pohjoismaat Suomea lukuun ottamatta ovat aikaisemmin antaneet säännöllistä tukea rokotusliittoumalle.

Lue seuraava artikkeli