Jokaisella ihmisellä tulee olla mahdollisuus merkitykselliseen työhön sekä turvattuun toimeentuloon. Työntekijällä pitää olla mahdollisuus ja valmius jatkuvaan kehitykseen ja osaamiseen kehittämiseen. Periaate samasta palkasta samasta työstä pitää olla keskeinen tavoite työmarkkinoiden tasa-arvoon. Työ ja perhe elämä pitää voida yhdistää joustavasti yksilöllisillä ratkaisuilla.

Christoffer Hällfors

Politiikka ja data-analyytikko, kunnnallissihteeri

Yhteystiedot »

Otto Andersson jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana

Ruotsalainen eduskuntaryhmä piti järjestäytymiskokouksensa tänään maanantaina 5.2.2024 talvikokouksensa aikana Kauniaisissa. Kansanedustaja Otto Andersson Loviisasta valittiin jatkokaudelle Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Anderssonin mukaan koulutus ja terveydenhuolto ovat yhteiskuntamme peruspilareita, joita meidän on vaalittava.

Wickström: Suomi tarvitsee kasvua ja tekoja, ei syyttelyä

RKP:n kansanedustaja, varapuheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan Suomen taloudellisesta tilanteesta. Tänään valtiovarainministeriö julkaisi talven kokonaistaloudellisen ennusteen Suomen talouden tilastasta. Myös Suomen Pankki julkaisi oman ennusteensa. Valtiovarainministeriön ennuste oli myönteisempi ja se ennustaa, että Suomen talous kasvaa ensi vuonna 0,7 prosenttia. Valtiovarainministeriö heikensi kuitenkin omaa ennustettaan.

Henriksson: Nyt tarvitaan talouskasvua hyvinvoinnin turvaamiseksi

Viime vuodet ovat olleet monella tapaa vaikeita, ja julkista taloutta on haastettu sekä kansallisesti että globaalisti. Ilman talouskasvua uhkaamme vaarantaa hyvinvointimme, sanoi Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. Henriksson korosti yritysten ratkaisevaa roolia työpaikkojen ja kasvun luojana.

Norrback: Palkkatukien käyttö yksinkertaistuu

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta antoi tänään mietintönsä hallituksen palkkatukiuudistuksesta. Esitys liittyy hallituksen tavoitteeseen lisätä palkkatuen käyttöä yksityisellä sektorilla ja sitä kautta nostaa työllisyysastetta. Kansanedustaja Anders Norrback (RKP), joka on valiokunnan jäsen, on tyytyväinen lopputulokseen.