Aika tukea yrittäjien työtä

RKP haluaa panostaa yrittäjyyttä ja omistajuutta vahvistaviin ja työllisyyttä lisääviin toimiin, jotta maassamme saadaan tarvittavaa kasvua. Eduskuntavaaliehdokas Ida-Marie Jungell kuvailee suomalaisia yrittäjiä ahkeriksi, joilla on vahva työmoraali ja halu kehittyä. Siksi hän korostaa, että on aika antaa jotain takaisin ja tukea yrittäjien työtä.

– Innovatiivisuus ja luovuus, rohkeus ja tahdonvoima” ovat neljä sanaa, jotka kuvaavat tämän päivän yrittäjiä Suomessa. Meidän pitäisi ehdottomasti pyrkiä byrokratian yksinkertaistamiseen. Yrittäjä voi keskittyä itse työhön, kun me varmistamme, että tukea ja resursseja on riittävästihallinnollisten asioiden hoitamiseen. Pyrimme yli 80 prosentin työllisyysasteeseen maassamme. Tukemalla pienyritysten omistajia palkkaamaan ensimmäisiä työntekijöitään saisimme enemmän ihmisiä työvoiman piiriin, Jungell sanoo.

– Yksi kohderyhmä, jota emme saa unohtaa, ovat ne, joista tulee tulevaisuuden yrittäjiä. Nuorten,jotka suhtautuvat intohimoisesti luovuuteen ja innovointiin ja haluavat antaa idealleen mahdollisuuden, pitäisi voida tehdä niin ilman, että se vaikuttaa heidän opintoihinsa. Nuori Yrittäjyys on innoittanut monia nuoria, ja jatko-opintojen aikana heitä tulisi kannustaa jatkamaan. Tässä asiassa voisimme tukea nuoria yrittäjiä paljon paremmin auttamalla byrokratiassa ja rahoituksessa. 

Jungell korostaa myös vastuullisuutta asiana, joka vaikuttaa voimakkaasti yrityksiin. Hän uskoo, että useat suuret yritykset keskittyvät ja ovat jo ottaneet askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta.

– Vastuullisuuteen pyrkiminen kehittää uusia tuotteita, uusia työskentelytapoja, kannattaa ilmastoystävällisiä ratkaisuja ja motivoi työntekijöitä myös kestävämpään elämään. Olemme askeleen edellä moniin muihin maihin verrattuna ja voisimme työskennellä saadaksemme kestävät ratkaisumme esiin niissä maissa, joissa tarvitaan suuria muutoksia ilmastomme eteen, Jungell sanoo.

Jungell näkee monia mahdollisuuksia lisäämällä yrittäjien tukea. Hän huomauttaa, että meidän pitäisi innostaa heitä paremmin saamaan myös yrittäjiä, jopa pienyrittäjiä, kansainvälisille markkinoille ja viemään tietoa ja palveluita muualle maailmaan.

– Meillä on fantastinen maa, jossa kaikilla on ainakin mahdollisuus ryhtyä yrittäjäksi, voit tutkia mahdollisuuksia ja kehittää ideoitasi joko yksin tai yhdessä liikekumppanin kanssa, Jungell päättää.

Thomas Blomqvist: Ukrainan asia on meidän

Tänään (24.2.2023) tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan. Vuosi sitten Euroopan turvallisuuspoliittinen tilanne järkkyi perusteellisesti ja heräsimme muuttuneeseen maailmaan. Vuoden ajan ukrainalaiset ovat käyneet sinnikkäästi taistelua maansa, demokratiansa ja vapautensa puolesta. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa jatkuvan solidaarisuuden merkitystä Ukrainaa kohtaan.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Surun päivä saamelaisille ja perustuslakivaliokunnalle!

Perustuslakivaliokunta on tänään ilmoittanut äänestyksen (9-7) jälkeen, ettei se anna mietintöä saamelaiskäräjälaista. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomeen ei tule uutta saamelaiskäräjälakia tällä hallituskaudella.

Lue seuraava artikkeli