Henriksson: Pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta – Joululahjarahoja muun muassa Viexpolle ja museolaiva Vegalle

Tänään selvisi, että eduskunta myöntää niin kutsuttuja joululahjarahoja muun muassa Nuori Yrittäjyys -yhdistykselle, yritysten kansainvälistymiselle, Suomen ammattikalastajaliitolle sekä Pietarsaaressa sijaitsevalle museolaiva Vegalle. Sillä on merkitystä, että RKP on taas hallituspuolue, sanoo puolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

– Olen iloinen, että työ Viexpon eteen nyt tuottaa tulosta. On myös ilahduttavaa, että Suomalais-Ruotsalainen kauppakamari saa tukea. Nämä tahot edistävät vientiä tukemalla pienten ja keskisuurten yritysten kansainvälistymistä. Se antaa tärkeän työllistämistä edistävän viestin, Henriksson sanoo.

Nuori Yrittäjyys ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tavoitteena on edistää nuorten yrittäjyyttä Suomessa. NY-ohjelmat toteutetaan kouluissa osana opetusta.

– Uskon vahvasti, että yrittäjiksi haluavat nuoret oppivat tekemällä. Siitä meillä on maassamme paljon erinomaisia esimerkkejä. Siksi olen myös tyytyväinen Nuori Yrittäjyys -yhdistyksen saamiin joululahjarahoihin.

Kolmimastoinen sotakorvausalus Vega on parhaillaan kunnostettavana, jotta se voidaan panna näytille Laivapihan museossa Pietarsaaren Vanhassa Satamassa.

– Kun Vega-säätiö vuonna 2012 päätti, ettei Vega enää purjehdi, päätettiin kuunari museoida kotimaista puuta hyödyntäneenä ja oman aikansa laivanrakennustaitoa edustavana tutkimuskohteena. Se on tärkeä osa suomalaista laivanrakennushistoriaa.

Eduskunta päätti myös tänä vuonna tukea sitä työtä, jota naisjärjestöt tekevät muun muassa perheväkivallan ehkäisemiseksi Suomessa. Eduskunnan myöntämä lisätuki parantaa monen apua tarvitsevan tilannetta.

Adlercreutz tyytyväinen budjetin lisäpottiin: määrärahoja Nuori Yrittäjyys-ohjelmalle ja lukutaidon parantamiseksi

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz, valtiovarainvaliokunnan jäsen, on ollut mukana neuvottelemassa hallituksen budjetin lisäpotin jakamisesta.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz ja Rehn-Kivi: Eestinkyläntie saa uuden päällysteen

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta ehdottaa mietinnössään ensi vuoden talousarviosta, että Eestinkylätie Kirkkonummella saa uuden päällysteen. Eestinkylätien liikennemäärät ovat viime vuosina lisääntyneet huomattavasti, mikä on johtanut tien vakavaan kulumiseen. Valtiovarainvaliokunnan työhön osallistuneet kansanedustajat Anders Adlercreutz (RKP) ja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsevat päätöksestä.

Lue seuraava artikkeli