Adlercreutz: Paikallinen sopiminen etenee eduskuntaan

– Hallitus on tänään valtakunnallisena Yrittäjän päivänä hyväksynyt esityksen paikallisen sopimisen edistämiseksi ja sen etenemisestä eduskuntaan. Tämän eteen RKP on tehnyt töitä pitkään. Otamme nyt tärkeän askeleen kohti työmarkkinoiden joustavuuden lisäämistä ja yritysten tuottavuuden parantamista, opetusministeri ja RKP:n puheenjohtaja Anders Adlercreutz sanoo.

– Useat hallitukset ovat selvittäneet paikallista sopimista ja nyt onnistuimme viimein tuomaan esityksen eduskuntaan. Nyt paikallinen sopiminen tulee mahdolliseksi myös järjestäytymättömillä työpaikoilla.

Lakiehdotus etenee seuraavaksi eduskunnan käsittelyyn. Esityksessä tehdään monia muutoksia työlainsäädäntöön paikallisen sopimisen mahdollistamiseksi erilaisissa yrityksissä. Adlercreutz nosta esiin, että esityksellä helpotetaan esimerkiksi työntekijöiden mahdollisuuksia vaikuttaa yhdessä riippumatta siitä, ovatko he järjestäytyneet ammattiliittoon tai eivät. Muutoksen jälkeen paikallisia sopimuksia voi tehdä myös luottamusmiehen kanssa.

– Suomi on vientiriippuvainen maa ja yritykset toimivat taloutemme moottorina. Tarvitsemme talouskasvua ja tämä esitys on hyvä esimerkki siitä, miten me voimme rakenteellisilla uudistuksilla parantaa yritysten toimintamahdollisuuksia, Adlercreutz sanoo.

Hallituksen esitys esitetään tulemaan voimaan 1. tammikuuta 2025.

Eva Biaudet: Inhimillisyys luo perustan parantumattomasti sairaiden oikeudelle valita arvokas loppu

Eutanasiaa koskevan kansalaisaloitteen tavoitteena on antaa parantumattomasti sairaille ihmisille mahdollisuus päättää elämänsä arvokkaasta päättämisestä tarkoin säännellyissä olosuhteissa. Eduskunta kävi tänään asiasta lähetekeskustelun.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on arvioitava tarvetta pidentää sairaalan päivystysaikoja

Kansanedustaja Henrik Wickström (RKP) toivoo, että Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue arvioi, miten Raaseporin sairaalan 8–20 päivystys toimii. Hallitus on tänään ilmoittanut, että Raaseporin päivystys saisi olla avoinna 24/7, mutta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue teki tänä vuonna toisenlaisen päätöksen, mikä tarkoittaa, että päivystysaikoja on rajoitettu.

Lue seuraava artikkeli