Aikooko hallitus perua koulutusleikkaukset?

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson vetoaa tänään kehysriihessä istuviin hallituspuolueiden edustajiin, että sivistysvaltiota romuttavista koulutusleikkauksista luovuttaisiin.

– Nyt kehysriihen alla on vielä aikaa tehdä todellisia arvonvalintoja ja perua koulutukseen, tutkimukseen ja opintotukeen kohdistuvat leikkaukset. Vaihtoehtoja leikkauksille voi katsoa esimerkiksi RKP:n vaihtoehtobudjetista. Pallo on nyt hallituksella, Henriksson sanoo.

RKP ja muut oppositiopuolueet jättivät pääsiäisen alla välikysymyksen hallituksen koulutuspolitiikasta. Välikysymys käsitellään eduskunnassa huomenna keskiviikkona.

– Korkea osaaminen, koulutus ja sivistys ovat aina olleet Suomen menestyksen perusta. Koulutus on myös Suomen tulevan menestyksen ehdoton avaintekijä. Meidän on lyhytnäköisten leikkausten sijaan panostettava osaamiseen ja sivistykseen.

Pelkkä ymmärrys maanviljelijöitä kohtaan ei riitä

Hallituksen on tämänpäiväisessä kehysriihessä ryhdyttävä välittömiin toimenpiteisiin helpottaakseen kotimaisen maanviljelyn katastrofaalista tilaa. Tätä vaativat RKP:n kansanedustajat Mats Nylund ja Thomas Blomqvist.

Lue edellinen artikkeli

Hallitukselta puuttuu visio

Säästötoimenpiteiden toteuttamista koskevien selkeiden visioiden esittämisen sijaan hallitus pesee kätensä viitaten siihen, että korkeakouluilla on autonomiansa – ne voivat itse päättää miten selviytyvät jyrkästi leikatuilla resursseillaan.

Lue seuraava artikkeli