Adlercreutz: Veikkaus-rahoja koskeva ratkaisu luo vakautta ja ennustettavuutta

Parlamentaarinen työryhmä, joka on pohtinut niin sanottujen Veikkaus-rahojen tulevaisuutta, esitteli tänään raporttinsa.

– Se suuri määrä organisaatioita, jotka ovat Veikkauksen rahoista riippuvaisia, voivat huokaista helpotuksesta. Rahoitus pidetään vakaalla tasolla, joka vastaa pitkälti nykytilannetta, sanoo parlamentaarisen työryhmän työhön osallistunut Anders Adlercreutz.

Suuri muutos on se, että tulojen ja menojen välinen yhteys poistuu.

– Tämä on hyvä asia monella tapaa. Kysymys on esimerkiksi siitä, kuinka käsittelemme peliriippuvuutta. Nykyisessä mallissa suhtaudumme lämpimästi rahapelaamisesta saataviin tuloihin. Samalla se luo ongelmia. Inhimillinen kärsimys, jota se aiheuttaa peliriippuvaisille ja heidän läheisilleen, on jotain, jota meidän on torjuttava yhä voimakkaammin.

– Uusi malli luo myös ennustettavuutta. Meidän ei enää tarvitse keskustella joka vuosi siitä, mikä kulttuurin tai urheilun tuen määrä on, vaan voidaan aloittaa vakaalta tasolta. Tuensaajat hyötyvät tästä. Kokonaissummaa terävöitetään hieman, mutta se on ennakoitavissa.

Muutos astuu voimaan 2024. Työryhmä oli yksimielinen.

– Yhtenäisyys on tärkeää. Uusi malli mahdollistaa suuremman poliittisen ohjauksen prosessissa, ja siksi on tärkeää, että meillä on sama näkemys rahoituksen määrästä ja jakoperiaatteista.

Adlercreutz valtiopäivien avauskeskustelussa: Talouden vahvistamisen tulee olla keskiössä

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz korosti valtionpäivien avauskeskustelussa tiistaina rakenteellisten työllistämistoimien tarvetta. Vain silloin kuin talous on kestävällä tiellä voimme luoda hyvinvointia pitkällä aikavälillä.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz ja Biaudet nimitetään Pohjoismaiden neuvostoon

- Tarvitsemme yhteisen näkemyksen Pohjoismaiden tulevaisuudesta.

Lue seuraava artikkeli