Adlercreutz puoluekokouksessa: Poliittista keskustaa tarvitaan

-Jos saamme tämän hallitusohjelman neuvoteltua loppuun asti, niin voimme varmuudella sanoa, että ohjelma on parempi meidän ansiostamme, sanoi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz puheessaan Rkpn:puoluekokouksessa Tampereella.

Adlercreutz alleviivaa puheessaan, että poliittista keskustaa tarvitaan  nykyisessä  polarisoituneessa yhteiskunnassa. enemmän kuin koskaan . Ruotsalaisen kansanpuolueen vahvuus on aina ollut kyky työskennellä ratkaisukeskeisesti  erilaisissa hallituskoalitioissa.

-Edellisessä hallituksessa olimme porvarillinen liberaali ääni. Sitä tarvittiin siinä, ja sitä ääntä käytettiin menestyksekkäästi. Jossain toisessa koalitiossa voimme taas olla se ääni, joka tasapainottaa kuormaa, jotta se ei kallistu liikaa toiseen suuntaan.  Tässä roolissa Rkp on ollut useissa koalitioissa. Poliittisessa keskustassa olevana puolueena, joka on toiminut niin sovittelijana ja kuin myös pianonvirittäjänä, Adlercreutz sanoo.

– Samalla ei ole helppoa olla se, joka yrittää torjua polarisaatiota. Ymmärrystä on vaikea rakentaa. On helppoa eksyä. Kaikkea ei voi hyväksyä. On erotettava oikea väärästä. Me näemme tämän eron. Näemme sen selvästi. Tämän vuoksi teemme sitä työtä, jota teemme Säätytalolla, Adlercreutz sanoo.

Adlercreutzin mielestä on perusteltua, että seuraavalla hallituskaudella keskitytään talouteen. Samalla meidän tulee huolehtia ilmastosta, kansainvälisestä roolistamme, ihmisoikeuksista, taloudesta, kestävästä kehityksestä ja tasa-arvosta.

– Suomea kohtaavat haasteet eivät ole vähäpätöisiä. Tulevalla hallituksella on valtava tehtävä edessään. Kestävyysvaje on kurottava umpeen, jotta olemme valmiita kohtaamaan mahdolliset tulevat kriisit ja niiden mukanaan tuomat markkinashokit. Edellisessä hallituksessa tekemämme työ auttaa meitä tällä tiellä, Adlercreutz päättää.

Henriksson: Blokkipolitiikka ei sovi Suomeen

Emme tarvitse enempää vastakkainasettelua ja kahtiajakoa – tarvitsemme enemmän luottamusta ja yhteenkuuluvuutta yhteiskunnassamme. Suomi tarvitsee vähemmän blokkipolitiikkaa ja enemmän keskipolitiikkaa, sanoi Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson avatessaan RKP:n puoluekokouksen Tampereella.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Suomi tarvitsee RKP:tä nyt enemmän kuin koskaan

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokouksessa kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist korosti, että poliittinen ilmapiiri on muuttunut ja että meidän on sopeuduttava siihen.

Lue seuraava artikkeli