Geografi: Uusimaa

Articles

Kansanedustaja Henrik Wickström järjestää keskustelutapahtuman Inkoossa 4.7 - mukana RKP:n uusi puheenjohtaja Adlercreutz

Inkoolainen kansanedustaja Henrik Wickström (r.) järkestää keskustelutapahtuman Inkoossa 4.7. Keskusteluita käydään junaliikenteestä, sote-palveluista ja Inkoon tulevaisuudesta. Myös RKP:n tuore puheenjohtaja, ministeri Anders Adlercreutz osallistuu tapahtumaan.

Kokoomus ja Vihreät sulkevat Lohjan synnytysosaston - RKP:n jäsenet tekivät kaikkensa

HUS:n hallituksen kokouksessa tänään 6. toukokuuta Kokoomuksen ja Vihreiden jäsenet ajoivat läpi Lohjan synnytysosaston sulkemisen. Monien äänestyskierrosten jälkeen päätettiin lopulta, että synnytysosasto suljetaan. Sulkeminen toteutuu, kun Naistenklinikan ja Jorvin lisätilat synnytyksiä varten otetaan käyttöön.

Wickström kritisoi oppositiota pienten sairaaloiden tuen puutteesta

Eduskunta kävi tänään keskustelun hallitusta vastaan nostetusta sairaalaverkkoja koskevasta välikysymyksestä. Kansanedustaja Henrik Wickström (RKP) korosti ryhmäpuheenvuorossaan, että RKP on johdonmukaisesti toiminut Uudenmaan sairaaloiden turvaamiseksi, kun taas oppositiopuolueiden edustajat eivät.

Valtatie 25 ja Inkoon syväsatamat nousevat EU:n kattavaan liikenneverkkoon - EU-rahahanat aukeavat

Valtatie 25 ja Inkoon syväsatama nousevat EU:n TEN-t kattavaan liikenneverkkoon. Sekä Inkoon satama, että valtatie 25 näkyvät nyt liikenne- ja viestintäministeriön päivitetyillä TEN-t kartoilla.

Richard Sjölund on Henrik Wickströmin uusi avustaja

Richard Sjölund Helsingistä on Henrik Wickströmin uusi avustaja. Sjölund on suorittanut valtiotieteen maisterin tutkinnon Åbo Akademin yliopistossa. Sjölundilla on työkokemusta muun muassa Euroopan kemikaalivirastosta (ECHA), joten hänellä on hyvä käsitys valtion virastojen toiminnasta.

Karin Cederlöf Uudenmaan RKP:n uusi piirin puheenjohtaja

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen Uudenmaan piiri piti piirikokouksensa lauantaina 13. huhtikuuta Sipoossa. Piirikokous valitsi Karin Cederlöfin uudeksi piirin puheenjohtajaksi. Cederlöf on toiminut valtuutettuna Espoossa vuodesta 2021 ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella vuodesta 2022. Cederlöf on myös HUS:n hallituksen jäsen. Cederlöf on koulutukseltaan juristi ja työskentelee ministeriön virkamiehenä. Cederlöf odottaa innolla työn aloittamista piirin puolesta.

Wickström iloinen, kun Inkoon asema avattiin uudelleen junaliikenteelle

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on tyytyväinen, että Inkoon asema avattiin tänään (3.4.) uudelleen junaliikenteelle. Ensimmäinen juna lähti tänään klo 20.59 kohti Helsinkiä. Edellisen kerran juna pysähtyi Inkoon asemalla maaliskuussa 2016.

Wickström: Kaikilta puolueilta vaaditaan nyt vastuunkantoa koskien Lohjan ja Porvoon sairaalaa

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström toivoo, että kaikki HUS:ssa toimivat puolueet miettivät vielä, miten toimivat HUS:n palveluverkon suhteen. Wickström sanoo, että RKP on HUS:ssa tehnyt jatkuvasti työtä paikallisten sairaaloiden puolesta.

Andersson asettuu ehdolle RKP:n puheenjohtajaksi

Kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson asettuu ehdolle RKP:n puheenjohtajaksi. Andersson sanoo, että kansanliike RKP on antanut hänelle erittäin paljon ja, että hän siksi myös haluaa antaa kaikkensa RKP:n puolesta. Andersson haluaa työskennellä yhtenäisen ja menestyvän RKP:n puolesta.

Adlercreutz: Lohjan synnytyssairaalan tulee pysyä avoinna

Päätös sulkea Lohjan synnytyssairaala kesän ajaksi tuli maanantaina yllättäen. Päätöstä ei ole käsitelty Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:n päätöksentekoelimissä, vaan se tuli sairaalalle ja julkisuuteen tietoon virkamiespäätöksenä.

Wickström: Lohjan synnytysosaston pitkä kesäsulku ei ole perusteltu

RKP:n kansanedustaja ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallituksen jäsen Henrik Wickström ei pidä tarkoituksenmukaisena sitä, että Lohjan synnytysosasto suljetaan 17.6-8.9.2024 välisellä ajalla. HUS tiedotti asiasta tänään. Syy tähän on henkilöstöpula. Wickström suhtautuu päätökseen kriittisesti.

Karin Cederlöf pyrkii Uudenmaan RKP:n johtoon

Espoolainen valtuutettu ja Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettu Karin Cederlöf on ehdolla RKP:n Uudenmaan piirin seuraavaksi puheenjohtajaksi. Piirikokous valitsee uuden puheenjohtajan huhtikuussa. 

Lönnfors ei jatka Uudenmaan RKP:n puheenjohtajana

Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnfors ei jatka piirin puheenjohtajana. Lönnfors valittiin puheenjohtajaksi keväällä 2021. Hän johti piiriä Suomen ensimmäisissä hyvinvointialuevaaleissa 2022 ja eduskuntavaaleissa 2023. Hänen johdollaan myös piirin toiminta- ja kokouskulttuuria muutettiin koronapandemian jälkeen.

Wickström: Junaliikenne käynnistyy Inkoon asemalla 3.4

VR:n kevään juna-aikataulut julkaistiin tänään. Samalla varmistui, että ensimmäinen juna sitten kevään 2016 pysähtyy Inkoon asemalla 3.4. VR liikennöi kolmesti viikossa suoralla junavuorolla Helsingin ja Hangon välillä. Nämä liikennöintipäivät ovat keskiviikko, perjantai ja sunnuntai. Liput ja tarkat aikataulut näkee osoitteessa vr.fi.

Wickström: Rantaradan kehityspotentiaali korostuu uusimmassa rataa koskevassa raportissa

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström näkee useita myönteisiä puolia väyläviraston eilen julkaisemassa uusimmassa rantarataa koskevassa raportissa.

Anders Adlercreutz Washingtonissa: Tukemme Ukrainalle ei saa horjua

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz puhui maanantaina 22. tammikuuta Wilson Center –ajatushautomon tilaisuudessa Washingtonissa, jossa käsiteltiin mm. Suomen tavoitteita tulevina vuosina sekä EU:ssa että globaalilla tasolla. Adlercreutz painotti etenkin Ukrainan sodan vaikutuksia ja tuen jatkamisen tärkeyttä.

Wickström: Rantarata on korjattava ensin

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickströmin mielestä nykyisen rataverkon kunnossapito on asetettava uusien ratojen kehittämisen edelle. Wickström korostaa rantarataa, jossa on viime viikkoina ollut myöhästymisiä ja teknisiä ongelmia kylmän sään ja teknisten puutteiden vuoksi. Rantaradan myöhästymiset ovat merkki siitä, että rautatieinfrastruktuuri ei ole hyvässä kunnossa. Wickströmin mukaan parannuksia rantarataan pitäisi tehdä ennen kuin Lohjan ja Salon välinen rataosuus rakennetaan.

Adlercreutz & Wickström: Tarvitsemme lisää lähijunia Hangon ja Helsingin välille

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Henrik Wickström ovat iloisia siitä, että VR aloitti tänään ensimmäiset suorat junavuorot Helsingin ja Hangon välillä. Sekä Adlercreutz että Wickström osallistuivat tänään uuden junayhteyden avajaisiin Helsingin rautatieasemalla. Molemmat matkustivat myös ensimmäisellä junalla Helsingistä kohti Hankoa.

Ministeri Adlercreutz: Historiallinen päivä EU:lle

Brysselissä paikan päällä oleva eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz iloitsee Eurooppa-neuvoston päätöksestä aloittaa jäsenyysneuvottelut Ukrainan ja Moldovan kanssa.

Ministeri Adlercreutz COP28-ilmastokokouksesta: EU:n osoitti johtajuutta

COP28-ilmastoneuvotteluissa Dubaissa on tänään 13. joulukuuta saavutettu sopu. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz mukaan EU:n kädenjälki näkyy tuloksessa. Ensimmäistä kertaa koskaan maat ovat sopineet kehotuksesta siirtyä pois fossiilisista polttoaineista energiantuotannossa. Lisäksi sovittiin uusiutuvan energian kapasiteetin kolminkertaistamisesta globaalilla tasolla ja energiatehokkuuden kaksinkertaistamisesta vuoteen 2030 mennessä.

Wickström: Ajattelemme pitkällä tähtäimellä ja panostamme nuoriin, koulutukseen ja terveydenhuoltoon.

Kansanedustaja Henrik Wickström korosti pitkäjänteistä talouspolitiikkaa, jossa investoidaan tulevaisuuteen, puheessaan tämänpäiväisessä palautekeskustelussa talousarvioesityksestä. Wickström korosti muun muassa julkisen talouden vahvistamista, panostuksia nuoriin ja koulutukseen sekä terveys- ja sosiaalipalvelujen haasteisiin vastaamista.

Adlercreutz tyytyväinen lisäresursseihin nuorten yrittäjyyskasvatukseen

Valtiovarainvaliokunta hyväksyi tänään mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta. Samalla valiokunta on päättänyt hallituksen noin 50 miljoonan euron ylimääräisen budjettipotin jakamisesta, jota käytetään tärkeisiin tarkoituksiin.

Adlercreutz: Tarvittavia panostuksia tiehankkeisiin Uudellamaalla

Vuoden 2024 talousarvioesityksen käsittelyn yhteydessä valtiovarainvaliokunta on tänään päättänyt niin sanotuista joululahjarahoista, eli n. 50 miljoonan euron lisäpanostuksista eri hankkeisiin. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz iloitsee siitä, että moni tiehanke Uudellamaalla saa tukea.

Eduskunnan joululahjarahat jaettiin – Bollstantien risteys Inkoossa, Störsvikin risteyksen suunnittelu ja Överbyntie mukana

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström on tyytyväinen siihen, miten hallituspuolueet ovat päättäneet jakaa eduskunnan niin sanotut joululahjarahat. Rahat jaetaan alueen liikenne- ja kulttuuripanostuksiin.

Adlercreutz: Hanko-Hyvinkää-radan liikenteen käynnistyminen on työvoitto

VR on tänään ilmoittanut, että Hangon ja Hyvinkään välinen rautatieyhteys on virallisesti avattu.

Andersson ja Wickström: Eduskunnan joululahjarahoista vahvat panostukset tärkeisiin liikennehankkeisiin ja kulttuuriin

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion ensi vuoden talousarviosta ja päättänyt samalla niin sanottujen joululahjarahojen jakamisesta. Otto Andersson ja Henrik Wickström ovat ruotsalaisen eduskuntaryhmän jäseniä valtiovarainvaliokunnassa ja sen jaostoissa. He ovat tyytyväisiä neuvotteluihin, koska he ovat onnistuneet turvaamaan rahoituksen moniin tärkeisiin tarkoituksiin. Rahoitusta saavat muun muassa rikosuhripäivystys, Niilo Mäki instituutti ja useat kulttuurihankkeet.

Wickström: Verohyötyjä sote-henkilöstölle jotka palaavat takaisin töihin Suomeen

RKP.n kansanedustaja Henrik Wickström katsoo, että Suomen tulisi aktiivisesti houkutella takaisin suomalaisia hoitajia ja pelastushenkilöstö ulkomailta. Wickström sanoo, että etenkin Ruotsi ja Norja houkuttelevat suomalaisia hoitajia töihin aktiivisesti.

Adlercreutz COP28-ilmastokokouksessa: Yritykset kirittävät ilmastotoimiamme

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz osallistui COP28-ilmastokokoukseen Dubaissa. Ensimmäistä kertaa Suomella on COP-ilmastokokouksessa oma yrityspaviljonki, joka toteutetaan yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

Benina Uotinen on ministeri Adlercreutzin uusi eduskunta-avustaja

Benina Uotinen on nimitetty Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutzin (SFP) eduskunta-avustajaksi. Uotinen aloitti tehtävässä 4. joulukuuta. Uotinen on valtiotieteiden kandidaatti Åbo Akademista ja viimeistelee kansainvälisen oikeuden maisterinopintojaan.

Adlercreutz: Elinvoimaiset rajaseudut ovat tärkeitä koko Euroopalle

Yleisten asioiden neuvoston kokouksesssa Brysselissä keskusteltiin tällä viikolla EU:n koheesiosta. Koheesiopolitiikan ja -rahoituksen tavoitteena on pienentää eroavaisuuksia EU:n eri alueiden välillä. Eurooppaministeri Anders Adlercreutz edusti Suomea kokouksessa. Suomen itärajan – ja samalla koko EU:n ulkorajan – tilanne huomioitiin myös kokouksessa.

Adlercreutz: Saamelaisten ääntä on vahvistettava

– Saamelaiset ovat Euroopan ainoa alkuperäiskansa. On tärkeää, että saamelaisia kuullaan kaikissa heitä koskevissa kysymyksissä. Se, miten me kohtelemme saamelaisia, miten turvaamme heidän oikeutensa omaan kulttuuriin, kieleen sekä elinkeinoihin – sillä mittaamme oikeusvaltiomme vahvuutta, eurooppa- ja omistajaohjausministeri Adlercreutz sanoo.

Sote-valiokunta eduskunnassa tarvitsee työrauhaa

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström toivoo, että sote-valiokunnassa saa työrauhan omassa työskentelyssään. Wickström kertoo viittaa kommenteillaan eilsiin uutisiin siitä, että ’’sote-valiokunnan kokous päättyi kaaokseen".

Andersson ja Wickström: Hallitus antaa Porvoon ja Raaseporin sairaaloiden yhteyteen perustettaviin osaamiskeskuksiin määrärahat

Hallitus on tänään (23.11.) julkaissut täydentävän talousarvioesityksensä vuodelle 2024, jossa Porvoon ja Raaseporin sairaaloille myönnetään miljoona euroa tukeakseen kielellisten oikeuksien toteutumista. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson ja kansanedustaja Henrik Wickström ovat iloisia siitä, että Porvoon ja Raaseporin sairaaloiden yhteyteen perustettavien osaamiskeskusten rahoitus on sisällytetty talousarvioesitykseen.

Wickström: Jos menetämme nuorten uskon tulevaisuuteen, menetämme tulevaisuuden

Tiistaina eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin välikysymystä nuorten tulevaisuudesta. Kansanedustaja Henrik Wickström piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheen.

Hanko-Hyvinkää -radan sähköistys valmistui - nyt on saatava suora junayhteys Helsingin ja Hangon välille

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström iloitsee, että Hanko-Hyvinkää-radan sähköistys on vihdoin valmis. Wickström uskoo, että sähköistys on tärkeää Uudenmaan, mutta myös koko Suomen elinkeinoelämälle. Lisäksi hän näkee mahdollisuuksia kehittää junaliikennettä sähköistetyllä radalla.

Fossiilivapaa teräs on osa tulevaisuutta - Adlercreutz ja Torvalds tehdasvierailulla Raahessa

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz ja Europarlamentaarikko Nils Torvalds vierailivat SSAB:n terästehtaalla Raahessa maanantaina 13.11. Adlercreutz ja Torvalds tapasivat yhtiön ja tehtaan johtoa, sekä tutustuivat tehtaan työhön sekä tuotantoon.

Wickström: On selvitettävä pitäisikö HUS:n saada rahansa suoraan valtiolta

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström uskoo, että HUS:n rahoituksesta on aihetta keskustella. Juuri nyt Uudenmaan hyvinvointialueet ja Helsingin kaupunki rahoittavat HUS:n toimintaa. Budjettiprosessi ei ole Wickströmin mukaan sujunut omistajien välisten eturistiriitojen vuoksi. Wickströmin mukaan tämä syö luottamusta erikoissairaanhoidon toiminnasta.

Nina af Hällström: Se mikä maksaa nyt tuo tulevaisuudessa säästöä

Länsi-Uudenmaan aluevaltuusto kokoontui tiistaina 24. lokakuuta ja hyväksyi hyvinvointialueen ensimmäisen palvelustrategin. RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Nina af Hällström puhui esityksen hyväksymisen puolesta ryhmäpuheenvuorossaan.

HUS joutuu nostamaan asiakasmaksuja ja myymään omaisuutta

HUS-yhtymän hallitus kokoontui tänään käsittelemään vuoden 2024 talousarvion linjauksia. Kokoukseen osallistui RKP:n hallituksen jäsenet Elin Blomqvist-Valtonen Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelta ja Karin Cederlöf Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelta.

Wicktröm: Vuokralääkärirallille saatava loppu - julkisen ja yksityisen sektorin välinen yhteistyöryhmä tulisi asettaa ratkaisemaan ongelmaa

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström toivoo, että sosiaali ja terveysministeriö asettaisi työryhmän ratkaisemaan vuokralääkäri-ongelmaa, joka vaivaa hyvinvointialueita. Wickströmin mukaan nyt tarvitaan saumatonta julkisen ja yksityisen sektorin välistä yhteistyötä.

Wickström: Meidän tulee saada tietää, mikä ulkoinen tekijä on vaurioittanut kaasuputkea

Inkoolainen kansanedustaja ja Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan päivän uutisista liittyen Balticconnector-kaasuputkeen. Viranomaiset epäilevät, että ulkopuolinen taho on Balticconnectorputken hajoamisen takana. Baltticconnector-putki rantautuu Inkooseen, joten Wickström tuntee putken hyvin.

Wickström: Vammaispalvelulain tarkastelu on asetettava etusijalle

Eduskunta on päättänyt lykätä vammaispalvelulain voimaantuloa. RKP:n kansanedustaja Henrik Wickström uskoo, että hallitus olisi vaikeassa asemassa lainsäädännön kanssa, jos laki olisi hyväksytty nyt.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Adlercreutz: EU:n sisämarkkinoiden tulee toimia

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz osallistui EU:n yleisten asioiden neuvoston kokoukseen 19. syyskuuta Brysselissä.

Adlercreutz talousarvioesityksestä: Tärkeitä panostuksia Suomen kilpailukyvyn vahvistamiseksi

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz on tyytyväinen hallituksen neuvottelutulokseen talousarvioesityksestä vuodelle 2024. Esityksessä keskitytään Suomen julkisen talouden vahvistamiseen ja velkaantumiseen hillitsemiseen. Esitys sisältää panostuksia, jotka vahvistavat Suomen kilpailukykyä.

Wickström: Maailman onnellisin maa ei saa kääntää selkäänsä kasvavien huumeongelmien edessä

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Wickström on huolissaan kasvavasta määrästä huumekuolemia Suomessa. Vuonna 2021 huumausaineisiin kuoli Suomessa vajaat 290 henkilöä. Jokaisella näistä ihmisestä on oma tarinansa, omat läheisensä ja ystävät, jotka ovat jääneet näitä menetettyjä henkilöitä kaipaamaan. Diakonissalaitos tiedotti eilen, että Suomi on jo kärjessä alle 25-vuotiaiden huumekuolemissa.

RKP ei aseta omaa ehdokasta presidentinvaaleissa

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puoluehallitus päätti kokouksessaan torstaina, että puolue ei aseta omaa ehdokasta vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Puoluehallituksen päätös oli yksimielinen.

Ryhmäpuheenjohtaja Andersson: Suomen on oltava maa, jossa jokainen voi elää turvassa ja hyväksyttynä

Eduskunnan täysistunnossa keskusteltiin valtioneuvoston tiedonannosta yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron piti ryhmän puheenjohtaja Otto Andersson.

Wickström: Suomalaisen ruoan osuutta julkisissa keittiöissä on lisättävä

Tänään vietetään Suomalaisen ruoan päivää. RKP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Henrik Wickström haluaa kuntien ja hyvinvointialueiden omistamien julkisten keittiöiden hyödyntävän entistä enemmän suomalaisten tuottajien tuotteita. Hänen mukaansa julkisella sektorilla on puutetta hankintaosaamisesta.

Wickström: Rantarataa on parannettava nopeasti

Ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Henrik Wickström pitää tärkeänä, että rantarataa parannetaan tällä hallituskaudella. Kuluneen viikon aikana useat suuret häiriöt ovat vaikuttaneet junaliikenteeseen nykyisellä Helsinki-Turku-radalla.

Adlercreutz: EU:n globaali vaikuttavuus edellyttää vahvoja sisämarkkinoita

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz osallistui keskusteluun Euroopan ja Afrikan välisistä taloussuhteista muun muassa komissaari Jutta Urpilaisen kanssa torstaina Wasa Future Festivaaleilla. Adlercreutz korosti yhteisten pelisääntöjen merkitystä, jotta unioni on houkutteleva kauppakumppani.

Ryhmäpuheenjohtaja Andersson: Jotta hyvinvointi ja palvelut voidaan turvata myös tulevaisuudessa, tarvitaan vakaa talous.

Uudesta hallitusohjelmasta keskusteltiin keskiviikkona eduskunnan täysistunnossa. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron piti ryhmän puheenjohtaja Otto Andersson.

Wickström: Suomen kasvu ja tulevaisuus keskiössä hallitusohjelmassa

Eduskunta keskusteli tänään (21.6) hallitusohjelmasta. Puheessaan Wickström painotti, että Suomi on poikkeuksellisen haastavassa tilanteessa. Haasteita pyritään korjaamaan uuden hallitusohjelman avulla ja Wickström korosti puheessaan, että uuden hallituskauden lähtökohdat ovat hyvin erilaiset, kuin edellisen kauden.

Annika Kuoppamäki on Otto Anderssonin eduskunta-avustaja

Valtiotieteiden kandidaatti Annika Kuoppamäki aloitti kansanedustaja Otto Anderssonin eduskunta-avustajana. Kuoppamäki on kuluneen vuoden aikana työskennellyt RKP:n Uudenmaan piirin kampanjakoordinaattorina ja ollut harjoittelussa Valtiontalouden tarkastusvirastossa. Hän on kotoisin Sipoosta ja opiskelee valtiotieteitä Åbo Akademissa.

Adlercreutz: Kiitos demokratiastamme kuuluu sotiemme veteraaneille

-Emme koskaan saa unohtaa veteraanien panosta vapaan ja demokraattisen Suomen puolesta, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz tänään kansallisena veteraanipäivänä.

Nina af Hällström on RKP:n uusi ryhmäpuheenjohtaja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella

RKP:n aluevaltuustoryhmä Länsi-Uudellamaalla kokoontui sunnuntaina 23. huhtikuuta ryhmäkokoukseen ja valitsi Nina af Hällströmin ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Ryhmäpuheenjohtajan vaihdos tuli ajankohtaiseksi, kun kansanedustaja Henrik Wickström ilmoitti eduskuntavaalien jälkeen, että hän ei jatka ryhmäpuheenjohtajan tehtävässä.

Adlercreutz: Ongelmien kiusaama hanke vihdoin maalissa

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kolmannen reaktorin koekäyttö on saatu päätökseen ja säännöllinen sähköntuotanto on alkanut lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, pitkän odotuksen jälkeen. Alun perin reaktorin oli tarkoitus aloittaa sähköntuotanto täydellä teholla jo vuonna 2009. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen, että ongelmien kiusaama hanke vihdoin on maalissa.

Anna Oksanen on Henrik Wickströmin eduskunta-avustaja

Anna Oksanen Raaseporista on Henrik Wickströmin eduskunta-avustaja. Oksanen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, hän on Raaseporin kaupunginvaltuuston jäsen ja hän on toiminut kuluneena vuotena ministerin ja entisen kansanedustajan, Thomas Blomqvistin, eduskunta-avustajana.

Wickström: Nato-jäsenyys vahvistaa Suomen turvallisuutta

RKP:n varapuheenjohtaja ja vastavalittu kansanedustaja Henrik Wickström on iloinen siitä, että Suomi on vihdoin Naton täysjäsen.

Adlercreutz: Nato vie Suomen uuteen aikaan

Suomi on nyt virallisesti Pohjois-Atlantin puolustusliitto Naton täysjäsen. Ulkoministeri Haavisto talletti liittymisasiakirjat tänään Brysselissä ennen Naton ulkoministerikokouksen alkua. "Tämä on historiallinen päivä Suomelle ja Natolle", iloitsee eduskunnan puolustusvaliokunnassa Ruotsalaista eduskuntaryhmää edustanut kansanedustaja Anders Adlercreutz.

Blomqvist: Pohjoismainen yhteistyö vahvistaa yhteiskuntiamme

Huomenna 23. maaliskuuta vietetään Pohjolan päivää. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa pohjoismaisen yhteenkuuluvuuden ja pohjoismaisen yhteistyön suurta merkitystä. Viimeiset vuodet ovat olleet mullistavia. Ensin koronapandemia järkytti turvallisuuden tunnettamme, ja nyt Venäjän julman, täysimittaisen Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyssodan myötä meillä on sota Euroopassa. Tänä aikana pohjoismaisen yhteistyön tärkeys on noussut selkeästi esille sekä yhteistyölle asetettujen odotusten että yhteistyön kehittämismahdollisuuksien osalta, Blomqvist korostaa.

Blomqvist: Perhe- ja työelämän yhdistämisen pitäisi olla helppoa

Vuosittain 19. maaliskuuta vietetään Minna Canthin päivää ja tasa-arvon päivää, jota vietetään Canthin syntymäpäivän muistoksi. Canth oli aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja, joka rikkoi monia lasikattoja 1800-luvun lopulla ja teki merkittävän uran kirjailijana ja toimittajana maassamme. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist muistuttaa tasa-arvon päivänä, että on tärkeää jatkaa aktiivista työtä, jotta saavuttaisimme tasa-arvoisemmat työmarkkinat.

Hanna Lönnfors haluaa jatkaa RKP:n johdossa Uudellamaalla

Porvoolainen Hanna Lönnfors haluaa jatkaa RKP:n Uudenmaan piirin puheenjohtajana. Lönnfors on johtanut Uudenmaan piiriä vuodesta 2021 ja toiminut sitä ennen piirin varapuheenjohtajana.

Adlercreutz: Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi uhkaa aiheuttaa katastrofin

Euroopan parlamentti äänesti tällä viikolla kannastaan rakennusten energiatehokkuusdirektiiviä koskevaan ehdotukseen. RKP kansanedustaja Anders Adlercreutz on huolissaan direktiivin mahdollisista seurauksista.

Blomqvist: Naisten tasavertaiset oikeudet ovat kaikkien vastuulla

Tänään, 8. maaliskuuta, kansainvälisenä naistenpäivänä kiinnitämme huomiota työhön naisten oikeuksien puolesta. Se, että kaikilla sukupuolesta riippumatta on yhtäläiset oikeudet, mahdollisuus osallistua yhteiskuntaan ja valta muokata omaa elämäänsä ovat perustavanlaatuisia ihmisoikeuksia, sanoo tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist. Tasa-arvo on hyvinvoivien ja menestyvien yhteiskuntien edellytys. Suomi pärjää hyvin kansainvälisissä mittauksissa sukupuolten tasa-arvon osalta, mutta meillä on vielä paljon parantamisen varaa. Naisiin kohdistuva väkivalta on todella suuri yhteiskunnallinen ongelma maassamme.

Adlercreutz: Kynnystä yrittäjyyteen on madallettava

Työelämä on murroksessa eikä siltä voi sulkea silmänsä. Tarvitsemme yhdistelmävakuutuksen, joka kattaa sekä yrittäjän että palkansaajan, sanoo kansanedustaja Anders Adlercreutz.

Rehn-Kivi: Nyt voimme hävittää papilloomaviruksen aiheuttamat syövät kokonaan!

Lauantaina 4. maaliskuuta vietetään kansainvälistä HPV eli papilloomavirus -tietoisuuspäivää. Papilloomavirus aiheuttaa sekä kohdunkaulan että kaulan alueen syöpiä ja hankalia kondyloomia. Kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen ja eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) vaatii kirjallisessa kysymyksessä tehokkaampia toimia papilloomaviruksen hävittämiseksi kokonaan Suomesta.

Rehn-Kivi: Vihdoinkin meillä on uusi vammaispalvelulaki!

Tänään eduskunta hyväksyi uuden vammaispalvelulain. Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) on tyytyväinen käsittelyn aikana tehtyihin parannuksiin ja siihen, että laki voitiin lopulta hyväksyä.

Blomqvist: Eduskunnassa laaja yhteisymmärrys Nato-jäsenyydestä

Eduskunta on tänään (1.3.) hyväksynyt hallituksen esityksen Suomen Nato-jäsenyydestä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on tyytyväinen, että eduskunta on antanut selkeän viestin asiassa ja että Suomi on nyt saattanut tämän osan liittymisprosessista päätökseen.

Adlercreutz: Suomi on tehnyt osuutensa. Nyt Unkarin ja Turkin on aika toimia.

- Emme ole vielä perillä, mutta tämä on askel eteenpäin, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz, kun eduskunta tänään ratifioi Nato-jäsenyyden. Hän viittaa siihen, että Unkari ja Turkki eivät ole vieläkään ratifioineet Suomen Nato-jäsenyyttä.

Adlercreutz: Ilmastonmuutoksen torjuminen tarjoaa yrityksillemme suuria mahdollisuuksia

RKP haluaa Suomen olevan ilmastoneutraali vuoteen 2035 mennessä. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ja RKP:n ympäristötyöryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz korostaa kunnianhimoisen ilmastopolitiikan harjoittamisen tärkeyttä kansallisella, EU:n ja kansainvälisellä tasolla. Ilmaston lämpeneminen on rajoitettava enintään 1,5 asteeseen.

Thomas Blomqvist: Ukrainan asia on meidän

Tänään (24.2.2023) tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. Vuosi sitten Euroopan turvallisuuspoliittinen tilanne järkkyi perusteellisesti ja heräsimme muuttuneeseen maailmaan. Vuoden ajan ukrainalaiset ovat käyneet sinnikkäästi taistelua maansa, demokratiansa ja vapautensa puolesta. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa jatkuvan solidaarisuuden merkitystä Ukrainaa kohtaan.

Blomqvist: Hallituksen kunnianhimoinen tasa-arvotyö tuottaa tulosta

Tällä hallituksella on ollut kunnianhimoisia tavoitteita tasa-arvon suhteen, ja tasa-arvo-ohjelman tänään julkaistun loppuraportin mukaan suurin osa ohjelman 55:stä tavoitteesta on saavutettu tai hyvällä tiellä. Suuri osa hallitusohjelman kirjauksista tasa-arvoon liittyen on sisällytetty tasa-arvo-ohjelmaan, mutta joitakin toimenpiteitä on toteutettu ohjelman ulkopuolella, kuten perhevapaauudistus ja samapalkkaisuusohjelma. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist esitteli tasa-arvo-ohjelman loppuraporttia keskiviikkona (22.2.), kun sitä käsiteltiin hallituksen iltakoulussa.

RKP toimitti täyden ehdokaslistan Uudellamaalla

Suomen ruotsalainen kansanpuolue Uudellamaalla toimitti maanantaina 20. helmikuuta vahvan ehdokaslistan. Uudenmaan RKP lähtee vuoden 2023 eduskuntavaaleihin täydellä 37 ehdokkaan listalla. Ehdokkaat tulevat 14 eri kunnasta - 17 miestä ja 20 naista.

Adlercreutz: Uudellemaalle tarvitaan lisää korkeakoulupaikkoja.

Pääkaupunkiseutu näyttelee tärkeää roolia Suomen talouden kehitykselle. Aivovuoto on todellinen ongelma, jota emme voi jäädä katsomaan sivusta. Tarvitsemme Uudellemaalle lisää korkeakoulupaikkoja, sanoo RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutz.

Uudenmaan RKP asetti uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Suomen ruotsalainen kansanpuolueen Uudenmaan piirihallitus asetti uusia ehdokkaita ehdolle tuleviin eduskuntavaaleihin 2.4.2023. Sebastian Ekblom Porvoosta, Anders Portin Espoosta ja Anders Wikström Sipoosta asetettiin ehdokkaiksi helmikuussa. Uudenmaan RKP on nyt asettanut kaikki 37 ehdokasta joka tarkoittaa sitä että lista on täysi vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

Blomqvist: Vety, suuri mahdollisuus Suomelle

Tänään hyväksyttiin hallituksen periaatepäätös vedystä. Suomesta on tarkoitus tehdä kilpailukykyinen ja ennustettava vetytalouden investointiympäristö. Ohjelmaan sisältyviä konkreettisia toimenpiteitä ovat lupaprosessien sujuvuuden takaaminen, sähköisten polttoaineiden sisällyttäminen jakeluvelvoitteeseen, infrastruktuurin laajentaminen sekä EU:n ja kansallisen rahoituksen kanavointi erilaisiin kehityshankkeisiin.

Blomqvist: Nollatoleranssi seksuaalista häirintää kohtaan

Seksuaalinen häirintä on edelleen suuri yhteiskunnallinen ongelma ja se on ristiriidassa jokaisen yksilön yksityisyyden ja turvallisuuden oikeuden kanssa. Ongelmasta eroon pääsemiseksi tarvitaan pitkäjänteistä työtä, huomauttaa pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist. Ministeri Blomqvist osallistuu tänään (8.2) pyöreän pöydän keskusteluun häirinnän ehkäisystä ja tasavertaisen kohtelun lisäämisestä pelastusalalla.

Wickström haluaa lisää poliiseja ja resursseja rikollisuuden torjumiseksi

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickströmin mielestä Suomeen tarvitaan lisää poliiseja. Wickströmin mukaan poliisilla ei ole riittävästi resursseja ennaltaehkäisevään työhön. RKP toteaa eduskuntavaaliohjelmassaan, että poliisien määrä tulisi kasvattaa nykyisestä 7 500:sta 8 200:aan.

Rehn-Kivi: Byrokraattiset ongelmat eivät saa estää kuntoutusapua ukrainalaisille sotaveteraaneille!

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (SFP) jätti torstaina kirjallisen kysymyksen haavoittuneiden ukrainalaissotilaiden kuntoutuksesta Suomessa. Kaunialan sairaala on auttanut ukrainalaissotilaiden kuntoutuksessa, mutta nyt sen toimintaa uhkaa rahoituksen puute, sekä byrokraattiset ongelmat.

Uudenmaan RKP asetti uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Suomen ruotsalainen kansanpuolueen Uudenmaan piirihallitus asetti uusia ehdokkaita tuleviin eduskuntavaaleihin 2.4.2023. Emmi Thompson ja Håkan Blomberg Espoosta, Kjell Törner Porvoosta sekä Karl Åberg Inkoosta asetettiin ehdokkaiksi 2. helmikuuta.

Blomqvist: Työ sen eteen, että Pohjoismaat olisivat maailman kestävin ja integroitunein alue on erittäin ajankohtaista

Pohjoismaiden pääministerit päättivät elokuussa 2019, että Pohjoismaiden tulee olla maailman kestävin ja integroiduin alue vuoteen 2030 mennessä. Vision toteuttamiseksi laadittiin pohjoismaisten yhteistyöministerien johdolla toimintasuunnitelma. Pohjoismainen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa vision ajankohtaisuutta ja korostaa, että on tärkeää jatkaa systemaattista työtä vision toteuttamiseksi.

Adlercreutz: Tärkeä päätös Leopardi-talkoista

Saksa on tänään vahvistanut, että Ukrainaan lähetetään Leopard 2 -taistelupanssarivaunuja. Kansanedustaja Anders Adlercreutz on tyytyväinen, että liittokansleri Olaf Szholz on vihdoin antanut vihreää valoa Ukrainan tehokkaalle tukemiselle.

Adlercreutz: Suuria ratainvestointeja on tarkasteltava kriittisesti

Kaikki suuret junahankkeet tulee käydä läpi ja ne on laitettava tärkeysjärjestykseen. On aivan selvää, ettei meillä ole varaa kaikkiin niihin, sanoo Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz. Uusia junaratoja suunnitellaan pohjoiseen, luoteeseen ja itään. Meidän olisi nyt tärkeä tehtävä objektiivinen arviointi ja tehdä priorisointia.

Rehn-Kivi: Vammaispalvelulaki otti tänään merkittävän askeleen eteenpäin

Sosiaali- ja terveysvaliokunta sai tänään valmiiksi mietintöluonnoksensa uudesta vammaispalvelulaista. Uudistuksella vahvistetaan subjektiivista oikeutta tukeen ja palveluihin henkilöille, joilla on jonkinlainen vamma. Lailla varmistetaan myös laajempi palveluvalikoima näille henkilöille.

Adlercreutz: Ramsteinin kokouksen on tehtävä päätöksiä Ukrainan tehokkaammalle tukemiselle

Ukraine Defense Contact Group, joka koostuu 40 maasta, kokoontuu perjantaina Saksan Ramsteiniin koordinoimaan apua Ukrainalle. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz toivoo konkreettisia päätöksiä Ukrainalle annettavan avun lisäämiseksi.

Adlercreutz: Työvoiman saatavuusharkinnasta on luovuttava

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz osallistui torstaina Matkamessuilla järjestettyyn vaalipaneeliin. Paneelissa keskusteltiin kotimaisesta matkailualasta ja alan huutavasta työvoimapulasta. Se on selkeästi yksi suurimmista yksittäisistä ongelmista, kun tarkastellaan koko toimialan liiketoimintaolosuhteita.

Vihdoinkin translaki voidaan viedä maaliin!

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on tänään saanut valmiiksi mietintönsä sukupuolen vahvistamisesta koskevasta lakiehdotuksesta, eli niin sanotusta Translaista. Useat ihmisoikeuselimet ovat jo pitkään arvostelleet Suomen transsukupuolisuuslainsäädäntöä, joka rikkoo YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallista julistusta. Lainsäädännön uudistaminen on siksi sisällytetty hallitusohjelmaan, ja tämän myötä hallituksen esitys uudeksi translainsäädännöksi annettiin eduskunnalle syyskuussa. Sosiaali- ja terveysvaliokunta on keskustellut asiasta syksyn aikana ja kuullut laajasti niin asiantuntijoita kuin myös etujärjestöjä. Kansanedustaja, ja valiokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) on helpottunut ja iloinen, että mietintö on vihdoin hyväksytty.

Wickström. Perussuomalaisten politiikka on myrkkyä yrityksille

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström ihmettelee, miksi Perussuomalaiset haluavat kritisoida Blastr Green Steelin yrityksen suunnitelmia Inkoossa. Wickströmin mukaan tämä osoittaa, että Perussuomalaisten politiikka on myrkkyä yrityksille. Wickström toimii myös Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtajana.

Hyvä päätös Länsi-Uudellemaalle ja koko Suomelle

– Monet palaset loksahtavat paikoilleen ja monet poliittiset päätökset ovat perustana, kun norjalainen Blastr Green Steel ilmoittaa tekevänsä monen miljardin dollarin investoinnin ilmastoälykkääseen teräksen tuotantoon Suomessa ja Länsi-Uudellamaalla, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

Aluepolitiikkaa ei saa tehdä synnyttäjien kustannuksella

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan kansallisen työryhmän päätelmistä, jotka koskevat tehohoidon kriittisen tilanteen korjaamista. Ryhmä ehdottaa, että tulevaisuudessa riskitekijöistä kärsivät naiset siirrettäisiin pääkaupunkiseudulta muihin yliopistosairaaloihin synnyttämään.

Uudenmaan RKP asetti uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Suomen ruotsalainen kansanpuolueen Uudenmaan piirihallitus asetti uusia ehdokkaita ehdolle tuleviin eduskuntavaaleihin 2.4.2023. Henrik Dettmann(sitoutumaton) Kauniaisista ja Mathew Mailaparampil Espoosta asetettiin ehdokkaiksi 19.12. Aikaisemmin syksyllä piirihallitus on asettanut eduskuntavaaliehdokkaaksi Eva-Lena Gästrin Espoosta.

Rehn-Kivi: Nyt on aika ryhtyä päättäväisiin toimiin sosiaali- ja terveydenhuollon voimavarojen turvaamiseksi!

Eduskunta on tänään aloittanut palautekeskustelun ensi vuoden talousarviosta, joka monessa suhteessa keskittyy sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen rahoitukseen. Veronica Rehn-Kivi (RKP), kansanedustaja ja valtiovarainvaliokunnan varajäsen, piti ryhmäpuheenvuoron ruotsalaisen eduskuntaryhmän puolesta ja käsitteli useita ajankohtaisia aiheita, kuten kasvavaa valtionvelkaa, energiakriisiä ja maatalouden vaikeaa tilannetta, mutta tietenkin myös tärkeää terveydenhuoltoa. Rehn-Kivi, joka on myös eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, oli tyytyväinen lisämäärärahoihin hyvinvointialueiden rahoituksen turvaamiseksi, mutta vaati samalla rahoituksen seurantaa, jotta maamme hoidon taso voidaan taata.

Adlercreutz: Nato-prosessi on osoitus päätöksentekokyvystä

- Prosessi, joka aikanaan johtaa Nato-jäsenyyteen, on merkki siitä, että poliittinen järjestelmämme toimii, sanoi Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz eduskunnassa tiistaina käydyssä keskustelussa Nato-jäsenyytemme hyväksymisestä.

Blomqvist iloitsee lisäpanostuksesta valtatie 25:n turvallisuuteen

Eduskunnan talousvaliokunta on tänään julkistanut ne muutokset, joita eduskunta ehdottaa ensi vuoden valtion budjettiin. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (RKP) on erityisen iloinen Uudenmaan tiehankkeisiin tehdyistä panostuksista sekä lisäresursseista Naisten linjalle, jolla on erittäin tärkeä toiminta haavoittuvassa asemassa olevien naisten auttamisessa.

Adlercreutz ja Rehn-Kivi: Investointeja turvallisuuteen, inhimillisyyteen ja tulevaisuuteen

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta päätti tänään tiistaina niin sanotuista joululahjarahoista. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän Anders Adlercreutz ja Veronica Rehn-Kivi, jotka ovat olleet neuvottelemassa lisämäärärahoista, ovat tyytyväisiä neuvotteluiden tulokseen. Lisärahoitusta on myönnetty useisiin tärkeisiin kohteisiin. Niiden avulla edistetään tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia, nuorten yrittäjyyttä, vientiä ja ylläpidetään useita paikallisesti tärkeitä hankkeita kuten museolaiva Vegan toimintaa.

Adlercreutz: Maahanmuuttovirastosta tehtävä perusteellinen selvitys.

- RKP:ssä olemme huolestuneina seuranneet, miten mielivaltaisesti oleskelulupahakemuksille annetaan kielteisiä päätöksiä. Käsittämättömien tapausten virta on loputon. Näin ei voi jatkua. Tarvitsemme perusteellisen selvityksen Maahanmuuttoviraston toimista, sanoo Anders Adlercreutz, RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Thomas Blomqvist: Kansallinen elintarviketuotanto on tärkeä valmiuskysymys

– Koronapandemia ja Ukrainan sota ovat saaneet meidät heräämään uudella tavalla kysymyksiin kuten huoltokyky, omavaraisuus ja resilienssi. Maatalouden on kyettävä täyttämään keskeinen tehtävänsä ja tarjoamaan meille ruokaa kaikissa olosuhteissa nyt ja tulevaisuudessa. Kansallinen elintarviketuotanto on erittäin tärkeää jokaiselle maalle. Siksi maataloustukia on myös maissa, joissa on huomattavasti lämpimämmät ja viljavimmat olosuhteet kuin täällä Suomessa, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

Rehn-Kivi: Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen alentaminen on askel oikeaan suuntaan!

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona hallituksen esityksen varhaiskasvatuksen maksujen pysyvästä alentamisesta. Uudistuksen odotetaan lisäävän varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten määrää noin 3 000:lla. Kun yhä useampi lapsi pääsee päiväkotiin, myös työllisyyden odotetaan paranevan, kun vanhempien mahdollisuuksia osallistua työelämään edistetään. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi (RKP) on erittäin tyytyväinen eduskunnan päätökseen.

Naisiin kohdistuva väkivalta loukkaa ihmisoikeuksia ja uhkaa tasa-arvoa ja kansanterveyttä

Tänään on kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä. Naisiin kohdistuvan väkivallan vähentäminen on tärkeä tavoite. Hallitus ja Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen ministeriryhmä ovat työskennelleet aktiivisesti naisiin kohdistuvan väkivallan ja sukupuoleen perustuvan väkivallan ehkäisemiseksi.

Blomqvist: Omaisuuden suoja on yhteiskuntamme perusta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korosti puheessaan RKP:n puoluevaltuustossa maanomistajien oikeuksia sekä omaisuuden suojaa

Blomqvist: Miehillä on oltava paremmat mahdollisuudet toteuttaa itseään ja pitää huolta terveydestään

Lauantaina 19.11. vietetään kansainvälistä miestenpäivää. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist muistuttaa, että tasa-arvotyö koskee ja hyödyttää myös miehiä.

Adlercreutz: T&K- toiminnan verovähennyksiä koskeva laki on saatava eduskuntaan

Hallituskausi lähenee loppuaan ja hallituksella alkaa olla kiire saada jäljellä olevat lakiehdotukset eduskunnan käsittelyyn. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz vaatii, että Suomen kilpailukykyä parantavien ehdotusten läpivientiä priorisoidaan.

Blomqvist: Yrittäjyys on hyvinvointiyhteiskunnan perusta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vieraili maanantaina Länsi-Uudellamaalla ja tutustui alueen yrittäjyyteen. Blomqvist keskusteli Raaseporin kaupungin operatiivisen johdon kanssa kunnan roolista yrittäjyyden kehittämisessä ja työllisyyden tukemisessa. Blomqvist vieraili sen jälkeen Geberitissä, jonka jälkeen ohjelmassa oli Fiskarsin tehdas Pinjaisissa.

Blomqvist: Isien mahdollisuuksia olla läsnä lastensa arjessa on vahvistettava

Sunnuntaina vietämme isänpäivää. Päivän yhteydessä pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist muistuttaa, kuinka tärkeää on, että isille on mahdollisuus olla läsnä lastensa arjessa vuoden jokaisena päivänä. Se on tärkeää sekä lapsille että isille.

Blomqvist valtioneuvoston selonteosta pohjoismaisista rajaesteistä: Tavoitteena rajaton pohjoismainen arki

Hallitus hyväksyi tänään (10.11.2022) valtioneuvoston selonteon pohjoismaisista rajaesteistä. Selonteko on vastaus hallitusohjelman toteamukseen, jonka mukaan Suomi haluaa helpottaa liikkuvuutta Pohjoismaiden välillä ja toimii aktiivisesti rajaesteiden poistamiseksi ja niiden syntymisen estämiseksi. Vastaava ministeri, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa, että on tärkeää, että selonteko voidaan antaa eduskunnalle.

RKP Uusimaa nimesi uusia eduskuntavaaliehdokkaita

Uudenmaan ruotsalaisen kansanpuolueen piirihallitus on asettanut uusia ehdokkaita ehdolle huhtikuussa 2023 pidettäviin eduskuntavaaleihin. Keskiviikkona 9 marraskuuta eduskuntavaaliehdokkaiksi nimettiin Ida Flemmich Siuntiosta, Frida Forsblom-Prittinen Vantaalta, Kasper Nyberg Sipoosta ja Fredrik Rantala Hangosta. Aiemmin lokakuussa RKP Uudenmaan piirihallitus on asettanut eduskuntavaaliehdokkaiksi Elin Blomqvist-Valtosen Porvoosta ja Micaela Römanin Sipoosta.

Blomqvist: Ruotsin kieli rakentaa siltoja

Ruotsalaisuuden päivä on käynnissä olevan ruotsalaisuuden viikon kohokohta, jota vietetään ympäri maata. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa kahta kansalliskieltä voimavarana ja sitä, että on rikkaus elää maassa, jossa kaksi kielikulttuuria kohtaavat ja rikastuttavat toisiaan.

Heidi Himmanen johtaa RKP:n energiapoliittisen ohjelman työryhmää

Ruotsalaisen kansanpuolueen puoluehallitus on nimittänyt tekniikan tohtori Heidi Himmasen puolueen energiapoliittisen työryhmän puheenjohtajaksi. Työryhmän tehtävänä on valmistella RKP:n energiapoliittinen ohjelma.

Blomqvist: Pohjoismaiden aika on nyt

Pohjoismaiden neuvoston 74. istunto pidetään Helsingissä tällä viikolla (31.10.-3.11.2022). Kyse on pohjoismaisesta suurtapaamisesta, jossa Pohjoismaiden ja itsehallintoalueiden parlamentaarikot ja ministerit kokoontuvat keskustelemaan ajankohtaisista pohjoismaisista kysymyksistä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa, että pohjoismainen superviikko on erinomainen tilaisuus hyödyntää vallitsevaa vauhtia pohjoismaisen yhteistyön edelleen vahvistamiseen.

Wickström: Yrityksiä ei saa unohtaa tänä talvena

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström toivoo, ettei yrityksiä jätetä yksin tänä talvena, kun energian hintojen odotetaan nousevan ennätystasolle. Wickström on huolissaan siitä, että monet yritykset eivät selviydy ennustetusta vaikeasta talvesta. Hänen mukaansa yritykset tarvitsevat nyt signaaleja siitä, miten hallitus aikoo tukea niitä.

Blomqvist: Uudistettu aborttilaki vahvistaa naisten itsemääräämisoikeutta

Eduskunta hyväksyi aborttilakimuutoksen äänin 125–41. Muutos tarkoittaa muun muassa sitä, että jatkossa raskaus olisi mahdollista keskeyttää omasta pyynnöstä raskausviikon 12 loppuun asti. Täten poistettaisiin myös vaatimus kahden lääkärin lausunnosta.

Veronica Rehn-Kivi: Aborttilainsäädäntö otti tärkeän askeleen kohti 2020-lukua

Eduskunta hyväksyi keskiviikkona aborttilainsäädäntöön ehdotetut muutokset, joita sosiaali- ja terveysvaliokunta oli mietinnössään esittänyt pitkälti OmaTahto2020-kansalaisaloitteen sekä lakialoitteen pohjalta. Yksi tärkeimmistä hyväksytyistä muutoksista on se, että raskauden kahdennentoista viikkoon asti naiselle voidaan myöntää abortti hänen omasta pyynnöstään ilman kahden eri lääkärin lausuntoa.

Adlercreutz: Emme saa toistaa Nord Stream virhettä

Venäjän kiinteistöomistukset puolustuksellisesti tärkeiden kohteiden läheisyydessä ovat herättäneet huolta. Hallitus antoi viime viikolla ehdotuksensa lainsäädännön tiukentamiseksi. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz nostaa esille, että myös myös muut kuin varsinaiseen puolustukseen liittyvät kohteet voivat olla strategisesti tärkeitä.

Rehn-Kivi keskittyy hyvinvointialue- ja paikallispolitiikkaan

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) ei asetu ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleissa. Rehn-Kivi, joka toimii myös Kauniaisten kaupunginhallituksen puheenjohtajana sekä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksessa, on istunut eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnassa syksystä 2016. Tänä aikana valiokunta on valmistellut mm. historiallisen sote-uudistuksen, käsitellyt hallitusohjelman lakiesityksiä sekä kaikki koronapandemiasta johtuvat kiireelliset lakiehdotukset.

Adlercreutz osallistuu Kouvolan turvallisuuskonferenssiin

Kouvolan kaupunki järjestää korkean profiilin turvallisuuskonferenssin 24. lokakuuta. Tapahtuman aikana keskustellaan laajasti eri turvallisuuspoliittisista kysymyksistä ja pohditaan miltä turvallisuuspolitiikan tulisi näyttää seuraavalla hallituskaudella. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz edustaa RKP:tä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa puoluetentissä, jota voi seurata livestriimin välityksellä tapahtuman nettisivuilta.

Alexander Eriksson kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven uusi avustaja

Oikeustieteen maisteri Alexander Eriksson (25) on aloittanut kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven (RKP) uutena avustajana. Eriksson aloitti uudessa työssään 20. lokakuuta.

Nylander: Sairaaloiden lakkauttamisella voi uhkailla vain kerran

Kun HUSin omistajat, eli neljä hyvinvointialuetta ja Helsingin kaupunki, viime perjantaina kokoontuivat neuvottelemaan omistajien maksuosuuksista HUSin alijäämän kattamiseksi, oli selvää, ettei yksikään omistaja ollut halukas hyväksymään ehdotusta palveluverkon rajuista siinä muodossa, Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja Mikaela Nylander sanoo.

Wickström: Lähisairaaloiden palvelut pelastettu Porvoossa, Lohjalla ja Raaseporissa

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström iloitsee siitä, että HUSin hallitus tänään on päättänyt luopua suunnitelmistaan muuttaa lähisairaaloiden palveluita ensi vuonna. Käytännössä omistajien, eli uusimaalaisten hyvinvointialueiden ja Helsingin kaupungin, on keskusteltava HUSin budjettikehysten kasvattamisesta leikkauksien välttämiseksi.

Blomqvist-Valtonen ja Cederlöf: Leikkaukset HUSin palveluverkkoon perutaan

HUS-yhtymän hallitus käsitteli tänään virkajohdon esittämiä säästötoimenpiteitä, joiden tarkoituksena on saada HUSin vuoden 2023 talous tasapainoon. Ehdotus sisälsi useita erilaisia ​​toimenpiteitä, mukaan lukien päivystyksellisen ortopedian sulkemisen Porvoon ja Lohjan sairaaloissa. Ehdotukseen sisältyi myös Raaseporin sairaalan uudelleenorganisointi ja nuorisopsykiatrisen tutkimusosaston sulkeminen Helsingissä.

Henrik Wickström: Työn verotusta on kevennettävä – työnteosta on jäätävä enemmän käteen

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström toivoo, että ennen ensi kevään eduskuntavaaleja yhteiskunnassa käytäisiin laajempaa keskustelua Suomen veropolitiikasta. Wickström peräänkuuluttaa työn verotuksen keventämistä.

Wickström: Lohjan synnytysosaston sekä Lohjan, Porvoon ja Malmin päivystyksien turvaaminen on oikea päätös – nyt Lohjan, Porvoon ja Raaseporin jäljellä olevat palvelut on pelastettava!

Henrik Wickström, joka toimii Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen toisena varapuheenjohtajana sekä RKP:n varapuheenjohtajana, on tyytyväinen siihen, että Lohjan synnytysosasto sekä Lohjan, Porvoon ja Malmin yhteispäivystykset on poistettu HUS:in hallituksen säästölistalta, jota tullaan käsittelemään ensi maanantain kokouksessa.

Blomqvist-Valtonen ja Cederlöf: HUSin uusi leikkauslista on aluesairaaloillemme kuin märkä rätti vasten kasvoja

HUSin virkamiesjohto esitti tänään uuden ehdotuksen säästötoimenpiteiksi HUSin talouden tasapainottamiseksi vuodelle 2023. Esitys heikentäisi voimakkaasti Uudenmaan aluesairaaloita. Muun muassa Porvoon ja Lohjan sairaaloiden päivystysluontoiset ortopediset leikkaukset esitetään lakkautettaviksi. Ortopedinen päivystys hoitaa kiireelliset leikkaukset esimerkiksi auto-onnettomuuksien tai muiden suuronnettomuuksien sattuessa ja mahdollistaa ympärivuorokautisen leikkaustoiminnan. Raaseporin sairaalaa uhkaavat uudelleenjärjestelyt. 

Blomqvist: Tyttöjen taloudellinen itsenäisyys on keskeinen osa tasa-arvoa

Tänään, Kansainvälisenä tyttöjen päivänä, juhlimme tyttöjen voimaa, mutta kiinnitämme myös huomiota siihen työhön, joka on vielä tehtävä tyttöjen aseman parantamiseksi, ympäri maailmaa. Kansainvälisen tyttöjen päivän teemana on tänä vuonna tytöt ja talous. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa tyttöjen koulutuksen merkitystä taloudellisen itsenäisyyden saavuttamiseksi.

Wickström, Cederlöf, af Hällström: Hyvinvointialueen strategia antaa hyvät lähtökohdat yhdenvertaisten palveluiden tuottamiselle

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallitus on tänään käsitellyt ehdotusta hyvinvointialueen strategiaksi. Strategia on kaikkien aluevaltuustoryhmien kesken käytyjen neuvottelujen tulos. RKP:n varapuheenjohtaja ja aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Henrik Wickström on tyytyväinen neuvottelutulokseen.

Adlercreutz välikysymyksestä: Paluuta energiariippuvuuteen Venäjästä ei ole

Eduskunta käsitteli tänään Perussumalaisten, Kristillisdemokraattien ja Liike Nytin välikysymystä koskien energiamarkkinoiden toimintaa, sähkön hintaa ja hallituksen Fortum-politiikkaa.

Rehn-Kivi: Vihdoinkin vammaispalvelulaki uudistetaan!

Eduskunnassa on tänään käyty lähetekeskustelu vammaispalvelulain uudistamisesta. Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, Veronica Rehn-Kivi (RKP) on erittäin tyytyväinen, että lain käsittely vihdoin alkaa eduskunnassa.

Ministerit Henriksson ja Blomqvist Lohjassa: Uudenmaan aluesairaaloiden toiminta on turvattava

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sekä pohjoismaisesta yhteistyöstä ja tasa-arvosta vastaava ministeri Thomas Blomqvist vierailivat Lohjan sairaalassa tiistaina. Ministerit tapasivat sairaalan johdon ja keskustelivat sairaalan tilanteesta ja resurssitarpeista. Vierailu tapahtui päivä sen jälkeen, kun HUS:in hallitus päätti palauttaa virkamiesjohdon säästötoimenpidelistan uuteen valmisteluun. Ehdotetut säästötoimenpiteet iskisivät kovaa Uudenmaan aluesairaaloihin, sillä Porvoon ja Lohjan sairaaloiden päivystyspalvelut esitettiin lakkautettavaksi. Myös Raaseporin sairaalaan olisi virkamiesten esityksen mukaan kohdistunut uudelleenjärjestelyitä. Helsingissä sijaitsevan Malmin sairaalan yhteispäivystys olisi myös lopetettu.

Oikea päätös HUS-yhtymähallitukselta palauttaa säästöehdotukset uuteen valmisteluun – nyt tarvitaan nopeita päätöksiä hyvinvointialueilta ja Helsingiltä

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström on tyytyväinen siihen, että HUS:n hallitus päätti siirtää eteenpäin toimitusjohtajan ehdottamat säästötoimenpiteiden käsittelyä. RKP teki ehdotuksen kokouksessa. Ehdotuksen mukaan Lohjan ja Porvoon päivystykset olisi voitu sulkea, samoin Lojon synnytysosasto.

Blomqvist-Valtonen ja Cederlöf: Osittainen voitto Porvoon, Raaseporin ja Lohjan sairaaloille

RKP:n aloitteesta HUS-yhtymän hallitus päätti kokouksessaan maanantaina 3.10. yksimielisesti palauttaa uudelleen valmisteltavaksi hallitukselle esitetyn säästölistan.

Andersson, Blomqvist-Valtonen ja Nylander tyrmäävät HUS:n johdon esityksen

”Sairaaloitamme tulee kehittää, ei ajaa alas”

Wickström: Yrittäjien sosiaaliturvaa on vahvistettava

Eduskunta käsittelee parhaillaan yrittäjien eläkkeitä ja sosiaalietuuksia koskevaa uudistusta (YEL-uudistus). Uudistus on herättänyt paljon keskustelua yrittäjien keskuudessa. RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickströmin mielestä uudistuksessa löytyy myös paljon hyvää yrittäjien kannalta.

Blomqvist: Vihdoinkin translaki uudistetaan!

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on tyytyväinen, että hallitus on tänään (22.9.) antanut eduskunnalle uuden sukupuolen määrittelyä koskevan lakiesityksen. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1. tammikuuta 2023.

Rehn-Kivi: Sosiaalinen ja taloudellinen kestävyys saavutetaan oikein kohdistetuilla toimenpiteillä

Eduskunnan vuoden 2023 talousarvion käsittely jatkui tänään lähetekeskustelulla STM:n budjettikokonaisuudesta. Vuoden vaihteessa kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut siirtyvät uusille hyvinvointialueille ja samalla toiminnan rahoitus siirtyy kunnilta valtiolle. Toimintojen rahoittaminen tulee olemaan haastavaa monilla alueilla. Kolme poikkeuksellista vuotta, ensin pandemia ja sitten sota, ovat jättäneet jälkensä suomalaisten hyvinvointiin ja elämänlaatuun. Nyt tarvitsemme valtiolta oikein kohdennettuja taloudellisia ja sosiaalisia panostuksia, jotta uudet hyvinvointialueet voivat täyttää tehtävänsä, RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi toteaa.

Rehn-Kivi: Oikeus elämään ja terveyteen on taattava kaikissa tilanteissa

Sosiaali- ja terveysvaliokunta on tänään saanut valmiiksi potilasturvallisuuslakia koskevan mietinnön. Valiokunta kannattaa lakiesitystä, joka perustuu riittävän suojatyön takaamiseen tehohoidossa ja kriittisessä kotihoidossa työkiistan aikana, mutta ehdottaa pieniä muutoksia asiantuntijalausuntojen perusteella. Sekä perustuslakivaliokunta että työelämä- ja tasa-arvovaliokunta ovat myös antaneet lausuntonsa, jotka tukevat lakiesitystä. RKP:n kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi uskoo, että vaikka tilanne on vaikea ja että omaishoitajien turhautumisesta on vahva ymmärrys, meidän on varmistettava, ettei meneillä olevan työtaistelun aikana menetetä ihmishenkiä.

Blomqvist: Suomen on oltava syrjinnästä vapaa ja tasa-arvoinen yhteiskunta

Eduskunta on tänään (14.9) käsitellyt lähetekeskustelussa tasa-arvo poliittisen selonteon. Selonteko on valmistunut pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin johdolla.

Lohjan synnytystoiminnan tulevaisuutta ei saa vaarantaa

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström on tyrmistynyt Länsi-Uusimaa-lehdessä julkaistusta uutisesta, jossa Lohjan synnytystoiminnan lakkauttaminen nostetaan esiin vaihtoehtona, kun HUS:n on löydettävä säästökohteita 90 miljoonan euron edestä ensi vuodelle.

Adlercreutz: Tarvitsemme oppisopimuksia, ennustettavaa verotusta ja pikakaistan työperäiselle maahanmuutolle.

Toisiaan seuraavat kriisit saavat taloutemme epätasapainoon. Koronapandemia, Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ja meneillään oleva energiakriisi ravistelevat talouden rakenteita. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on huolissaan yritysten selviytymisestä ja vaatii uudistuksia työvoiman saatavuuden turvaamiseksi.

Blomqvist: Toimeentulo, puolustus ja yrittäjyys

Hallitus päätti budjettineuvottelunsa tänään. Budjetti sisältää muun muassa tukia puolustusvalmiuteemme, sähkölämmitteisissä taloissa asuville ja korkeista sähkökustannuksista kärsiville, sekä toimenpiteitä ostovoiman ja yrittäjyyden turvaamiseksi.

Blomqvist: Vapaa liikkuvuus on pohjoismaisen yhteistyön kulmakivi

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa vapaan liikkuvuuden turvaamisen merkitystä Pohjoismaissa, kaikissa tilanteissa. Blomqvist vierailee tänään (29.8) Tornio-Haaparannalla yhdessä ruotsalaisen ministerikollegansa Anna Hallbergin kanssa.

Bergqvist ja Rehn-Kivi vaativat selvyyttä Kårkulla-kysymyksessä

Kansanedustajat Sandra Bergqvist (RKP) ja Veronica Rehn-Kivi (RKP) ovat esittäneet kirjallisen kysymyksen vaativien ruotsinkielisten erityishuoltopalvelujen valmistelusta. Kansanedustajat ovat huolissaan siitä, miltä Kårkullan kuntayhtymän tällä hetkellä vastuulla oleva toiminta näyttäisi vuodenvaihteen jälkeen.

Blomqvist: Tärkeä päätös lisärahoituksesta

Valtioneuvosto päätti torstaina 25.8. jakaa Länsi-Uudenmaan ja Vantaa-Keravan hyvinvointialueille yhteensä vajaa 25 miljoonaa valtionavustusta. Varat tulee käyttää sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen ICT-kuluihin. Valtionavustus on kertaluonteinen kulukorvaus vuoden 2022 aikana syntyville kuluille. Pohjoismaisen yhteistyön- ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist on tyytyväinen päätökseen.

RKP vaatii, että hyvinvointialueet noudattavat lakia

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisvastuun siirtyessä kunnilta hyvinvointialueille lakkautetaan myös Kårkullan kuntayhtymä, joka tuottaa ruotsinkielisiä kehitysvammaisten tukipalveluita ja erityishuoltoa. Uudellamaalla toiminut projekti Kepa Uusimaa esittää, että sekä suomen- että ruotsinkieliset vaativan erityishuollon palvelut keskitetään HUS-yhtymälle. Ruotsalainen kansanpuolue (RKP) vastustaa esitystä ja on jättänyt asiasta kannanoton kaksikielisille hyvinvointialueille ja Helsingin kaupungille.

Wickström: Ei uusia veroja Suomeen

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström ei kannata Vasemmistoliiton esittämää varallisuusveroa. Vasemmistoliitto haluaa, että Suomessa otettaisiin käyttöön ns. varallisuusvero, joka maksettaisiin yli miljoonan euron omaisuuksista. Laskentaan ei kuulu henkilökohtainen asunto.

Pohjoismaisesta yhteistyöstä ja sukupuolten tasa-arvosta vastaava ministeri Thomas Blomqvist uudeksi Ahvenanmaan asioista vastaavaksi ministeriksi

Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on siirtänyt vastuun Ahvenanmaan asioista ministeri Thomas Blomqvistille. Valtioneuvosto on tänään päättänyt uudesta työnjaosta.

Blomqvist: Työ sateenkaariihmisten oikeuksien puolesta on jatkuttava!

Tänään juhlitaan Helsinki Pridea. Tapahtuman tarkoituksena on huomioida, että yhtäläiset oikeudet kuuluvat kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin mukaan Pride-liike on erittäin tärkeä ja sitä tarvitaan edelleen tänä päivänä. Blomqvist vieraili viikon alussa Oslossa yhdessä pohjoismaisten yhteistyöministerien kanssa muistamassa juhannuksen aikana tapahtuneessa iskussa kuolleita ja loukkaantuneita.

Blomqvist: On tärkeää turvata pohjoismainen näkökulma kaikissa tilanteissa

Pohjoismaiset yhteistyöministerit ovat tänään antaneet yhteisen lausuman, jossa he korostavat pohjoismaisen näkökulman turvaamisen tärkeyttä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa käynnissä olevaa tärkeää pohjoismaista yhteistyötä huoltovarmuuden ja valmiuden kehittämiseksi. Työ alkoi Suomen puheenjohtajuuskaudella Pohjoismaiden ministerineuvostossa viime vuonna ja jatkuu nyt Norjan johdolla.

RKP mukana Helsinki Pridessa

RKP, Ajatushautomo Agenda, RKP-Nuoret, RKP:n naisjärjestö ja Svenska Kvinnoförbundet i Sörnäs järjestävät tapahtumia koko pride viikon ajan.

Wickström: Aikalisä Länsi-Uudenmaan kuljetuspalvelujen valmistelussa

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallitus käsitteli eilisessä kokouksessaan kiistanalaista kuljetuspalvelua. Hallitus päätti, että Espoon kaupungin kuljetuspalveluun tehdään vain välttämättömät väliaikaiset ratkaisut, jotta toiminta voidaan turvata, kunnes uusi malli saadaan käyttöön koko alueella. RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström, joka on hallituksen toinen varapuheenjohtaja, on tyytyväinen päätökseen.

Rehn-Kivi: Seniorineuvolat ottavat askeleen eteenpäin!

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on tänään saanut valmiiksi mietintönsä laajasta lakipaketista vanhuspalveluiden parantamiseksi, sosiaalilain muuttamisesta, vanhusten toimintakyvyn tukemisesta ja vanhusten sosiaali- ja terveyspalveluista. RKP:n kansanedustaja ja valiokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi on keväällä, samaan aikaan kuin lakipakettia on käsitelty, jättänyt lakialoitteen vanhustenhuollon ennaltaehkäisevän toiminnan parantamiseksi ja lakisääteisten seniorineuvoloiden käyttöönottamiseksi koko maassa. Lakialoitetta kannatti melkein jokaisen eduskuntapuolueen edustajia. Valiokunta on nyt Rehn-Kiven ehdotuksesta yksimielisesti lisännyt uuden momentin” ikääntyneen väestön neuvolatoiminnasta” ikääntyneiden hyvinvointia, terveyttä, toimintakykyä ja itsenäisyyttä tukevia neuvontapalveluita käsittelevään lakipykälään.

Blomqvist: Energiasiirtymä tuo mukanaan suuria mahdollisuuksia

Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, korostaa päästöttömään energiaan siirtymisen ja energiantuotannon omavaraisuuden lisäämisen merkitystä. Ministeri Blomqvist vieraili Kristiinankaupungissa, Kaskisessa ja Närpiössä 13. kesäkuuta ja tapasi muun muassa yrityksiä, jotka ovat panostaneet uusiutuviin ratkaisuihin.

Adlercreutz: LNG-terminaali on voitto koko seudulle

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti tänään, että Inkoo tulee saamaan LNG-terminaalin. Valtion kaasuverkkoyhtiö Gasgrid ja energiayhtiö Fortum ovat allekirjoittaneet sataman käyttöä koskevan sopimuksen. Maakaasu, jota tuodaan laivoilla satamaan tulee korvaamaan venäläisen maakaasun, jonka toimitukset päättyivät toukokuussa.

Wickström iloitsee LNG-terminaalilaivan sijoittamisesta Inkooseen

Tänään työ- ja elinkeinoministeriö ilmoitti, että LNG-terminaali tullaan sijoittamaan Inkoon Joddböleen. Laivaa tarvitaan, kun Suomi irtautuu Venäjän energiamarkkinoista.

Adlercreutz: Jokaiselle Suomeen tulevalle ulkomaalaiselle yritykselle tulisi luoda kotouttamisohjelma

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutzin mielestä Suomen pitäisi ottaa yritysten ja elinkeinoelämän menestysmahdollisuuksista huolehtiminen maastrategian ytimeen. Hän muistuttaa, että koko suomalainen hyvinvointiyhteiskunta rakentuu elinvoimaisten yritysten varaan, mistä syystä tarvitsemme ulkomaalaisia toimijoita kotimaisten yritysten rinnalle. Adlercreutz on juuri palannut Irlannista, jossa kansainvälisiä yrityksiä tuetaan monin tavoin.

Rehn-Kivi: Seniorineuvolapalveluita kaikille ikäihmisille!

Tänään eduskunta käsitteli kansanedustaja Veronica Rehn-Kiven lakialoitetta yli 70-vuotiaiden lakisääteisistä seniorineuvoloista. Tällä hetkellä kunnilla ei ole velvollisuutta tarjota lakialoitteessa tarkoitettua neuvolapalvelua, mutta useat kunnat ovat ottaneet vapaaehtoisesti seniorineuvolapalveluita käyttöön. Neuvolakäynneillä on tarkasteltu asiakkaan fyysistä, henkistä ja sosiaalista tilannetta ja annettu lisäohjeita tarpeen mukaan.

Adlercreutz: RKP:n pitkäaikainen tavoite Nato-jäsenyydestä toteutumassa

Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta liputti eilen Suomen Nato-jäsenyyden puolesta. Tänään jäsenyyttä käsitellään eduskunnassa.

Blomqvist: Historiallinen päätös Suomen turvallisuuden puolesta

Valtionjohto on tänään tehnyt historiallisen päätöksen: Suomi hakee Naton täysjäsenyyttä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist pitää päätöstä myönteisenä ja korostaa, että hallitus toimii suomalaisten turvallisuuden takaamiseksi.

Blomqvist: Hoitotakuu lisää turvallisuutta

Hallitus antoi eilen eduskunnalle lakiesityksen kiireettömän hoidon hoitotakuun parantamisesta. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri ja hallituksen sosiaali- ja terveysasioiden ministerityöryhmän jäsen Thomas Blomqvist näkee esityksen yhtenä hallituskauden keskeisimmistä panostuksista terveydenhuoltoon.

Adlercreutz: Nato-jäsenyys on paras tae turvallisuudellemme

– Nato- jäsenyys ei ole uhka kenellekään. Kyse on yksinkertaisesti turvallisuutemme maksimoimisesta epävarmassa maailmassa.

Blomqvist: Eurooppa-päivä on tärkeämpi kuin pitkään aikaan

Tänään vietetään Eurooppa-päivää. Päivää vietetään, koska Ranskan ulkoministerin Robert Schumanin esittämä julistus allekirjoitettiin 9. toukokuuta 1950. Julistuksen, jonka voidaan sanoa luoneen perusta Euroopan unionille, tarkoituksena oli luoda pysyvä rauha ja vapaus Euroopassa. Kun julistus allekirjoitettiin, oli sodan päättymisestä vain muutama vuosi ja maat haluttiin sitoa lähemmäksi toisiaan, jotta vältettäisiin uuden sodan syttyminen.

Rehn-Kivi: Yhdenvertainen kohtelu ja samat oikeudet kuuluvat kaikille yhteiskunnassamme

Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu Yhdenvertaisuusvaltuutetun vuoden 2022 kertomuksesta. Keskusteluun osallistui kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi. Yhdenvertaisuusvaltuutetun kertomuksessa esitettyjen tilastojen perusteella voidaan valitettavasti todeta, että syrjintä on edelleen syvästi juurtunut suomalaisen yhteiskunnan rakenteisiin. Vammaisuus on suurin syrjintäperuste Yhdenvertaisuusvaltuutetun yhteydenottojen perusteella, vuosina 2018-2021 raportoitiin peräti 806 tapausta.

Blomqvist: Korkeakoulut ovat alueellisen kehityksen kulmakiviä

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vieraili ammattikorkeakoulu Noviassa, Raaseporissa maanantaina 2. toukokuuta. Vierailun aikana keskusteltiin ajankohtaisista koulutusasioista ja ammattikorkeakoulun merkityksestä koko seudulle.

Wickström: Uusi raportti tukee rantaradan kehittämistä

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström näkee useita hyviä asioita Uudenmaan lliton tilaamassa uudessa junaliikenteen kehittämistä koskevassa selvityksessä.

Anna Oksanen on ministeri Thomas Blomqvistin uusi eduskunta-avustaja

Raaseporilainen Anna Oksanen on pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvistin uusi eduskunta-avustaja. Oksanen on kauppatieteiden kandidaatti ja suorittaa parhaillaan viimeisiä opintojaan Åbo Akademin kauppakorkeakoulussa. Oksanen aloitti tehtävässä 11. huhtikuuta.

Wickström: Terapiatakuu on otettava käyttöön kaikissa hyvinvointialueissa

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström haluaa, että terapiatakuu otetaan käyttöön kaikissa hyvinvointialueissa. Hänen mukaansa se on erityisen tärkeää lasten ja nuorten mielenterveyden kannalta.

Blomqvist: Uudenmaan prikaatilla on tärkeä rooli Itämeren alueen turvallisuudessa

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korosti RKP:n puoluevaltuuston kokouksessa, 23. huhtikuuta 2022, Itämeren alueen kasvavaa strategista merkitystä sekä pohjoismaisen ja suomalais-ruotsalaisen puolustusyhteistyön tärkeyttä, ja näiden luomia mahdollisuuksia Uudenmaan prikaatille.

RKP Uusimaa nimesi ensimmäiset ehdokkaat eduskuntavaaleihin 2023

Uudenmaan RKP kokoontui piirikokoukseen torstaina 21. huhtikuuta Kirkkonummella. Piirin puheenjohtaja Hanna Lönnfors avasi kokouksen. Piirikokous nimesi ensimmäiset ehdokkaat tuleviin eduskuntavaaleihin 2.4.2023.

Hanna Lönnfors jatkaa Uudenmaan RKP:n puheenjohtajana

Uudenmaan RKP kokoontui piirikokoukseen Kirkkonummella torstaina 21. huhtikuuta. Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnfors Porvoosta valittiin jatkokaudelle. Stephan Horn, Hanko ja Nina af Hällström, Espoo uudelleenvalittiin piirin varapuheenjohtajiksi.

Blomqvist ehdolle eduskuntavaaleihin

Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, lähtee ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleihin.

Otto Andersson asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa 2023

Loviisalainen Otto Andersson asettuu ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiirissä.

Nylander ehdolle eduskuntavaaleissa 2023

Valtiosihteeri Mikaela Nylander asetetaan ehdolle eduskuntavaaleissa 2023 RKP:n Uudenmaan piirikokouksessa torstai iltana.

Henrik Wickström ehdolle eduskuntavaaleissa 2023

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa 2023 Uudenmaan vaalipiirissä. Wickström haluaa olla mukana rakentamassa turvallista yhteiskuntaa.

Adlercreutz: Nato-jäsenyys on luonnollinen seuraava askel

- 24. helmikuuta heräsimme muuttuneeseen maailmaan, sanoi ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz tänään turvallisuusympäristön muutosta käsittelevän ajankohtaiselonteon lähetekeskustelussa.

Henrik Wickström haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

Henrik Wickström Inkoosta haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana ja asettuu ehdolle varapuheenjohtajavaaleissa. Puolue valitsee puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa puoluekokouksessaan Turussa 21.-22. toukokuuta

Wickström: Ratkaisu on tehtävä tulevia sukupolvia varten

Hallitus antoi keskiviikkona eduskunnalle turvallisuuspoliittisen selonteon, jonka pohjalta on tarkoitus avata ulkopoliittinen keskustelu sekä sen pohjalta myös linjata Suomen kanta NATO:oon.

Adlercreutz asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz hakee luottamusta saada jatkaa työssään kansanedustajana. Adlercreutz ilmoitti tänään asettuvansa ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

Blomqvist: Tärkeitä päätöksiä joilla viedään energiahuoltomme pois fossiilisesta tuontienergiasta

Varautumisen ministerityöryhmä päätti tänään suuntaviivoista, joilla turvataan kohtuuhintaisen energian tuotanto, kansallinen huoltovarmuus sekä nopeutetaan energiamurrosta pois fossiilisista polttoaineista.

Laura Fagerlund RKP Uudenmaan uudeksi toiminnanjohtajaksi

Laura Fagerlund on valittu RKP Uudenmaan uudeksi toiminnanjohtajaksi. Fagerlundin vastuulla on sekä piirin toiminta että talous. Fagerlund toimi aikaisemmin piirin toiminnankoordinaattorina ja seuraa piirin entistä toiminnanjohtajaa Jenny Viléniä.

Adlercreutz: Korkeakoulujen ensikertalaiskiintiöstä tulee luopua

Kevään ylioppilaskirjoitukset ovat ohi. Viime viikolla kymmenet tuhannet nuoret jättivät sisään opiskelupaikkahakemuksensa. Useimmat heistä tulevat saamaan paikan, mutta monet eivät ota sitä vastaan, kiitos ensikertalaiskiintiöiden. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz haluaa, että kiintiöistä luovutaan.

Blomqvist: Tärkeä päätös maan omavaraisuuden kannalta

Hallitus päätti tänään 300 miljoonan euron tuesta kotimaisen maatalouden turvaamiseksi.

Blomqvist: Seksuaalisen häirinnän vastainen työ vaatii asennemuutosta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa, ettäkaikki seksuaalisen häirinnän tapaukset on otettava vakavasti. Häirintää ei koskaan saa vähätellä. On tärkeää luoda ilmapiiri, jossa seksuaalisen ja muun häirinnän kohteiksi joutuneet uskaltavat ilmoittaa häirinnästä ja jossa he kokevat voivansa luottaa siihen, että he saavat tukea ja apua.

Rehn-Kivi: Koulutuspanostukset maksavat aina itsensä takaisin

Eduskunta käsitteli tänään valtioneuvoston koulutuspoliittinen selonteko ja Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuorossa kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi painotti hallituksen merkittäviä koulutusuudistuksia joita on tehty panostaakseen koulutukseen.

Wickström: Rahan puute uhkaa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen käynnistämistä

RKP:n varapuheenjohtaja ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen toinen varapuheenjohtaja Henrik Wickström on huolissaan alueen sosiaali- ja terveysministeriöltä saaman rahoituksen puutteellisuudesta hyvinvointialueen toiminnan käynnistämiseen. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle myönnettiin torstaina lisämääräraha, mutta hyvinvointialueen virkamiesten mukaan alueelta puuttuu vielä 38,5 miljoonaa euroa, jotta se voisi aloittaa toimintansa.

Wickström: Ukrainalaiset pakolaiset eivät saa joutua hyväksikäytön uhreiksi

RKP varapuheenjohtaja Henrik Wickströmin mielestä kaikilla EU-mailla on velvollisuus ryhtyä toimenpiteisiin, jotta ukrainalaiset pakolaiset eivät joudu hyväksikäytön ja ihmiskaupan uhreiksi. Wickström on huolissaan viime päivien uutisista siitä, että rikollisjärjestöt yrittävät käyttää ukrainalaisten pakolaisten heikkoa asemaa hyväkseen, ja että tätä tapahtuu myös Suomessa.

Adlercreutz haluaa samanarvoiset tutkinnot Pohjoismaihin

-Opiskelu Norjassa tai Ruotsissa tulisi olla itsestään selvä vaihtoehto kaikille suomalaisille nuorille heidän pohtiessaan opiskelupaikkaa. Kuten Suomen tulisi olla itsestään selvä vaihtoehto muissa pohjoismaissa asuville nuorille.

Blomqvist: Yhteistyö vahvistaa Pohjoismaita

23. maaliskuuta vietämme Pohjolan päivää. Tänä päivänä, 60 vuotta sitten, allekirjoitettiin Helsingin sopimus, joka on virallisen pohjoismaisen yhteistyön oikeudellinen kehys. Tänä vuonna juhlimme pohjoismaista yhteistyötä uudessa ja vakavassa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Wickström puoluejohtajakokoukseen Brysselliin

Liberaali puolueperhe ALDE johon RKP kuluu pitää puoluejohtajakokouksen Brysselissä 24. maaliskuuta. RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström edustaa kokouksessa RKP:ta. Kokouksessa keskustellaan Ukrainan tilanteesta ja sodan vaikutuksista EU:hun. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyn puolue osallistuu kokoukseen etänä Kiovasta. Saksan valtiovarainministeri Christian Lindtner , FDP:n puoluejohtaja osallistuu myös kokoukseen.

Blomqvist: Maataloussektorin tukipaketti on tarpeellinen

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, Thomas Blomqvist, on iloinen siitä, että hallitus on päättänyt valmistella 300 miljoonan euron tukipaketti maataloussektorille. Hallitus valmistelee nopealla aikataululla toimenpiteitä, joiden avulla voidaan helpottaa kannattavuuskriisiä, joka on pahentunut Venäjän Ukrainan hyökkäyksen vuoksi, ja vahvistaa kansallista huoltovarmuutta.

Adlercreutz: Jätti-investoinnit Espooseen ja Kirkkonummelle auttavat sekä ilmastoa että vauhdittavat elinkeinoelämää

Microsoft rakentaa pääkaupunkiseudulle datakeskusalueen, joka muodostuu kahdesta erillisestä datakeskuksesta, jotka rakennetaan Espooseen ja Kirkkonummelle. Fortum kierrättää näiden datakeskusten palvelimienjäähdytyksestä syntyvän hukkalämmön kaukolämmöksi pääkaupunkiseudulle. Yritykset tiedottivat yhteistyöstä tänään torstaina. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz iloitsee ainutlaatuisesta yhteishankkeesta.

Hanna Lönnfors haluaa jatkaa RKP Uudenmaan puheenjohtajana

Hanna Lönnfors haluaa jatkaa Uudenmaan RKP:n puheenjohtajana. Lönnfors valittiin piirin puheenjohtajaksi piirikokouksessa vuonna 2021 ja asettuu nyt ehdolle uudelleenvalintaa varten.

Rehn-Kivi: Seniorineuvoloista hyvinvointialueiden lakisääteisiä palveluja

Kansanedustaja ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi, on tänään jättänyt lakialoitteen, jonka mukaan seniorineuvolapalveluista tulisi hyvinvointialueiden lakisääteisiä palveluja. Lakialoitteen perusteluissa Rehn-Kivi korostaa, että hallitusohjelman mukaan halutaan laajentaa tiedotus- ja palveluneuvontaa sekä tehdä kohdennettuja tarkastuksia ikäihmisten hyvinvoinnista ja tuen tarpeista. Sosiaali,-ja terveydenhuoltouudistuksen yksi tärkeimmistä tavoitteista on tasa-arvoisempaa terveydenhuoltoa koko maassa ja lisätä panostusta ennaltaehkäiseviin palveluihin. Rehn-Kiven mukaan seniorineuvolapalveluita tulee siksi tarjota kaikille ikäihmisillemme.

Rehn-Kivi valittiin Länsi-Uudenmaan ensimmäiseen hyvinvointialuehallitukseen

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue aloitti ensimmäisen toimintakautensa eilen Espoon Dipolissa pidetyllä valtuuston kokouksella. RKP:n kansanedustaja ja Kauniaisen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi iloitsee valinnastaan kaksikielisen hyvinvointialueen ensimmäiseen aluehallitukseen.

Henrik Wickström johtaa RKP:n aluevaltuustoryhmää Länsi-Uudellamaalla

RKP:n aluevaltuustoryhmä kokoontui sunnuntaina 6. maaliskuuta valitsemaan ryhmän puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat yksivuotiskaudeksi. Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin Henrik Wickström ja varapuheenjohtajiksi Karin Cederlöf sekä Nina af Hällström.

Blomqvist: Kunnianhimoinen ilmastolaki tukee ilmastotavoitteitamme

Hallitus on tänään antanut esityksen ilmastolaiksi. Hallitusten välinen ilmastonmuutospaneeli IPCC julkaisi edellisellä viikolla uuden raportin, joka käsittelee ilmastonmuutoksen vaikutuksia ja sopeutumista muutoksiin.

Adlercreutz Venäjän toimista: Vakava kansainvälisen oikeuden loukkaus

Viimeisen vuorokauden tapahtumat ovat rikos kansainvälistä oikeutta kohtaan, ne ovat rikos Ukrainaa kohtaan. Ne ovat myös väärin venäjän kansaa kohtaan, ja niillä tulee olemaan vakavat seuraukset, painottaa ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz eduskunnan ulko- ja turvallisuuspoliittisessa keskustelussa tiistaina.

RKP:n Vantaan ja Keravan aluevaltuustoryhmä on jakanut paikkansa

RKP:n aluevaltuustoryhmä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella päätti maanantaina 21. helmikuuta lautakuntien ja jaostojen paikkajaosta. Paikkajaossa on huomioitu sukupuolten välinen tasapaino, henkilökohtaineen äänimäärä ja Vantaan ja Keravan alueellinen edustus.

Blomqvist: Seksuaalirikoslainsäädännön uudistus on historiallinen tasa-arvouudistus

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist iloitsee hallituksen esityksestä seksuaalirikoslainsäädännön uudistamiseksi, joka annettiin tänään eduskuntaan. Esitystä on valmisteltu oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin johdolla.

RKP on jakanut paikkansa Länsi- Uudenmaan hyvinvointialueella

RKP:n Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuustoryhmä päätti kokouksessaan sunnuntaina 13. helmikuuta hyvinvointialueen hallituksen ja lautakuntien varsinaisista jäsenistä ja henkilökohtaisista varajäsenistä. Valtuustoryhmä sopi kokonaisuudesta, jossa huomioidaan sukupuolten välinen tasapaino, henkilökohtaiset äänet ja alueellinen edustus.

Adlercreutz hallituksen työllisyystoimista: vakuuttava kokonaisuus kannustavilla toimilla

Hallitus on tänään 11.2.2022. päässyt sopuun työllisyystoimista, joiden on tarkoitus vahvistaa julkista taloutta 110 miljoonalla eurolla. Kokonaisuus sisältää useita työllisyyttä parantavia toimenpiteitä.

Puolueet neuvottelivat luottamushenkilöpaikoista Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

Torstaina 10. helmikuuta valtuustoryhmien edustajat kokoontuivat neuvottelemaan luottamushenkilöpaikoista Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. Neuvotteluita johti hyvinvointialueen suurin puolue Ruotsalainen kansanpuolue.

Rehn-Kivi: Kyberturvallisuus on yhä tärkeämpää digitaalisessa maailmassa

Tänään esitellään valtioneuvoston selonteko tiedustelulainsäädännöstä. Tiedusteluvalvontavaliokunnan jäsen Veronica Rehn-Kivi esitti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenvuoron, jossa hän korosti lakipaketin merkitystä kansalliselle turvallisuudelle, mutta myös yksilön oikeussuojalle.

Adlercreutz ja Biaudet nimitetään Pohjoismaiden neuvostoon

- Tarvitsemme yhteisen näkemyksen Pohjoismaiden tulevaisuudesta.

Adlercreutz: Veikkaus-rahoja koskeva ratkaisu luo vakautta ja ennustettavuutta

Parlamentaarinen työryhmä, joka on pohtinut niin sanottujen Veikkaus-rahojen tulevaisuutta, esitteli tänään raporttinsa.

Adlercreutz valtiopäivien avauskeskustelussa: Talouden vahvistamisen tulee olla keskiössä

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz korosti valtionpäivien avauskeskustelussa tiistaina rakenteellisten työllistämistoimien tarvetta. Vain silloin kuin talous on kestävällä tiellä voimme luoda hyvinvointia pitkällä aikavälillä.

Thomas Blomqvist: Maatalouden kannattavuuskriisiin on puututtava

– Suomen maatalouden kannattavuuskriisi on syvempi kuin koskaan aiemmin. Suurella osalla maatiloista on talousvaikeuksia. Jos ongelmiin ei puututa nopeasti, on todennäköistä, että suuri määrä maataloustuottajista joutuvat lopettamaan toimintansa. Tilanne on katastrofaalinen tuottajille henkilökohtaisesti ja se uhkaa myös jo Suomen omavaraisuusastetta, kotimaista elintarviketeollisuutta ja sen työvoimaa. Lisäksi tilanne vaikuttaa negatiivisesti moneen luottolaitokseen, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

Emmi Piippo on Anders Adlercreutzin uusi eduskunta-avustaja

Valtiotieteiden kandidaatti Emmi Piippo aloitti 1. helmikuuta kansanedustaja Anders Adlercreutzin eduskunta-avustajana. Piippo on aiemmin työskennellyt muun muassa RKP-nuorten Helsingin ja muun Suomen toiminnanjohtajana sekä suorittanut harjoittelun europarlamentaarikko Nils Torvaldsin toimistossa Euroopan parlamentissa.

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Adlercreutz: Nyt ei ole aika hakea irtopisteitä

Presidentti Niinistö avasi tänään keskiviikkona tämän hallituskauden viimeiset valtiopäivät. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on toiveikas tulevan suhteen, mutta myös varma siitä, että eduskuntakauden loppusuora tulee olemaan työntäyteinen.

Adlercreutz jatkaa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän johdossa

Kansanedustaja Anders Adlercreutz on valittu jatkamaan ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Eduskuntaryhmä piti järjestäytymiskokouksensa tänään tiistaina, kun eduskunta totesi uusien valtiopäivien alkaneiksi - viimeistä kertaa tällä vaalikaudella.

RKP tyytyväinen puolueiden väliseen neuvottelutulokseen Länsi-Uudellamaalla

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen RKP:n valtuustoryhmä on tyytyväinen poliittisten luottamustehtävien paikkajakoon. Neuvottelujen perusteella RKP:llä on aluehallituksessa kolme paikkaa, joista yksi on toisen varapuheenjohtajan paikka. Lisäksi puolue saa kansalliskielilautakunnan puheenjohtajuuden. RKP on edustettuna kaikissa lautakunnissa ja jaostoissa. RKP:ta edusti neuvotteluissa vt. toiminnanjohtaja Jenny Vilén ja valtuustoryhmän väliaikainen puheenjohtaja Henrik Wickström.

Henrik Wickström Länsi- Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi

Suomen ruotsalainen kansanpuolue teki erittäin hyvän vaalituloksen Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella ja nousi 12 valitulla henkilöllä kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. RKP:n äänikuningas Henrik Wickström tähtää nyt vaaleissa saamaansa valtavan kannatuksen jälkeen hallituksen puheenjohtajistoon. Wickström sai kolmanneksi eniten ääniä koko maassa. Hänen äänimäärä oli huikeat 5 865. Puolueiden välisten neuvottelujen tuloksena RKP saa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen hallituksen toisen varapuheenjohtajpaikan.

Nylander valmis hallituksen puheenjohtajaksi

Aluevaaleissa Suomen ruotsalainen kansanpuolue sai erittäin suuren luottamuksen itäisella Uudellamaalla. RKP on selkeästi suurin puolue 20 mandaatilla 59. Mikaela Nylander sai eniten henkilökohtaisia ääniä (1990) itäisen Uudenmaan aluevaaleissa. Suuren luottamuksen ansiosta on luonnollista, että RKP priorisoi hallituksen puheenjohtajuuden, koska hallituksen puheenjohtajuus on keskeisin luottamuspaikka.

Blomqvist: Junaliikenteen turvaaminen on tärkeää

Hallitus on tänään päättänyt junaliikenteen kilpailutuksesta vuoteen 2030 asti. Päätös mahdollistaa liikenne- ja viestintäministeriön hankittavaksi henkilöliikenteen ostoliikennettä Helsingin seudun liikenteen matkustusalueen ulkopuolelta n. 30 miljoonalla eurolla vuodessa VR Groupilta.

Wickström: Terveydenhuoltouudistus pitää johtaa parempiin lasten ja nuorten palveluihin

Aluevaalien alla käytävissä keskusteluissa on tullut selvästi ilmi, että nuorten hyvinvointi on asia, jota meidän on otettava vakavasti. Meidän on priorisoitava nuorten syrjäytymistä ehkäisevää työtä. RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström painottaa, että yhteistyö koulun ja oppilashuollon välillä on toimittava myös kun uudet hyvinvointialueet ottavat vetovastuun.

Adlercreutz: Äänestä paremman hoidon ja hoivan puolesta

Reilun viikon kuluttua Suomi äänestää maan ensimmäisissä aluevaaleissa. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz painottaa äänestämisen tärkeyttä, vaikka moni tuntee epävarmuutta uusia vaaleja kohtaan.

Wickström: Toimintaa Raaseporin ja muissa Uudenmaan pienissä sairaaloissa on kehitettävä

RKP:n varapuheenjohtaja ja RKP:n edustaja HUSn hallituksessa Henrik Wickström painottaa, etttä lähisairaaloilla on tärkeä rooli tulevaisuudessa uusilla hyvinvointialueilla. Wickström vieraili keskiviikkona Raaseporin sairaalassa yhdessä HUSn hallituksen puheenjohtaja Risto Raustavan kanssa. Yhdessä Rautavan kanssa Wickström tapasi sairaalan johtoa ja henkilökuntaa.

Wickström: Lähipalveluita on saatava omalla äidinkielellään

Terveydenhuoltouudistus on herättänyt kysymyksiä lähipalveluiden tulevaisuudesta. RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström korostaa, että on tärkeää, että palvelu ei keskity vain suurimpiin kaupunkeihin.

Rehn-Kivi: Apua oikealla tavalla ja oikea-aikaiesti

RKP haluaa vahvistaa toimenpiteitä, joilla ehkäistään henkistä pahoinvointia ja syrjäytymistä. Ennaltaehkäisevät toimet, varhainen puuttuminen ja moniammatillinen yhteistyö ovat tässä työssä avainasemassa.

Adlercreutz: Maakaasu ei ole kestävä energialähde

Tuoreiden tietojen mukaan vaikuttaa siltä, että maakaasu – tietyin reunaehdoin liittyen myyn muassa päästörajoihin – voidaan sisällyttää niin sanottuun taksonomiaan kestävien investointien luokitusjärjestelmästä. Siinä määritellään EU:n energiapaletti pitkälle tulevaisuuteen.

Wickström: Senioreilla on oltava oikeus omalääkäriin

RKP:lle on tärkeää, että saat hoitoa lähellä sinua, myös tulevaisuudessa. Kun sinulla on vaikeinta, palvelujen tulee olla helposti saatavilla. RKP:n mielestä, ihmisillä on oikeus tuntea turvallisuutta koko hoitoketjussa.

Wickström: HUS maksaa luvatut koronalisät

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström on iloinen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallituksen päätöksestä maksaa hoitohenkilöstölle luvattuja koronalisiä kolmessa eri HUSin yksikössä. HUSin hallituksen päätös oli yksimielinen.

Adlercreutz esittää paikallisen sopimisen mallia

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz haluaa vahvistaa sopimisen kulttuuria ja päivittää sitä nykypäivän työmarkkinoiden tarpeisiin. Ajatuspaja Liberan raportissa ”Kolme piristysruisketta Suomelle” Adlercreutz esittää yhdessä Björn Wahlroosin ja Janne Juuselan kanssa uudistuksia Suomen talouden vauhdittamiseksi. Adlercreutz esittää julkaisussa Suomen olosuhteisiin räätälöityä paikallisen sopimisen mallia.

RKP menee vaaleihin vahvoilla ehdokkailla Keski-Uudellamaalla

Uudenmaan RKP jätti vahvan, neljän nimen ehdokaslistan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella tiistaina 14. joulukuuta. RKP on sopinut teknisen vaaliliiton Keskustan kanssa hyvinvointialueella.

Uudenmaan RKP tavoittelee vaalivoittoa vahvalla ehdokaslistalla Itä-Uudellamaalla

Tiistaina 14.12. Uudenmaan RKP jätti vahvan ehdokaslistan Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella. RKP:llä on täysi määrä ehdokkaita, 73 ehdokasta, hyvinvointialueella – 34 miestä ja 39 naista kuudesta eri kunnasta.

RKP jätti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella täyden ehdokaslistan

Uudenmaan RKP jätti tiistaina 14. joulukuuta täyden 98 ehdokkaan listan Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. Ehdokkaat tulevat yhdeksästä eri kunnasta, ja heistä 52 % on miehiä ja 48 % naisia. 

Mats Nylund ehdolle aluevaaleihin

Mats Nylund asettuu ehdolle aluevaaleihin Länsi-Uudellamaalla. Nylund on maanviljelijä ja on vuodesta 2018 toiminut puheenjohtajana ruotsinkielisen tuottajajärjestön Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC:n puheenjohtajana ja on RKP:n entinen kansanedustaja. Nylund, 57, on asunut Kirkkonummella vuodesta 2019. Nylund on kotoisin Pedersörestä Pohjanmaalta, jossa hän viljelee kotitilaansa yhdessä vanhimman poikansa kanssa. Perheeseen kuuluvat puoliso Corinna Tammenmaa ja seitsemän 9–33-vuotiasta poikaa perheineen.

Rehn-Kivi on tyytyväinen tärkeisiin ennaltaehkäiseviin toimiin ensi vuoden budjetissa

Talouskasvun aikana on oikein toteuttaa toimenpiteitä talouden vahvistamiseksi ja työllisyysasteen nostamiseksi, sanoi kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) eduskunnan palautekeskustelussa vuoden 2022 budjetista.

RKP:llä vahva lista Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella

Uudenmaan RKP jätti maanantaina 13. joulukuuta vahvan kymmenen ehdokkaan listan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. RKP on alueella vaaliliitossa Kokoomuksen kanssa. Kokoomus asettaa ehdolle 76 ehdokasta ja RKP 10 ehdokasta.

Adlercreutz tyytyväinen valtiovarainvaliokunnan budjettilisäyksiin:

Panostuksia lukutaitoon, tieparannuksiin ja lasten taidekokemuksiin

Adlercreutz ja Rehn-Kivi: Tervetulleita tierahoja Itä-Uudellemaalle

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään myöntänyt rahaa Lapinjärven Heikinkyläntien uuteen päällysteeseen sekä Boxin ja Kullon välisen kävely- ja pyörätien suunnitteluun. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen valtiovarainvaliokunnan jäsenet, kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Veronica Rehn-Kivi ovat tyytyväisiä, että liikenneturvallisuuteen sekä kävely- ja pyöräteihin yleisesti ottaen nyt merkittävästi panostetaan.

Adlercreutz ja Rehn-Kivi: Kantatie 51 saa valaistuksen Karjaalle asti

Jatkossa ei tarvitse ajaa Karjaalle pimeää tietä pitkin. Viime vuonna eduskunnan valtiovarainvaliokunta myönsi rahoitusta kantatie 51:n valaistuksen laajentamiseen. Ensi vuonna työ jatkuu. Valtiovarainvaliokunta myönsi tänään puoli miljoonaa euroa 51:n valaistukseen Inkoosta Karjaalle asti. Länsi-Uudenmaan edustajat valtiovarainvaliokunnassa Anders Adlercreutz ja Veronica Rehn-Kivi ovat erittäin tyytyväisiä, että pitkäjänteinen työ kantaa nyt hedelmää.

Adlercreutz: Budjettilisäykset nuorten yrittäjyyskasvatukseen ovat tervetulleita

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion budjetista vuodelle 2022. Samalla valiokunta on päättänyt noin 40 miljoonan euron ylimääräisestä jakovarasta, joka kohdennetaan erilaisiin tärkeäksi koettuihin hankkeisiin. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on erityisen tyytyväinen budjettilisäyksistä, jotka suunnataan nuorten yrittäjyyskasvatukseen.

Rehn-Kivi: Valtiovarainvaliokunnalta tärkeä budjettilisäys pneumokokkirokotukselle

Valtiovarainvaliokunta teki poikkeuksellisen 650 000 euron lisäyksen valtion ensi vuoden budjettiin pneumokokkirokotukselle. Rokotusten merkitys sairauksien ennaltaehkäisyssä korostuu entisestään koronaepidemian aikana. Pneumokokkirokotukset vähentävät sosiaali- ja terveydenhuollon kuormitusta ja kustannuksia vähentämällä pneumokokin aiheuttamien tautien hoitoa erityisesti erikoissairaanhoidossa. Valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston jäsen ja pitkään riskiryhmien ja yli 65-vuotiaiden pneumokokkirokotusta edistänyt eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee lisärahoituksesta.

Nylander asettuu ehdolle aluevaaleissa

- Itä-Uudenmaan kunnat tulevat yhdessä tulevaisuudessa vastaamaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä. On äärimmäisen tärkeää, että meillä on oma alue, koska teemme jo tällä hetkellä paljon yhdessä. Porvoon sairaalan tulevaisuus alueellisena sairaalana on hyvä esimerkki asiasta, jonka eteen meidän on yhdessä tehtävä työtä, Porvoon kaupungin valtuuston puheenjohtaja, valtiosihteeri Mikaela Nylander sanoo.

Rehn-Kivi: Vammaisten henkilöiden oikeuksia tulee kunnioittaa paremmin!

Tänään, 3. joulukuuta, vietetään kansainvälistä vammaisten päivää. Huolimatta siitä, että YK hyväksyi vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen vuonna 2006, maailman yli miljardi vammaista henkilöä muodostavat yhden eniten syrjäytyneistä ryhmistä. Vammaisten henkilöiden elämää ja kehitystä vaikeuttaa edelleen suuri määrä fyysisiä, oikeudellisia ja sosiaalisia esteitä. Tämä huolestuttaa kansanedustajaa Veronica Rehn-Kiveä (Rkp), eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen.

Uudenmaan RKP nimesi uusia ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi lisää ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. RKP on tähän mennessä nimennyt 73 ehdokasta Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

RKP ja Keskusta vaaliliittoon Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella

Uudenmaan Keskusta ja RKP Uusimaa ovat solmineet vaaliliiton Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella aluevaaleissa 23.1.2022. Kyseessä on niin sanottu tekninen vaaliliitto, jossa RKP asettaa ehdolle 5 ehdokasta ja Keskusta 81 ehdokasta. Täysi lista on 86 ehdokasta.

Uudenmaan RKP julkisti aluevaaliohjelmansa

Uudenmaan RKP julkisti aluekohtaiset aluevaaliohjelmansa

Uusia ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi lisää ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin. RKP on tähän mennessä nimennyt 55 ehdokasta Itä-Uudenmaan aluevaaleihin. 54 ehdokasta on julkistettu. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

Lisää nimityksiä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi neljä ehdokasta Vantaa ja Keravan aluevaaleihin. RKP on tähän mennessä nimennyt 9 ehdokasta Vantaan ja Keravan aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

Blomqvist: Isänpäivä ja tasa-arvoinen vanhemmuus tärkeitä ympäri vuoden

Sunnuntaina vietämme isänpäivää ja juhlistamme isyyttä, vanhemmuutta ja yhdessäoloa. Päivän myötä Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist muistuttaa isien oikeudesta tasa-arvoiseen vanhemmuuteen

Uudenmaan RKP nimesi uusia ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi lisää ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. RKP on tähän mennessä nimennyt 64 ehdokasta Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

Wickström: Lähisairaaloilla on tärkeä rooli myös sote-uudistuksen jälkeen

RKP:n varapuheenjohtaja ja RKP:n edustaja HUSin hallituksessa Henrik Wickström painottaa, että lähisairaaloilla on tärkeä rooli tulevaisuudessa, myös sote-uudistuksen jälkeen. Wickström vieraili tänään Lohjan sairaalassa keskustelemassa Lohjan sairaalan johtaja Ville Pursiaisen kanssa, joka myös toimii Porvoon sairaalan vt. johtajana. Tapaamiseen osallistui myös Lohjan sairaalan johtava lääkäri Tom Löfstedt.

RKP ja Kokoomus vaaliliittoon Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella

Uudenmaan Kokoomus ja RKP Uusimaa ovat solmineet vaaliliiton Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella aluevaaleissa 23.1.2022. Kyseessä on niin sanottu tekninen vaaliliitto, jossa RKP asettaa ehdolle 10 ehdokasta. Täysi lista on 86 ehdokasta.

Uudenmaan RKP nimesi uusia ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi lisää ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin. RKP on tähän saakka nimennyt 42 ehdokkaita Itä-Uudenmaan aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

Rehn-Kivi: Nopeita panostuksia hyvinvointiin tarvitaan nyt – kaikilla rintamilla

- Tilanne hoitoalalla on huonontunut merkittävästi koronapandemian aikana, ja alalla vallitsee akuutti henkilöstöpula. Nyt tarvitaan nopeita panostuksia ongelmien torjumiseksi ennen kuin ne kasvavat entisestään. Panostuksia tarvitaan hoitajien hyvinvointiin, koulutukseen ja parempaan johtajuuteen. Tarvitsemme myös sopimuksen korkeammasta palkkatasosta hoitajille, kansanedustaja ja RKP:n sosiaalipoliittisen valiokunnan puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi sanoo.

RKP Uudenmaan piirihallitus nimesi uusia ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus kokoontui keskiviikkona 13. lokakuuta ja kasvatti Länsi- Uudenmaan hyvinvointialueen ehdokasmäärää , kun piirihallitus nimesi yhteensä 22 uutta ehdokasta. Uudenmaan RKP:n ehdokaslistoilla tulevissa aluevaaleissa on nyt 46 ehdokasta Länsi-Uudellamaalla.

Henrik Wickström on RKP:n edustaja HUSin hallituksessa

RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström edustaa Suomen ruotsalaista kansanpuoluetta HUSin hallituksessa. Tämä selvisi tänään kun HUSin valtuusto päätti kuntayhtymän eri elimien edustajista. Wickströmin varajäseneksi valittiin RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi Kauniaisista.

Wickström: Rantaradan tulevaisuudennäkymiä ei tule ohittaa valtion junaliikenteen hankinnoissa

Liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee parhaillaan ehdotuksensa junaliikenteestä, jonka valtio hankkii VR:ltä. Kyseinen hankinta ylettyy yhdeksän vuotta eteenpäin.

Loviisan RKP nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa

Ruotsalaisen kansanpuoleen kunnallisjärjestö Loviisassa nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa. Ensimmäisellä kierroksella nimettiin 11 ehdokasta vuonna 2021 järjestettäviin kuntavaaleihin.

Thomas Blomqvist: Metsitystuki on käytännön ilmastotyö

Hallitus päätti tänään, hallitusohjelman ja hallituksen alkuvuodesta pidetyn Vuosaaren ilmastokokouksen päätösten mukaisesti, väliaikaisesta metsitystuesta. Metsitystuella lisätään hiilensidontaa ja pyritään siten hillitsemään ilmastonmuutosta.

Henriksson: Hallitus tekee mittavia liikenneinvestointeja

RKP:n puheenjohtaja ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on erittäin tyytyväinen, että hallituksen lisätalousarviossa panostetaan tärkeisiin liikennehankkeisiin.

Ministeri Blomqvist: Rantarata esillä lisätalousarviossa

Hallitus päätti vuoden toisesta lisätalousarvioesityksestä. Hallitus esittää muun muassa lisämäärärahaa perusvälypidolle, väyläverkolle ja liikennehankkeille. Mukana investoinneissa on esimerkiksi Helsingin ja Turun välisen rantaradan peruskorjaus.

Puolueristeily 11-13.1.2019

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen äänestäjiä, aktivistejä sekä luottamushenkilöitä kokoontuu risteilylle Tukholmaan tammikuussa.

Rehn-Kivi haluaa vaikuttaa SOTE-uudistuksen lopulliseen tulokseen

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi, RKP Uusimaa, sanoo olevansa valmis uuteen kauteen eduskunnassa.