Bergqvist: Suomi tarvitsee RKP:tä nyt enemmän kuin koskaan

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluekokouksessa kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist korosti, että poliittinen ilmapiiri on muuttunut ja että meidän on sopeuduttava siihen.

– Kun poliittisen ilmapiirin painopiste siirtyy sisällöstä symbolikysymyksiin, kokonaiskuva ja vastuu katoavat. Tämä on yksi populismin hankalimmista piirteistä, sillä politiikkaa on helppo myydä symboleilla ja yksinkertaisilla vastauksilla vaikeisiin kysymyksiin. RKP:tä tarvitaan nyt ehkä enemmän kuin koskaan muistuttamaan ihmisiä jatkuvasti siitä kokonaisvastuusta, jota on otettava politiikassa. Tämä luo uskottavuutta, ei symbolipolitiikka, Bergqvist sanoo. 

Puheessaan Bergqvist korosti RKP:n pitkää kokemusta hallitusvastuusta ja vahvuutta ratkaisujen löytämisessä.

– Poliittinen todellisuus edellyttää, että meidän on aina kyettävä kompromisseihin ja neuvotteluihin. Tämä koskee tietenkin myös meneillään olevia hallitusneuvotteluja. Emme pysty saavuttamaan kaikkia tavoitteitamme, mutta se ei tarkoita sitä, että kääntäisimme selkämme arvoillemme. Arvopohjamme säilyy riippumatta siitä, mitä hallitusohjelmassa painotetaan. Ainoa asia, josta voimme olla varmoja, on se, että jos emme istu niissä pöydissä, jossa päätöksiä tehdään, meille tärkeät asiat ovat muiden käsissä ilman, että voimme vaikuttaa niihin. Suomi tarvitsee RKP:tä juuri nyt enemmän kuin koskaan, Bergqvist sanoo. 

Adlercreutz puoluekokouksessa: Poliittista keskustaa tarvitaan

-Jos saamme tämän hallitusohjelman neuvoteltua loppuun asti, niin voimme varmuudella sanoa, että ohjelma on parempi meidän ansiostamme, sanoi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz puheessaan Rkpn:puoluekokouksessa Tampereella.

Lue edellinen artikkeli

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin linjapuhe puoluekokouksessa 10.6.2023

PIDETTY PUHE PITÄÄ. ALLA OLEVA TEKSTI ON KÄÄNNÖS PÄÄOSIN RUOTSIKSI PIDETYSTÄ PUHEESTA. Hyvä puoluekokous, rakkaat RKP:läiset, hyvät naiset ja herrat,

Lue seuraava artikkeli