Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi ja eduskuntavaaleissa 2023

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi.

– RKP:llä on kaksi erittäin onnistunutta vaalia takanaan, kuntavaalit kesäkuussa 2021 ja hyvinvointialuevaalit tammikuussa. Nyt haluan seuraavaksi johtaa RKP:n vaalivoittoon eduskuntavaaleissa keväällä 2023. Tavoite on selkä – tehdä paras eduskuntavaalitulos koskaan äänissä mitattuna ja tietenkin lisäpaikkojen voittaminen eduskunnassa, sanoo Anna-Maja Henriksson.

– RKP:n tulee myös jatkossa olla puolue kaikille, jotka puolustavat kaksikielistä Suomea, liberaalia länsimaista demokratiaa, ihmisoikeuksia ja pohjoismaista yhteistyötä. Olemme liberaali, porvarillinen vaihtoehto, jolla on suuri sosiaalinen omatunto. Nyt meidän on jatkettava Suomen uudistamista ja panostettava yrittäjäystävälliseen ja positiiviseen yhteiskuntailmapiiriin sekä vihreään siirtymään. Äidinkielestä riippumatta RKP:n äänestäminen tulee olla kaikille suomalaisille luonnollista ja turvallista.

– Tämä vaalikausi on selvästi osoittanut, että RKP:ta tarvitaan Suomen hallituksessa. Tämä tarve ei seuraavalla vaalikaudella vähene. Päinvastoin. Vastuunkantoa ja vakautta tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, muun muassa maailmanpoliittisen tilanteen ja koronapandemian jälkihoidon takia. Siksi haluan puheenjohtajana johtaa RKP:n myös Suomen seuraavaan hallitukseen.

Henriksson tulee myös asettumaan ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa huhtikuussa 2023 Vaasan vaalipiirissä.

– Politiikassa on kyse arvoista ja yhteiskunnan rakentamisesta. Sen parissa haluan jatkaa. Minut valittiin viisitoista vuotta sitten ensimmäistä kertaa eduskuntaan. Tästä ajasta olen kohta ollut seitsemän vuotta ministerinä. Kiitos näiden vuosien olen saanut hyvän kyvyn hahmottaa isoja kokonaisuuksia ja laajat verkostot sekä Suomessa että kansainvälisesti. Ja kokonaisuuksien ymmärtämistä tullaan todella tarvitsemaan tulevina vuosina Suomen politiikassa. Viime eduskuntavaaleissa saamani suuri tuki ja viime vuosina eri puolilta Suomea, saamani palaute kannustaa minua jatkamaan valtakunnanpolitiikassa, sanoo Henriksson. 

Varatuomari Anna-Maja Henriksson valittiin ensimmäisen kerran RKP:n puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Turussa vuonna 2016. Hän on ollut kansanedustaja vuodesta 2007 alkaen. Hän on ollut Suomen oikeusministeri vuosina 2011-2015 ja nyt uudelleen kesäkuusta 2019 alkaen.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue valitsee puheenjohtajansa puoluekokouksessa Turussa 21.-22.5.2022.

Biaudet: Postin hinnoittelu vaarantaa median monimuotoisuuden ja vaikuttaa erityisesti Hufvudstadsbladetiin

Kansanedustaja Eva Biaudet on jättänyt kirjallisen kysymyksen Postin hinnoittelusta ja median monimuotoisuuden vaarantumisesta pääkaupunkiseudulla.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist halukas asettumaan ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa 2023

Varsinais-Suomen RKP:n piirikokouksessa 2.4. kansanedustaja Sandra Bergqvist ilmoitti olevansa halukas asettumaan ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

Lue seuraava artikkeli