Adlercreutz: Tämä kriisi tuskin on viimeinen

-Tämän hallituksen viimeinen budjettiesitys sisältää oleellisia toimia, joilla me torjumme taas tulleen kriisin, totesi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz ryhmäpuheessaan eduskunnan budjettikeskustelussa tänään.

Adlercreutz on tyytyväinen, että kokonaisuus tulee vahvistamaan suomalaisten ostovoimaa, puuttumaan sähkön hinnannousuun, luomaan turvaa, mutta ennen kaikkea piirtämään polun tästä eteenpäin.

Olemme syystäkin huolissamme velkaantumisesta, mutta meidän on siitä huolimatta panostettava toimenpiteisiin, joiden avulla selviämme näistä vaikeista ajoista. Me luomme turvallisuutta arkeen, mutta meidän on myös luotava tiekartta kohti kestävää taloutta. Emme voi luottaa siihen, että tämä kriisi jäisi viimeiseksi. Tämä on otettava huomioon julkisen talouden suunnittelussa, Adlecreutz sanoo.

Adlercreutzin mukaan tarvitsemme ennakoitavaa ja pitkäjänteistä politiikkaa selvitäksemme tulevista haasteista. Se antaa turvaa meille suomalaisille ja tekee Suomesta maan, jonne halutaan muuttaa ja investoida.

-Meillä on demografisia haasteita. Tarvitsemme työvoimaa. Meidän on nostettava työllisyysastetta. Työvoiman saatavuus on maamme elinkeinoelämän suurin haaste. Olemme tällä hallituskaudella edistyneet monilta osin, mutta paljon on vielä tehtävää, Adlercreutz sanoo. 

-Kenenkään toive saada tehdä töitä Suomessa ei saa kaatua byrokratiaan. Kukaan, joka haluaa investoida Suomeen, ei saa joutua epäilemään sitä, että se mikä on voimassa tänään, on voimassa myös huomenna. Ja työmarkkinoille tarvitaan lisää luottamusta, Adlercreutz päättää.

 

Norrback: Askel lähempänä kestävää susipolitiikkaa

Maa- ja metsätalousvaliokunta on tänään antanut päätöksensä kansalaisaloitteesta, joka käsittelee suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista. Valiokuntaan kuuluva kansanedustaja Anders Norrback on tyytyväinen lopputulokseen.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Sosiaalinen ja taloudellinen kestävyys saavutetaan oikein kohdistetuilla toimenpiteillä

Eduskunnan vuoden 2023 talousarvion käsittely jatkui tänään lähetekeskustelulla STM:n budjettikokonaisuudesta. Vuoden vaihteessa kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut siirtyvät uusille hyvinvointialueille ja samalla toiminnan rahoitus siirtyy kunnilta valtiolle. Toimintojen rahoittaminen tulee olemaan haastavaa monilla alueilla. Kolme poikkeuksellista vuotta, ensin pandemia ja sitten sota, ovat jättäneet jälkensä suomalaisten hyvinvointiin ja elämänlaatuun. Nyt tarvitsemme valtiolta oikein kohdennettuja taloudellisia ja sosiaalisia panostuksia, jotta uudet hyvinvointialueet voivat täyttää tehtävänsä, RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi toteaa.

Lue seuraava artikkeli