Biaudet: Postin hinnoittelu vaarantaa median monimuotoisuuden ja vaikuttaa erityisesti Hufvudstadsbladetiin

Kansanedustaja Eva Biaudet on jättänyt kirjallisen kysymyksen Postin hinnoittelusta ja median monimuotoisuuden vaarantumisesta pääkaupunkiseudulla.

Tammikuussa 2021 kävi ilmi, että Posti ja Sanoma-mediatalo olivat allekirjoittaneet päivälehtien aamujakelua koskevan jakelusopimuksen, joka koskee koko pääkaupunkiseutua ja joka on voimassa vuoteen 2029 asti.

– Tällä sopimuksella suljetaan pois periaatteessa kaikki realistiset mahdollisuudet etsiä vaihtoehtoisia aamujakelun toimittajia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikkien mediatalojen, niin suurten kuin pientenkin, on elettävä sen kanssa, että Posti on ainut jakeluvaihtoehto pääkaupunkiseudulla vuoteen 2029 saakka. Tämän seurauksena pienemmät lehdet maksavat korkeampaa hintaa jaettua lehteä kohden, mikä on nurinkurista, Biaudet sanoo.

– Tämän lisäksi postilla on suuria haasteita jakelun suhteen pääkaupunkiseudulla. Ei ole kyse vain kerrasta tai parista kun aamun lehti on jäänyt saapumatta. Pitkällä aikavälillä tämä voi näkyä tilauksien vähenemisenä, mikä myös vaarantaa median monimuotoisuutta, Biaudet toteaa. 

Blomqvist: Tärkeä päätös maan omavaraisuuden kannalta

Hallitus päätti tänään 300 miljoonan euron tuesta kotimaisen maatalouden turvaamiseksi.

Lue edellinen artikkeli

Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi ja eduskuntavaaleissa 2023

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen (RKP) puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson asettuu ehdolle jatkokaudelle RKP:n puheenjohtajaksi.

Lue seuraava artikkeli