Adlercreutz: Maakuntavaaleja on siirrettävä

Sote- ja maakuntauudistuksen aikataulu on entistä epävarmempi. Ensin hallitus totesi, että laki astuu voimaan 1. heinäkuuta, sitten ehdoton takaraja oli syyskuu, sitten lokakuu ja nyt puhutaan jo marraskuusta.

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Anders Adlercreutz on huolissaan vaalien kireästä aikataulusta.

– Jos laki astu voimaan vasta loppusyksystä, jää valmistautumisaikaa äärimmäisen vähän. Tämä ei ole kohtuullista puolueiden, kuntien, viranomaisten tai mahdollisten ehdokkaiden kannalta. Eteenkin kun on kyse täysin uusista vaaleista, Adlercreutz sanoi eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

Adlercreutz kysyi oikeusministeri Häkkäsen näkemystä vaalien aikataulusta.

– Mikä on se kipuraja jonka alle hallitus ei suostu menemään demokratian toteutumisen ja ihan käytännön valmistelujen kannalta? Olemme jo nyt hyvin kaukana Euroopan neuvoston ja ETYJ:n suosituksista. Eikö aikataulu ole kohtuuton jos laki astuu voimaan vasta loppusyksystä, Adlercreutz kysyi saamatta kuitenkaan vastausta.

Anna-Maja Henrikssonin puoluekokouspuhe

Puoluejohtaja Anna-Maja Henrikssonin puhe RKP:n puoluepäiville

Lue edellinen artikkeli

Soini käänsi takkinsa niin että napit lensivät!

Uusvanha hallituspohja ei totisesti ole mikään demokratian riemuvoitto. Näin totesi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson eduskuntakeskustelussa uudesta hallituspohjasta maanantaina.

Lue seuraava artikkeli