Soini käänsi takkinsa niin että napit lensivät!

Uusvanha hallituspohja ei totisesti ole mikään demokratian riemuvoitto. Näin totesi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson eduskuntakeskustelussa uudesta hallituspohjasta maanantaina.

Hän kohdisti kovaa kritiikkiä ulkoministeri Timo Soinin roolista hallitusdraamassa.

– Sen me olemme ainakin nähneet, että ulkoministeri ei seiso omien sanojensa takana. Hän käänsi takkinsa niin että napit lensivät! Blogissaan hän sanoi voimakkaasti – raamatullisia kielikuvia käyttäen – että hän ei koskaan hylkäisi omaa puoluettaan. Kymmenen päivää myöhemmin se on juuri se mitä hän tekee. Mitä tämä kertoo uskottavuudesta? Minkä kuvan tämä antaa politiikasta? RKP ja ruotsalainen eduskuntaryhmä haluavat tietää totuuden. Pääministeri Sipilä, milloin te tulitte tietoiseksi Soinin varasuunnitelmasta?

Henriksson kysyi myös mitä pääministeri Sipilän ja valtiovarainministeri Orpon puheet aktiivisemmasta EU-politiikasta ja arvopohjan tärkeydestä tarkoittaa käytännössä.

– Toiveena oli, kun Jussi Halla-aho sai rukkaset, että se olisi uuden alku. Vain se on tapahtunut, että meillä on nyt kaksi nationalistista populistiryhmää – toinen hallituksessa ja toinen sen ulkopuolella. Ministeri Sampo Terho ei itse ole nähnyt suurta linjaeroa Halla-ahon ja hänen itsensä välillä. Tämähän tarkoittaa, että Terho jatkaa EU-politiikan jarruttamista niin paljon kuin kehtaa ja arvopohja ei muutu, totesi Henriksson.

Adlercreutz: Maakuntavaaleja on siirrettävä

Sote- ja maakuntauudistuksen aikataulu on entistä epävarmempi. Ensin hallitus totesi, että laki astuu voimaan 1. heinäkuuta, sitten ehdoton takaraja oli syyskuu, sitten lokakuu ja nyt puhutaan jo marraskuusta.

Lue edellinen artikkeli

Satsa på utbildning och forskning då arbetslivet förnyas

- Vi behöver satsa på utbildning och forskning om vi ska klara oss helskinnade genom den här samhällsförändringen, sade Thomas Blomqvist i riksdagens framtidsdebatt om förändringarna i arbetslivet på tisdagen.

Lue seuraava artikkeli