Adlercreutz: Suomen tulisi tukea Venezuelan Guaidóta

RKP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Anders Adlercreutzin mielestä Suomen tulee liittyä niiden maiden joukkoon, jotka tunnustavat oppositiojohtaja Juan Guaidón maan viralliseksi väliaikaiseksi presidentiksi, ellei istuva presidentti Nicolás Maduro ilmoita uusista vaaleista lähipäivien aikana.

Saksa, Ranska ja Espanja antoivat viime viikon lauantaina Madurolle tähän kahdeksan päivää aikaa. Tänään EU-parlamentti ilmoitti kannattavansa Guidon tunnustamista Venezuelan presidentiksi.

– Venezuelan talous on sekasortoisessa tilassa ja inhimillinen kärsimys on tällä hetkellä valtavaa. Jo Hugo Chávezin aikana taloutta ajettiin järjestelmällisesti ja valitettavan tehokkaasti alas, ihmisoikeuksia loukattiin laajasti ja median vapautta rajattiin. Presidentti Maduro on jatkanut samoilla linjoilla, eikä kaoottiselle tilanteelle näy loppua.

– Ulkoministeri Soini on todennut, että ainoa legitiimi demokraattinen instituutio Venezuelassa on parlamentti. Suomen tulisi virallisesti nyt liittyä niiden maiden joukkoon, jotka tukevat oppositiota ja väliaikaista presidentti Guaidóta, sekä vaativat uusien vaalien järjestämistä Venezuelassa pikimmiten.

Eduskunnassa keskusteltiin eilen Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan työkaluista kansainvälisiin konflikteihin ja humanitaarisiin kriiseihin vastaamiseksi.

Viveca Hansson (RKP) ehdolla eduskuntavaaleissa Uudellamaalla

Viveca Hansson, Espoo, asettuu ehdolle RKP:n eduskuntavaaliehdokkaana Uudellamaalla.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Suomi tarvitsee Eurooppaa ja Eurooppa tarvitsee meitä

Torstaina 31.1.2019 Suomen pääministeri Juha Sipilä piti puheensa Euroopan tulevaisuudesta Euroopan parlamentissa. Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (RKP/ALDE) oli paikalla ja kommentoi keskustelua Sipilän kanssa.

Lue seuraava artikkeli